Clarificări despre salariile profesorilor de la Ministerul Muncii. Cât este indemnizația de hrană, ce valoare au voucherele de vacanță și exemplu de calcul pentru salarii

18.797 de vizualizări
Foto: Pexels.com
Ministerul Muncii a publicat pe site o serie de clarificări despre aplicarea Legii 153-2017. Cele aplicabile profesorilor sunt cele despre indemnizația de hrană, creșterea salariilor până la grila din 2022, indemnizația pentru titlul științific de doctor, voucherele de vacanță.

Majorarea salariului de bază se va aplica asupra salariului de bază stabilit pentru luna ianuarie 2019, care este compus din salariul de bază aferent lunii decembrie 2018 și 1/4 din diferența dintre salariul de bază prevăzut de lege pentru anul 2022 și cel din luna decembrie 2018, potrivit documentului citat. Ministerul dă și un exemplu de calcul:

  • salariul de bază 3.000 de lei
  • salariul de bază prevăzut pentru anul 2022 – 5.000 de lei
  •  diferența dintre ele – 2.000 de lei
  • 1/4 din diferență – 500 de lei
  • salariul de bază de la 1 ianuarie 2019 – 3.000 lei + 500 lei = 3.500 lei
  • salariul de bază majorat cu 10%: 3.500 x 1,10 = 3.850 lei

Documentul cu clarificări explică și ce se întâmplă cu indemnizația de hrană, despre care Edupedu.ro a scris mai multe aici: DOCUMENT Alba-neagra cu indemnizația de hrană. Promisă în decembrie 2018 și amânată, nu va fi plătită luna aceasta

 


În același document, ministerul explică și că se pot acorda vouchere de vacanță și în 2019 în cuantum de 1.450 de lei pe salariat.

Citeste şi:


4 comments
  1. Am aproape 40 de ani în învățământ. Mai mult ca niciodată, aud tot mai mulți colegi tineri întrebându-se dacă mai merită să rămână în sistem sau să se îndrepte spre o altă carieră.

  2. Despre nedreptatea facuta profesorilor care au vechimea mai mare de 25 de ani si carora li s-a ,,ingheatat” salariul deoarece Olguta a taiat transele de vechime nu se vorbeste chiar deloc?Toti imbatranti!Nu e corect ca la o vechime de 40 de ani sa ai acelasi salariu cu cel care are 25…Nu esti incurajat sa ramai in sistem.Nu se intampla asta in niciun alt domeniu si in nicio alta tara!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Cazare facultate 2021. Studenții vaccinați, separați pe etaje de cei nevaccinați în căminele de la Universitatea București / Politehnica anunță: „credem că doar cei vaccinați vor putea avea acces” / La ASE nevaccinații sunt testați

Studenții Universității din București vor fi cazaţi separat: cei vaccinaţi anti-COVID de cei nevaccinaţi, „pe camere, respectiv etaje în funcţie de specificul căminului”, după cum a declarat, pentru Agerpres, purtătorul…
Vezi articolul

Guvernul României: Definirea manualului şcolar ca „bun de interes public” și „principal instrument de lucru al elevului” nu mai reflectă actualitatea realității din societate

„Definirea manualului şcolar ca „bun de interes public” și „principal instrument de lucru al elevului” nu mai reflectă actualitatea realității din societatea națională și internațională, raportat la diversitatea și importanţa…
Vezi articolul

Primaria sectorului 1 poate cumpăra sediul liceului de Arte Plastice “Nicolae Tonitza”, o clădire istorică de peste 120 de ani, din strada General Berthelot / Din 2016, elevii nu au putut folosi o clădire complet renovată a liceului, din cauza unor probleme tehnice semnalate de experți ISU

La începutul anului, Consiliul Local al sectorului 1 anunța că vrea să cumpere sediul Liceului de Arte Plastice “Nicolae Tonitza” de pe strada General Berthelot nr. 56-58 și aștepta aprobarea…
Vezi articolul