Cluj-Napoca, cel mai bun oraș studențesc din România în 2023 – clasament QS

2.889 de vizualizări
Foto © Fotokon | Dreamstime.com
Cluj-Napoca rămâne și în anul 2023 cel mai bun oraș studențesc al României, conform clasamentului QS al celor mai bune orașe academice pentru studenți, QS Best Student Cities 2024, citat într-un comunicat de presă al UBB. Rio de Janeiro, Brazilia, este pe locul 138, după Cluj-Napoca. 

In România, prima poziție este ocupată de municipiul Cluj-Napoca (locul 137 la nivel internațional), urmat de București (141 internațional) și Timișoara (151-160 internațional). În total, în clasament au fost incluse peste 160 de orașe, primele zece poziții fiind ocupate de Londra, Tokyo, Seul, Melbourne, Munich, Paris, Sydney, Berlin, Zurich și Boston.

Clasamentul QS al celor mai bune orașe academice pentru studenți are la bază indicatori academici (rankings), de accesibilitate (affordability) și de calitate a vieții (desirability) și a fost publicat începând din anul 2019. 

„Faptul că în al doilea an consecutiv orașul Cluj-Napoca ocupă primul loc în România ca cel mai bun centru academic pentru studenți este un lucru foarte important, dar nu neobișnuit. Orașul găzduiește cea mai veche și cea mai mare universitate a țării (UBB) și alte cinci instituții publice de învățământ mai specializate, repere în domeniul lor la nivel național (UMF-Cluj-Napoca, UTCN, USAMV-Cluj-Napoca, UAD și ANMGD), toate reunite în Uniunea Universităților Clujene (http://www.uuc.ro/). Este important să menținem acest standard prin cooperarea dintre universitățile clujene și cu autoritățile locale”, declară președintele Uniunii Universităților Clujene (și rectorul UBB), prof. univ. dr. Daniel David.

România a pătruns în clasament în ultimii doi ani, orașul Cluj-Napoca ocupând mereu prima poziție în țară, conform comunicatului UBB.

Foto © Fotokon | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


2 comments
  1. Acest clasament are mai multe cerințe, nu toate fiind propriu zis academice.

    De exemplu internaționalizarea generează puncte. Așadar, UBB a scos cămine de la studenții români (ai căror părinți plătesc taxele) și a introdus cămine pentru studenții străini (care nu plătesc taxe cum sunt cei din UE, sau plătesc modic, ca cei nonUE.

    așadar strălucirea din clasament s-a făcut cu prețul de a arunca pe stradă o grămadă de studenți români săraci pentru a acomoda studenți bogați spanioli, germani , francezi care vin la distracție pe Piezișă in cămine ieftine…

    trăiască clasamentele lu pește și fraierirea continuă a românilor pe banii lor…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

La Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iași, cinci facultăți din 15 vor avea activități doar față în față, unele vor face online până la limitele maxime admise, la studiile de licență

Cinci dintre cele 15 facultăți ale Universității “Alexandru Ioan Cuza” din Iași, cu profile deopotrivă teoretice și aplicate, au optat să facă exclusiv față în față activitățile de curs, de…
Vezi articolul

Premierul Ciolacu l-a numit consilier onorific pentru educație și cercetare pe Horia Iovu, profesor de la Politehnica București, care se afla la conducerea CNADTCU în momentul în care forul a încercat amnistierea plagiatorilor “vechi”

Premierul Marcel Ciolacu are un nou consilier onorific în domeniile educației și cercetării: Horia Iovu, profesor la Politehnica din București, potrivit unei decizii publicate joi în Monitorul Oficial. În urmă…
Vezi articolul