CNATDCU îi retrage titlul de doctor fostului ministru al Sănătăţii Florian Bodog

1.785 de vizualizări
Foto: gov.ro

Fostul ministru al Sănătății Florian Bodog rămâne fără titlul de doctor în Management după ce Consiliul Național pentru Atestarea Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) a dat verdictul că acesta și-a plagiat teza de doctorat, anunță PressOne.

Consiliul General al CNATDCU a votat retragerea titlului științific de doctor în Management deținut de Bodog în unanimitate, cu 37 de voturi „pentru” din totalul celor 37 de membri  prezenți.

Decizia CNATDCU a fost dată în ședința din data de 18 iulie.

Publicația PressOne a dezvăluit, în octombrie 2017, că Florian Bodog și-a plagiat teza de doctorat, intitulată „Managementul și marketingul unităților sanitare”.

Cu un an înainte de verdictul CNATDCU, pe 18 iulie 2018, Comisia de Etică a Universității de Vest (UVT) din Timișoara, acolo unde Bodog a obținut titlul științific de doctor, a dat primul verdict de plagiat în acest caz.

Florian Bodog este în prezent senator PSD. El a ocupat în trecut funcțiile de ministrul al Sănătății, secretar de stat în Ministerul Sănătății, senator, profesor universitar şi decan.

Acesta mai deține un titlu de doctor în Științe Medicale, obținut în anul 2001 la Universitatea din Oradea.


2 comments
  1. Pe vremea ailaltă munceai la un doctorat cel puțin CINCI ani!… Cu sesiuni de cercetare și altele asemenea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Deontologia este și rămâne disciplină obligatorie la FJSC – Antonio Momoc, directorul departamentului de Comunicare, în replică la scrisoarea către ARACIS

„Deontologia este şi rămâne disciplină obligatorie pentru studenţii de la comunicare şi relatii publice şi publicitate la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării”, susține Antonio Momoc, directorul Departamentului de Antropologie…
Vezi articolul

Atribuții sporite pentru UEFISCDI, instituția care administrează o bună parte din banii pentru cercetare și învățământul superior, pentru a ajuta alte instituții în accesarea fondurilor prin PNRR – proiect de ordonanță

Instituția guvernamentală care administrează în bună parte finanțarea cercetării și a învățământului superior, UEFISCDI, urmează să primească noi atribuții, prin lege, pentru a putea asista alte instituții publice și private…
Vezi articolul
Admiterea la liceu, simularea Evaluării Naționale

Plagiatul în referate și proiecte. Trei sferturi dintre elevii participanți la un sondaj CNE susțin că sunt originali în lucrările pentru școală, în timp ce profesorii lor cred că jumătate copiază textele total sau parțial fără să citeze sursele

75% dintre elevi consideră că sunt originali în realizarea lucrărilor – teste, referate, proiecte, eseuri – și respectă drepturile de autor, în timp ce profesorii sunt de părere că peste…
Vezi articolul

Florin Cîțu, la prima ședința a Comitetului pentru monitorizarea Proiectului „România Educată”: Primele acte normative vor intra în vigoare cred că prin 9 septembrie

Comitetul interministerial pentru monitorizarea implementării Proiectului ”România Educată” a avut prima ședință. Întâlnirea a fost prezidată de premierul Florin Cîțu. Declarațiile premierului: „Bine ați venit la primul Comitet interministerial pentru…
Vezi articolul

Școlile din Buzău la care a predat profesorul de desen cu antecedente de infracțiuni sexuale ar fi știut de cazierul acestuia, spune secretarul de stat Sorin Ion. Cadrul didactic a fost suspendat de la catedră, iar conducerile școlilor sunt vizate de cercetarea penală

Profesorul de desen care ar fi fost primit la ore la o şcoală şi la un liceu, deşi figura în Registrul naţional automatizat al persoanelor condamnate pentru infracţiuni sexuale cu…
Vezi articolul