Cluj-Napoca și București, singurele orașe din România rămase în clasamentul internațional QS al orașelor studențești / Londra, Tokyo și Seul – pe primele locuri

2.051 de vizualizări
Foto © Fotokon | Dreamstime.com
România mai este prezentă prin doar două orașe – Cluj-Napoca, urmat la mică distanță de București – în clasamentul QS Best Student Cities 2025, topul Quacquarelli Symonds al celor mai bune orașe studențești din lume, publicat săptămâna aceasta.

Cele două orașe rămân în clasamentul din care Timișoara – al treilea oraș studențesc românesc prezent în ediția de acum un an – a fost eliminată. Acum doi ani, Timișoara figura pe poziția a doua, înaintea Capitalei, iar în top apărea, pe poziția a patra, și Iași.

În noul clasament, Cluj-Napoca ocupă poziția 135 cu două poziții mai sus decât în clasamentul precedent, iar București – poziția 143, în scădere cu două locuri.

Sursa: Captura TopUniversities.com – QS Best Student Cities 2025

Pentru a fi incluse în evaluare, orașele trebuie să aibă cel puțin 250.000 de locuitori și să găzduiască două sau mai multe universități prezente în QS World University Rankings. Localitățile sunt evaluate pe baza unor criterii legate de rankingurile universitare, accesibilitate, viață studențească, activitatea angajatorilor.

Top 10 global este dominat de orașe din Europa, Asia și Australia. Pe primul loc se menține Londra, urmată de Tokyo, Seul, München și Melbourne. 

Top 10 QS Best Student Cities 2025:

  1. Londra
  2. Tokyo
  3. Seul
  4. München
  5. Melbourne
  6. Sydney
  7. Paris
  8. Zurich
  9. Berlin
  10. Montreal 

Foto © Fotokon | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

BREAKING Subiectele și baremele de la Definitivat 2023 pentru profesorii de gimnaziu și liceu. Lectura unei opere sau relația dintre text și curentul cultural, cerințe la metodică pentru profesorii de Limba română

Subiectele și baremele de la Definitivat 2023 pentru profesorii de gimnaziu și liceu au fost publicate de Ministerul Educației la ora 15:00. Proba scrisă a examenului a avut loc între orele…
Vezi articolul

Educația și teatrul: Copiii bruscați de educatoare să facă liniște în sală nu pot răspunde creativ în relație cu actorii – Adrian Tibu, Festivalul Tânăr de la Sibiu

Copiii împrumută din atitudinea educatorului, atunci când sunt aduși la teatru cu școala sau cu grădinița. Dacă profesorul “e o persoană deschisă și prietenoasă, vor răspunde liber și creativ, chiar…
Vezi articolul

Ludovic Orban contrazice aritmetica: „Oricine spune că dăm mai puțini bani la educație, de fapt, spune o mare minciună”. Oficial alocarea pentru Educație în 2020 va fi cu 976 milioane lei mai mică decât în 2019

Premierul Ludovic Orban a declarat în fața Parlamentului, la angajarea răspunderii pe Legea Bugetului de stat pentru anul 2020 că alocarea bugetară pentru Educație, propusă pentru anul viitor, este mai…
Vezi articolul

Demisia ministrei educației este cerută de către decanul Facultății de Științe Politice de la Universitatea din București, Cristian Preda: Ligia Deca e complet depășită de funcție. Se poate întoarce consilieră la Cotroceni, să-i pună „muzică veselă” sultanului

Decanul Facultății de Științe Politice de la Universitatea din București, Cristian Preda, îi cere demisia ministrei Educației, Ligia Deca, după ce sindicatele din educație au respins oferta guvernului girată de…
Vezi articolul