Colegiul Național I. L. Caragiale, prima școală din București care trece în sistem online de marți, 25 ianuarie, din cauza numărului prea mare de cazuri Covid-19 în rândul profesorilor și elevilor

6.200 de vizualizări
Colegiul I. L. Caragiale din București / Foto: Wikipedia
Colegiul Național I. L. Caragiale din Capitală mută toate cursurile în format online de luni, 24 ianuarie, până în data de 2 februarie, din cauza numărului prea mare de cazuri confirmate de COVID-19, a confirmat pentru Edupedu.ro, Inspectoratul Școlar București.

Este prima unitate de învățământ din București care intră integral [în sistem] online, din cauza îmbolnăvirilor de Covid-19 în acest al 5-lea val, și de când s-au schimbat criteriile prin care școlile pot renunța la prezența fizică, a spus pentru Edupedu.ro, purtătorul de cuvânt al IȘMB, Larisa Gojnete.

În ultimele zile, 11 profesori s-au îmbolnăvit de Covid-19, au confirmat teste PCR, și mai mult de jumătate din numărul de clase ale liceului au cel puțin 3 cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2, a declarat conducerea Colegiului Național I. L. Caragiale.

De aceea Consiliul de Administrație al Colegiului a trimis cerere către Direcția de Sănătate Publică București, care a efectuat anchete epidemiologice și a decis azi, ca timp de 10 zile, începând de luni, 24 ianuarie, profesorii și elevii Colegiului Național I. L. Caragiale să țină cursurile online până pe 2 februarie.

Știrea e în curs de actualizare


2 comments
  1. Acasa in pat mimam scoala,in paralel socializam online,iar profu simte (sufera,evalueaza,cred…)nepasarea si indiferenta grupului tinta.
    Totusi,scoala de fite,Caragiale destul de sensibili,fac fata cu greu pandemiei…
    Directorii proaspat numiti (trecuti prin concurs)nu prea gestioneaza situatia,se vede…

  2. Ferice de ei.
    La noi sunt unele clase online si predam precum ratacitii mental, online, la școală, in clase pustii.
    Iar in restul claselor predam in sistem hibrid, datorita elevilor contacti directi.
    Avem colegi profesori in izolare, clasele la care acestia predau, au “ferestre”.
    Numai scoala face to face nu fac elevii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Judecătoarea care a suspendat analiza tezei de doctorat a premierului Ciucă, invocând nevoia de stabilitate politică, a avansat spectaculos în carieră. A devenit magistrat cu drepturi depline și șefa unei secții nou-înființate la Curtea de Apel București

Avansare profesională fulger pentru judecătoarea Ionela Tudor de la Curtea de Apel (CAB) București, cea care a motivat, anul trecut, prin nevoia de stabilitate politică a țării, controversata decizie de…
Vezi articolul

Platforma de evaluare online a elevilor la examenele naționale, proiect în valoare de 78 milioane de euro, va fi pilotată în școli începând cu 2024 și ar urma să fie complet funcțională în anul școlar 2025-2026, conform apelului lansat de Ministerul Educației

Ministerul Educației a lansat apelul pentru dezvoltarea platformei de evaluare și realizarea de conținut digital, cu o alocare de 78.500.000 euro. Platforma va fi pilotată în școli începând cu 2024…
Vezi articolul