LIVE VIDEO Ministrul Educației, Ligia Deca, la congresul universităților de la Marea Neagră și balcanice, eveniment găzduit de Universitatea din București

383 de vizualizări
Foto: unibuc.ro
Congresul Internațional BSUN-BUA, intitulat „Dialog și Cooperare în Regiunile Mării Negre și a Balcanilor”, va avea loc la Universitatea din București, după cum a anunțat instituția de învățământ superior. Evenimentul reunește peste 100 de experți globali în teme de interes strategic, reprezentanți ai Guvernului României, rectori, reprezentanți ai mediului academic și ai instituțiilor publice și private din domeniu.

Conform Universității din București, ediția din acest an a congresului internațional BSUN-BUA propune mediului academic, decidenților politici, specialiștilor și întregii opinii publice o serie de dezbateri pe teme de interes actual și strategic, cum ar fi relansarea discuției cu privire la dialogul și cooperarea în zona Mării Negre și a Balcanilor, internaționalizarea, rețelele universitare și rolul învățământului superior în vremuri de criză, energie și dezvoltare sustenabilă în regiune, dar și fake news, propagandă și alte provocări de natură societală.

Evenimentul se desfășoară în perioada 12-15 octombrie 2022. Dezbaterile sunt deschise, iar toți cei interesați să participe se pot înscrie pe site-ul evenimentului.

  • Ceremonia de deschidere a congresului are loc în Amfiteatrul „Ioan Mihăilescu” al Facultății de Sociologie și Asistență Socială.

„Congresul internațional reprezintă o noutate în peisajul colaborării academice în regiunile Mării Negre și a Balcanilor, fiind pentru prima dată când Rețeaua Universităților de la Marea Neagră (BSUN) și Asociația Universităților Balcanice (BUA) își desfășoară congresele într-o formulă reunită. Această premieră este prilejuită și de faptul că Universitatea din București deține în prezent președinția BUA și urmează să preia în curând președinția BSUN”, mai transmite Universitatea din București.

Vor participa specialiști internaționali, printre care profesorii Jeffrey Sachs (Columbia University), Rick Fawn (St. Andrews University) și Luciano Saso (Sapienza University of Rome & președinte UNICA), Nicolaos Theodossiu (Chair UN Sustainable Development Solutions Network – SDSN), Garry Jacobs (President of World Academy of Art and Science & Executive Chair of HS4A) și Dragoș Aligică (George Mason University & Universitatea din București).

Agenda evenimentului:

1 comment
  1. Tanti asta a vorbit despre cai verzi pe pereti:
    – reforma comprehensiva – te ia cu lesin cand stii ce banalitati contine Romania Educata si ce mizerii a facut Campeanu si echipa lui,
    – rectorii si universitatile lor promotori ai progresului si transformarii, promotori ai valorilor europene – asa cum a fost Campeanu si altii care se viseaza rectori pe viata, lol, plagiatori, doctori cu teze de 2 lei scrise de altii

    N-am avut rabdare sa ascult pana la capat minunile debitate de dna. doctor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Universitățile pot moderniza căminele, cantinele și spațiile de recreere cu fonduri din PNRR. Se acordă 4 milioane de euro pe proiect în apelul lansat de Ministerul Educației – Ghidul solicitantului

Ministerul Educației a lansat apelul competitiv de proiecte „Modernizarea infrastructurii universitare pentru un spațiu academic echitabil”. Solicitanții eligibili sunt toate tipurile de instituții de învățământ superior de stat acreditate. În…
Vezi articolul
Top 50 universități în Inginerie și Tehnologie

Președintele Curții de Conturi a fost prezent la Consiliul Rectorilor de la Cluj, după ce auditorii săi au verificat decuplarea universităților de cercetare și schimbarea standardelor minimale. Daniel David: Prezentarea domnului Mihai Busuioc a adus clarificări importante pentru prezent și optimism pentru viitor

Președintele Curții de Conturi a României, Mihai Busuioc, a fost prezent la reuniunea de la Cluj a Consiliului Național al Rectorilor și “a avut o prezentare care a adus clarificări…
Vezi articolul

EXCLUSIV Rezistența la “enormele presiuni politice” este principala “problemă” a funcționării CNATDCU – acuză 8 membri ai conducerii instituției și Adrian Miroiu, președintele comisiei care ar fi trebuit să analizeze acuzația de plagiat adusă premierului Ciucă. Profesorii se solidarizează cu vicepreședinții Dumitru, Andruh și Banabic

Opt membri ai Consiliului General CNATDCU – conducerea instituției care soluționează plagiatele – își afirmă susținerea față de vicepreședinții forului, Mircea Dumitru, Marius Andruh și Dorel Banabic, și vin cu…
Vezi articolul