Coaliția pentru Dezvoltarea României: Salutăm decizia ca în sistem să intre doar profesorii care au trecut de Titularizare

642 de vizualizări
exmatricularea elevilor
Foto: Pexels.com
Coaliția pentru Dezvoltarea României salută propunerea Ministerului Educației Naționale de a accepta în sistem doar profesorii care au promovat examenul de titularizare. În felul acesta, va fi p selecție mai atentă a cadrelor care intră în sistem și ne formează copiii.

„Considerăm că sunt absolut necesare măsuri de impunere a unor standarde ridicate pentru pregătirea profesorilor, acestea fiind fundamentale pentru creșterea calității procesului educațional”, se arată într-un comunicat al Coaliției.

În martie 2019, Coaliția pentru Dezvoltarea României, prin Grupul de Lucru Educație condus de Măriuca Talpeș, a lansat către Ministerul Educației Naționale o serie de propuneri pentru creșterea calității în sistemul educațional românesc. Printre acestea s-a susținut creșterea calității formării inițiale și continue a profesorilor, precum și toleranță zero față de fraudarea atât de elevi, cât și de profesori a examenelor naționale.

Ecaterina Andronescu a declarat la sfârșitul lunii iulie că profesorii care nu au rămas în sală la examenul de Titularizare și au ieșit fără să rezolve subiectele vor fi tratați la fel ca cei care au luat sub nota 5 și nu vor mai putea preda anul școlar viitor.

Este vorba despre 3960 de candidați care s-au retras de la Titularizare, potrivit edu.ro. Acesta este cel mai mare număr de candidați care s-a retras din examenul național de titularizare în ultimii 10 ani, potrivit datelor analizate de Edupedu.ro.

„N-au fost pregătiți și probabil au văzut subiectele și s-au retras din examen. Vom proceda și cu domniile lor la fel cu cei care au luat note mai mici de 5. Nu vor intra în învățământ nici ca suplinitori, nici în plata cu ora. Este primul an când luăm această măsură și decizia era una firească, mă întreb de ce nu s-a luat mai demult”, a declarat atunci ministrul Educației pentru Știrile Pro Tv.

Numărul profesorilor retrași din concurs, în anii trecuți:
  • 2010 – 4.408
  • 2012 – 2.843
  • 2013 – 2.460
  • 2014 – 2.181
  • 2015 – 3.187
  • 2016 – 2.630
  • 2017 – 2.972
  • 2018 – 2.531
  • 2019 – 3.960

5 comments
  1. Pentru anumirte discipline subiectele date au fost foarte dificile, au fost continuturi care nu se predau la clasa, nu mai fac parte din programa scolara si nu faceau parte nici din programa pebntru titularizare, drept urmare catedrele vacante vor fi ocupate de necalificati, oameni care nici macar nu au studiile corespunzatoare sau pensionari care nu cunosc decat vechile medode didactice, care considera ca actualele generatii sunt formate din elevi degenerati, pe care nu ii inteleg si de care se tem, deci cum sa ii mai si educe.

    1. Coalitia lu peste prajit bate campii. Unde ai vazut, bre, colitia pentru subdezvoltarea Romaniei, profesori la catedra fara sa fi trecut titularizarea? Macar un cinci la suplinire tot au luat. Daca Abramburica scotea numai tampenii pe gura, coallitia lu peste le preia din zbor si le mai si saluta… Nu va mai vindecati de comunism odata…

  2. Coalitia asta sa o ia pe Androneasca la ea daca tot ii place asa de mult. Scapam si noi de atata abrambureala. Auzi, cine nu a luat titularizarea (adica cine nu a luat 7). Poate vine coalitia lui peste sa predea, sa vedem cum se vor ocupa catedrele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Radiografia carierei de profesor în țara analfabetismului funcțional: cadrele didactice din România sunt, statistic, cel mai puțin stresate din Europa, au o dorință “unică” de a munci în străinătate și evită excesul în propria formare profesională – raport Eurydice

Profesorii din România manifestă cel mai scăzut nivel de stres din Europa, iar când sunt stresați, motivele țin de munca administrativă și răspunderea pentru rezultatele elevilor. Dar cu munca administrativă…
Vezi articolul

DOCUMENT Din 15 decembrie, porțile școlilor din Ilfov vor fi “închise și asigurate” după intrarea elevilor la ore, a decis inspectoratul școlar / Părinții vor avea acces în școală în aceleași condiții ca până acum, iar elevii, doar pe baza carnetului de elev

Inspectoratul școlar județean Ilfov a publicat regulamentul cadru pentru menținerea și creșterea gradului de siguranță civică în perimetrul unităților de învățământ din județul Ilfov, valabil din 15 decembrie 2022. Principalele…
Vezi articolul

DOCUMENT Cîmpeanu a prezentat Hotărârea Comitetului pentru Situații de Urgență care aprobă scenariile de redeschidere a școlilor: În învățământul tehnologic, profesional și postliceal stagiile de practică vor fi cu prezență fizică

Scenariile de redeschidere a școlilor au fost aprobate de CNCSU prin Hotărâre, potrivit ministrului Educației. Cîmpeanu a prezentat în conferința de presă de la Guvern conținutul acestei decizii. Redăm cele…
Vezi articolul

VIDEO Copiii sunt astăzi educați de reclame, de tot felul de campanii de marketing, dar risipa trebuie stopată și sancționată, spune Constantin Damov, președintele Coaliției pentru Economie Circulară

„Noi vorbim de școală, dar copiii sunt astăzi educați de reclame, sunt educați de tot felul de campanii”, a spus Constantin Damov, președintele Coaliției pentru Economie Circulară, despre educația legată…
Vezi articolul
Iohannis

Iohannis atacă la Curtea Constituţională “Contul de economii Junior – gROwth”: Încalcă dreptul la proprietate asupra banilor depuși și GDPR

Preşedintele Klaus Iohannis sesizează Curtea Contituţională asupra Legii pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 104/2018 privind implementarea Programului guvernamental „gROwth – Contul individual de economii Junior Centenar”. Edupedu.ro…
Vezi articolul