CNEE angajează profesori evaluatori care să facă subiecte de examene. Condiția: să nu aibă rude care vor fi examinate

9.723 de vizualizări
Contestațiile la Evaluarea Națională
Foto: Pexels.com
Instituția care face subiectele de examen pentru evaluările naționale, Bacalaureat sau definitivat și titularizare, Centrul Naţional de Examinare şi Evaluare (CNEE), a început să selecteze profesori colaboratori pentru grupurile de lucru care vor face subiectele de anul acesta. Apelul de înscriere se deschide pe 1 octombrie și durează timp de două săptămâni, iar cei care vor avea statutul de colaboratori externi trebuie să îndeplinească atât condiții de profesionalism, cât și să nu aibă rude sau afini până la gradul IV în școală (profesori sau elevi) care să fie subiectul acestor evaluări.

Înscrierea potențialilor candidaţi se face pe site-ul CNEE, secțiunea Apeluri, în perioada 1 – 13 octombrie 2019. Aplicația de înscriere va fi disponibilă începând din data de 1 octombrie 2019, potrivit anunțului.

Condițiile pe care profesorii trebuie să le îndeplinească:

  • au desfășurat în ultimii 3 ani activități de predare-învățare-evaluare
  • abilități de lucru la calculator
  • a absolvit cursuri de/în curricullum, evaluări de proces, evaluări de manuale.

De asemenea, profesorii trebuie să aibă experiență în proiectarea de itemi (subiecte), în proiectarea de programe școlare la nivel național sau în evaluarea proiectelor de manuale școlare. Detalii despre procedură, aici.

Selecţia candidaţilor și anunţarea rezultatelor selecţiei, individual, doar pentru candidaţii selectaţi se realizează în intervalul 14 – 30 octombrie 2019.

Cadrele didactice selectate vor desfăşura activităţi de proiectare a itemilor/variantelor de subiecte şi a baremelor de evaluare şi de notare, conform procedurilor specifice CNEE.

FOTO: pexels.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Istoria unei rute paralele de angajare în învățământ: Eu am scris articolul 253. Noi am gândit autonomia școlii de a-și selecta resursa umană, PSD a transformat-o în șpagă electorală forever – Oana Badea, fost secretar de stat

Soluția găsită de Ecaterina Andronescu la titularizarea pe 253 declarată neconstituțională este și ea neconstituțională, a declarat pentru Edupedu.ro fostul secretar de stat Oana Badea. OUG-ul de miercuri pe educație…
Vezi articolul

Profesorii care nu au primit încă banii pentru lucrările corectate la examene vor fi plătiți după sesiunea de toamnă a Bacalaureatului 2023, spune secretarul de stat Sorin Ion din Ministerul Educației: Unele județe așteaptă să facă plata la pachet

Profesorii care nu au primit până acum banii pentru corectarea lucrărilor corectate la examenele naționale, inclusiv pentru echivalarea probelor de competențe de la Bacalaureat cu mediile din liceu, ar putea…
Vezi articolul

Material susținut de BCR

VIDEO Profesoara Andreea Claudia Andrieș, de la Colegiul Economic din Suceava: Informațiile acestea nu sunt limitate doar pentru elevi și cred că toată lumea are de învățat ceva, inclusiv noi, profesorii. Este un „must have”, cum spun tinerii, să știe cum să-și gestioneze finanțele în așa fel încât banii „să vorbească” pentru ei în mod plăcut

Calitatea serviciilor turistice nu mai este definită doar prin confortul oferit oaspeților, ci și prin siguranța experiențelor digitale și financiare. Lecția despre „Factorii ce influențează calitatea serviciilor turistice” predată de…
Vezi articolul

Secretarul de stat Sorin Ion nu le dă nicio soluție celor peste 1.000 de profesori suplinitori, care au luat peste 7 la concursul național și care au cerut în mai multe memorii titularizarea fără examen

Ministerul Educației nu le dă nicio soluție profesorilor pentru titularizarea fără examen cerută de peste 1.000 de profesori suplinitori pe posturi cu viabilitate până în 4 ani. Potrivit unui răspuns…
Vezi articolul