Clasa pregătitoare 2024. Copiii admiși și locurile rămase libere după prima etapă de înscriere în învățământul primar, afișate de unele inspectorate școlare / Lista cu locurile libere la școlile din București

5.548 de vizualizări
Foto: © Waldru | Dreamstime.com
Astăzi, 29 mai, școlile și inspectoratele școlare afișează lista candidaților admiși în clasa pregătitoare și numărul de locuri rămase libere după prima etapă, conform calendarului de înscriere în învățământul primar. În București au fost admiși 16.576 de copii, dintre care 14.932 de copii în școlile de masă publice, fără taxa și au rămas 2.791 de locuri libere in școli publice și private pentru a doua etapă de înscriere, care începe pe 31 mai, conform Inspectoratului Școlar al Municipiului București.

În București, au fost disponibile în total 19.367 de locuri pentru clasa pregătitoare și au fost aprobate 902 de clase, potrivit ISMB.

Total număr admiși etapa I – 16.576 

Total număr locuri libere pentru etapa a II-a – 2.791 

Lista cu locurile libere la școlile publice din București 
Lista cu numărul total de locuri libere la școlile din București 
Calendar înscriere în clasa pregătitoare 2024, etapa a II-a

30 mai 2024 – Comunicarea, prin afișare la unitățile de învățământ și pe site-ul
inspectoratului, a procedurii specifice de repartizare a copiilor pe locurile disponibile, elaborată de inspectoratul școlar;

Informarea Ministerului Educației de către Comisia județeană/a municipiului București, cu privire la procedura specifică de repartizare a copiilor pe locurile disponibile, în etapa a doua. Procedurile vor viza modalități de comunicare și transfer de documente on-line, după caz.

31 mai – 7 iunie 2024 Depunerea/transmiterea cererii-tip de înscriere la secretariatul
unității de învățământ aflate pe prima poziție dintre cele trei opțiuni exprimate pentru etapa a doua de către părinții copiilor care nu au fost cuprinși în nicio unitate de învățământ în etapa anterioară sau care nu au participat la prima etapă.

10 iunie – 14 iunie 2024 Validarea cererilor-tip de înscriere la unitatea de învățământ aflată pe prima poziție în opțiunile privind înscrierea copiilor.

17 iunie – 21 iunie 2024 Procesarea la nivelul unităților de învățământ a cererilor-tip de înscriere depuse de părinți/tutori legal instituiți/reprezentanți legali, aplicând procedura specifică elaborată de inspectoratul școlar, pe baza criteriilor generale și a celor specifice de departajare, în limita locurilor disponibile;

Completarea în aplicația informatică a datelor din cererile-tip de înscriere pentru candidații înscriși în această etapă.

21 iunie 2024 Afișarea la fiecare unitate de învățământ a listelor finale ale copiilor înscriși în clasa pregătitoare.

2 septembrie – 6 septembrie 2024 Centralizarea și soluționarea de către inspectoratul școlar a cererilor părinților/ tutorilor legal instituiți/ reprezentanților legali ai copiilor care nu au fost încă înscriși la o unitate de învățământ. 

Soluționarea de către inspectoratul școlar a oricărei alte situații referitoare la înscrierea în învățământul primar, având în vedere, cu prioritate, interesul superior al copilului.”

Foto: © Waldru | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


1 comment
  1. de ce nu sunt primiti copiii direct , de ce se face triere și admitere inca de la acest nivel?
    proximitatea fata de domiciliu ar trebui sa fie prioritara ca sa nu mai avem tragicomedia cu “parinti -taximetristi”
    daca sunt primiti inclusiv copiii cu CES in aceste clase , nu vad care e pb sa fie primiti toti ceilalți copii daca îndeplinesc criteriile de varsta .
    cum sa triezi , ce sunt , oi ? vite ?
    pe timpuri , mama mea , invatatoate , primea fiecare copil , putea sa nu aibă nicio zi de gradina , ea stie ce și cum făcea , ii lustruia și i scotea conform STAS 😇 in clasa a patra de se bateau profii de la gimnaziu pe clasele ei.
    dracu sa mai ia daca pricep la ce bun atat validare,procesare, atata stres pe părinții și asa omorati la job , stres care ajunge sa fie resimtit și de copil . ȘI astfel copilul debutează in viata scolara cu stangul .. cu teama , cu sentimentul ca ceva e in neregula cu el , ca e respins , verificat , sucit rasucit cu dosare , teste draci laci . intre timp Nr de copii scade dramatic iar numărul pensionarilor speciali creste SI mai dramatic.
    peste toate astea , ciuperca atomica a lui Putin sta sa apară 🤫..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Model de cerere pentru amânarea înscrierii în clasa pregătitoare 2023 din motive medicale. Din 5 aprilie, părinții depun sau trimit dosarul la inspectoratul școlar / Lista afecțiunilor și documentele necesare

Unele inspectorate școlare au publicat cererea pentru amânarea înscrierii în clasa pregătitoare 2023, ca urmare a unor motive medicale. Pe lângă cererea-tip, părintele trebuie să atașeze copia de la cartea…
Vezi articolul

Copiii care nu împlinesc 6 ani până la 1 septembrie și care au mers la grădinița se pot înscrie în clasa pregătitoare, pe baza recomandării de la grădiniță. Cei care vin din străinătate sau nu au frecventat grădinița, din aceeași categorie de vârstă, trebuie să susțină o evaluare a dezvoltării – surse

Înscrierea în clasa pregătitoare a copiilor care împlinesc 6 ani în perioada 1 septembrie-31 decembrie 2022 și care au frecventat grădinița se face la solicitarea scrisă a părinților, în baza…
Vezi articolul

Inspectoratele școlare nu au publicat încă listele cu elevii înscriși la clasa pregătitoare, deși termenul era 27 mai, potrivit calendarului / Etapa a II-a de înscriere începe pe 31 mai și ține până pe 7 iunie

Inspectoratele școlare nu au publicat încă lista cu candidații înmatriculați la clasa pregătitoare, precum și numărul de locuri rămase libere, cu toate că termenul era 27 mai, conform calendarului oficial.…
Vezi articolul