Colegiul  Național „Gh. Șincai” din Cluj a adoptat un proiect să renunțe la ciclul primar din cauza lipsei de spații / ISJ intervine și susține că „nu se desființează nimic” / Primăria arată că nu poate interveni

2.932 de vizualizări
Foto: Ilona Andrei – G4Media.ro
Din lipsă de spații, printr-o decizie a Consiliului Profesoral de la finalul lunii octombrie, Colegiul  Național “Gh. Șincai” din Cluj a decis să renunțe la ciclul primar, începând din noul an școlar, relatează Actual de Cluj preluat de G4Media.ro. Pe de altă parte, Inspectoratul Școlar Județean Cluj spune, citat de Știridecluj.ro, că nu există demersuri instituționale sau oficiale privind desființarea claselor primare la colegiu. Iar Foaia Transilvană a relatat, tot săptămâna trecută, că șefa ISJ Cluj, Marinela Marc, a anunțat demisia directorului instituției de învățământ, profesorul Alexandru Dudău, dar și că nu vor fi astfel de schimbări.

Tot Marinela Marc este citată de Foaia Transilvană spunând că școala primară de la colegiul Șincai nu va fi desființată și că ceea ce a fost aprobat de conducerea instituției este un proiect de dezvoltare internațională, nu un „plan de școlarizare concret, discutat în Consiliul Profesoral, votat în Consiliul de Administrație, cu care ei vin spre noi, luna viitoare, pentru anul școlar viitor”. Aceeași șefă a ISJ spune că inspectoratul are responsabilitatea finală pentru proiectul de școlarizare și că „o să avem discuții cu noul director (…) Lucrurile vor fi calmate și totul va intra în normal. Nu se desființează nimic”.

Potrivit ActualdeCluj.ro, o învățătoare din cadrul liceului dar și părinți au venit în fața noului Consiliu Local să protesteze și să ceară o soluție, mai ales că decizia a fost luată deoarece școala nu are spații suficiente.

În primă fază, primarul Emil Boc le-a cerut să renunțe la argumentele sentimentale deoarece nu funcționează în cazul său și, pe scurt, le-a cerut să își vadă de treabă deoarece nu sunt afectați. În cazul cadrelor didactice, le-a asigurat că vor fi soluții și vor lucra în continuare în Cluj-Napoca, pe măsură ce vor rămâne fără clase. Mai ales că Primăria are proiecte de școli noi în Bună Ziua sau Borhanci.

ActualdeCluj.ro îl citează, însă, pe primarul Boc care a mai spus că e la curent cu opțiunea școlii întrucât i-au sunat telefoanele după ce s-a adoptat decizia, dar că cei înscriși până acum nu vor fi afectați, urmând să termine toți clasa a IV-a.  A mai menționat că e o decizie asupra căreia Primăria nu poate interveni, fiind una internă care ține de școală și de Inspectoratul Școlar.

Citește mai mult pe G4Media.ro


4 comments
  1. Este despre interese.
    Directorul vrea sa fie doar liceu, Boc accepta.
    Copiii Clujului trebuie dusi la periferie ca centrul orașului sa fie luat de privat.
    Profesori ai Sincaiului sunt profesori la scoli private care au interes sa le meargă copiii lor:
    Ioana Mihacea și John Mihacea sunt profesori la ELF care e Scoala privata;
    Lucia Copoeru e directoarea de la Montesorii;
    Kerekeș e profa de mate și la Montesorii.
    Vedeți interesele!
    Sa fie bine, sa nu fie rău.
    Pana una alta PDI-UL pt anul viitor e aprobat de scoala e aprobat cu 0 clase pregatitoare, ceea ce duce la desființarea naturala. E rău pt. comunitate și pt umanitate.
    Părinții și Marastiul nu te uita Boc!

  2. Este despre un tupeu iesit din comun, inca nu pot sa cred ca este adevarat, sa concepi un plan sa inchizi o scoala ? unde ai o cerere mare cu traditie, e dureros, daca este o problema sa nu se mai primeasca cu flotant… asta mai intelegeam, ca se muta in alta cladire la fel poate fi in regula, dar sa dezvolti un plan sa dizolvi o scoala cu pestee 500 de copii si cerere mare in fiecare an …. este absolut gretos si revoltator, poate dupa aceste alegeri incep sa inteleaga ca lumea nu ii mai suporta pe acesti nesimtit, corupti, indolenti si foarte slab pregatiti in oricare domeniu vorbesti la stat, nu toti dar marea lor majoritate

  3. erata …:)proiect de dezvoltare instituțională
    tabloul este chintesența actualei situații a învățământului care nu mai este obligatoriu, care nu mai este despre copii și dreptul lor fundamental de dezvoltare…. deca merge autonomi la școală imediat ce sunt mai mărișori …
    nu, este despre un inspectorat care se face ca nu aude, despre părinți ,”sentimentali” ( probabil emoționali adică ….) și o învățoare empatică… vs un manager care vrea sa aibă o școală “buna” …și un primar care a trecut de alegeri…..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Povestea demisiei președintelui Universității Stanford: acuzații de fraudă și manipularea imaginilor și primul premiu George Polk pentru jurnalism pentru un ziar condus de studenți de la care a pornit ancheta. Raportul, însă, îl exonerează pe Tessier-Lavigne de toate acuzațiile

Marc Tessier-Lavigne, președintele Universității Stanford, a fost acuzat că a manipulat datele și imaginile din mai multe articole științifice la care a fost coautor sau pe care le-a coordonat, publicate…
Vezi articolul

Primarii de municipii acuză Ministerul Educației că încalcă legea când propune ca finanțarea pentru transportul elevilor să fie asigurată de autoritățile locale

Asociaţia Municipiilor din România (AMR) solicită Ministerului Educaţiei Naţionale şi Ministerului Finanţelor Publice să respecte legislaţia în vigoare privind asigurarea finanţării transportului elevilor în interiorul oraşelor de la bugetul de…
Vezi articolul

VIDEO Cum arată clădirea de 3,3 milioane de euro în care Inspectoratul Școlar Județean Timiș și Casa Corpului Didactic ar putea avea sediul, dacă Guvernul aprobă cumpărarea imobilului – o clădire veche de aproape 100 de ani, în centrul Timișoarei – proiect de hotărâre

Guvernul intenționează să achiziționeze, cu bani provenind din Fondul de rezervă, o clădire din centrul Timișoarei care să servească drept sediu pentru Inspectoratul Școlar Județean Timiș și pentru Casa Corpului…
Vezi articolul

Doar jumătate din locuințele din România au internet de mare viteză, iar 20% dintre români nu au fost niciodată online, anunță Cristin Popa, director în Autoritatea pentru Comunicații: La licitația pentru licențele 5G, de anul viitor, vom avea în vedere să intrăm cât mai mult în zona rurală

„Aproape o cincime dintre români nu au utilizat niciodată internetul, pe de altă parte, mai puțin de o treime dintre români au cunoștințe digitale elementare”, a spus vineri Cristin Popa,…
Vezi articolul