LIVE VIDEO Ministrul Educației, Ligia Deca, la congresul universităților de la Marea Neagră și balcanice, eveniment găzduit de Universitatea din București

385 de vizualizări
Foto: unibuc.ro
Congresul Internațional BSUN-BUA, intitulat „Dialog și Cooperare în Regiunile Mării Negre și a Balcanilor”, va avea loc la Universitatea din București, după cum a anunțat instituția de învățământ superior. Evenimentul reunește peste 100 de experți globali în teme de interes strategic, reprezentanți ai Guvernului României, rectori, reprezentanți ai mediului academic și ai instituțiilor publice și private din domeniu.

Conform Universității din București, ediția din acest an a congresului internațional BSUN-BUA propune mediului academic, decidenților politici, specialiștilor și întregii opinii publice o serie de dezbateri pe teme de interes actual și strategic, cum ar fi relansarea discuției cu privire la dialogul și cooperarea în zona Mării Negre și a Balcanilor, internaționalizarea, rețelele universitare și rolul învățământului superior în vremuri de criză, energie și dezvoltare sustenabilă în regiune, dar și fake news, propagandă și alte provocări de natură societală.

Evenimentul se desfășoară în perioada 12-15 octombrie 2022. Dezbaterile sunt deschise, iar toți cei interesați să participe se pot înscrie pe site-ul evenimentului.

  • Ceremonia de deschidere a congresului are loc în Amfiteatrul „Ioan Mihăilescu” al Facultății de Sociologie și Asistență Socială.

„Congresul internațional reprezintă o noutate în peisajul colaborării academice în regiunile Mării Negre și a Balcanilor, fiind pentru prima dată când Rețeaua Universităților de la Marea Neagră (BSUN) și Asociația Universităților Balcanice (BUA) își desfășoară congresele într-o formulă reunită. Această premieră este prilejuită și de faptul că Universitatea din București deține în prezent președinția BUA și urmează să preia în curând președinția BSUN”, mai transmite Universitatea din București.

Vor participa specialiști internaționali, printre care profesorii Jeffrey Sachs (Columbia University), Rick Fawn (St. Andrews University) și Luciano Saso (Sapienza University of Rome & președinte UNICA), Nicolaos Theodossiu (Chair UN Sustainable Development Solutions Network – SDSN), Garry Jacobs (President of World Academy of Art and Science & Executive Chair of HS4A) și Dragoș Aligică (George Mason University & Universitatea din București).

Agenda evenimentului:

1 comment
  1. Tanti asta a vorbit despre cai verzi pe pereti:
    – reforma comprehensiva – te ia cu lesin cand stii ce banalitati contine Romania Educata si ce mizerii a facut Campeanu si echipa lui,
    – rectorii si universitatile lor promotori ai progresului si transformarii, promotori ai valorilor europene – asa cum a fost Campeanu si altii care se viseaza rectori pe viata, lol, plagiatori, doctori cu teze de 2 lei scrise de altii

    N-am avut rabdare sa ascult pana la capat minunile debitate de dna. doctor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Consiliul Național al Rectorilor va elabora un ghid, cu proceduri și practici internaționale “în domeniul comportamentului inadecvat în mediul universitar”, împreună cu experți și reprezentați ai studenților, până la 1 octombrie, anunță președintele CNR Sorin Cîmpeanu

Consiliul Național al Rectorilor a stabilit într-o ședință convocată în regim de urgență miercuri seara, constituirea unui grup de lucru care să elaboreze un Ghid de bune practici privind proceduri…
Vezi articolul
Daniel David

Daniel David, președintele CNR: Dacă ieșim din pandemie și din starea de alertă simt că învățământul față în față nu permite să avem o regândire a cursurilor pentru că intri în opoziție cu reglementările ARACIS / Cîmpeanu, ministrul Educației: Sunt sigur că se vor face și schimbări la nivelul standardelor de autorizare

“Dacă ieșim din pandemie și din starea de alertă, simt că învățământul față în față nu permite să avem o regândire a cursurilor”, spune președintele interimar al Consiliului Național al…
Vezi articolul

Negociere între prieteni, pentru banii în plus oferiți universităților tehnice prin viitoarele legi ale Educației. Mihnea Costoiu și Sorin Cîmpeanu au povestit cum au stabilit împreună „o susținere privilegiată” pentru anumite domenii

Rectorul Universității Politehnica din București, Mihnea Costoiu, a declarat că a negociat cu „colegul și prietenul meu, domnul ministru Cîmpeanu”, „necesitatea de a investi în această zonă”, referindu-se la facultățile…
Vezi articolul

Studenții din Iași îi cer „demisia urgentă” lui Toader din funcția de rector. Fostul ministru ar urmări „instituirea unui regim de cenzură și de cosmetizare a imaginii sale”

Liga Studenților din Iași îi solicită lui Tudorel Toader „demisia urgentă” din funcția de rector al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, „având în vedere prejudiciile imense de imagine aduse…
Vezi articolul