Clarificări despre salariile profesorilor de la Ministerul Muncii. Cât este indemnizația de hrană, ce valoare au voucherele de vacanță și exemplu de calcul pentru salarii

18.805 vizualizări
Foto: Pexels.com
Ministerul Muncii a publicat pe site o serie de clarificări despre aplicarea Legii 153-2017. Cele aplicabile profesorilor sunt cele despre indemnizația de hrană, creșterea salariilor până la grila din 2022, indemnizația pentru titlul științific de doctor, voucherele de vacanță.

Majorarea salariului de bază se va aplica asupra salariului de bază stabilit pentru luna ianuarie 2019, care este compus din salariul de bază aferent lunii decembrie 2018 și 1/4 din diferența dintre salariul de bază prevăzut de lege pentru anul 2022 și cel din luna decembrie 2018, potrivit documentului citat. Ministerul dă și un exemplu de calcul:

  • salariul de bază 3.000 de lei
  • salariul de bază prevăzut pentru anul 2022 – 5.000 de lei
  •  diferența dintre ele – 2.000 de lei
  • 1/4 din diferență – 500 de lei
  • salariul de bază de la 1 ianuarie 2019 – 3.000 lei + 500 lei = 3.500 lei
  • salariul de bază majorat cu 10%: 3.500 x 1,10 = 3.850 lei

Documentul cu clarificări explică și ce se întâmplă cu indemnizația de hrană, despre care Edupedu.ro a scris mai multe aici: DOCUMENT Alba-neagra cu indemnizația de hrană. Promisă în decembrie 2018 și amânată, nu va fi plătită luna aceasta

 


În același document, ministerul explică și că se pot acorda vouchere de vacanță și în 2019 în cuantum de 1.450 de lei pe salariat.

Citeste şi:


4 comments
  1. Am aproape 40 de ani în învățământ. Mai mult ca niciodată, aud tot mai mulți colegi tineri întrebându-se dacă mai merită să rămână în sistem sau să se îndrepte spre o altă carieră.

  2. Despre nedreptatea facuta profesorilor care au vechimea mai mare de 25 de ani si carora li s-a ,,ingheatat” salariul deoarece Olguta a taiat transele de vechime nu se vorbeste chiar deloc?Toti imbatranti!Nu e corect ca la o vechime de 40 de ani sa ai acelasi salariu cu cel care are 25…Nu esti incurajat sa ramai in sistem.Nu se intampla asta in niciun alt domeniu si in nicio alta tara!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Secretari de stat dați afară din Ministerul Educației: Specialistul în ginecologie veterinară și fostul membru al consiliului care l-a albit pe Ponta de plagiat, demiși astăzi prin decizie publicată în Monitorul Oficial

Premierul Ludovic Orban a semnat primele demiteri de la conducerea Ministerului Educației. Secretarii de stat Ioan Ștefan Groza și Petru Andea au fost eliberați din aceste funcții, iar deciziile premierului…
Vezi articolul

Rectorul SNSPA, Remus Pricopie, despre anul electoral: sondajele de opinie, importante pentru cercetare, pot fi folosite pentru manipulare / Partidele clasice au capacitatea„ „să puncteze peste estimările pre-electorale”, partide precum AUR-SOS „vor obține mai puține voturi”

Sondajele de opinie precum cele referitoare la rezultatele pe care ar urma să le aibă diversele partide politice în alegerile de anul acesta au „limitări” și, deși sunt un instrument…
Vezi articolul

Ministrul Educației, Daniel David: Gândirea critică trebuie predată sub aspect metodologic la Logică, Filosofie, Psihologie și încă o disciplină opțională. În ceea ce privește celelalte discipline, aceasta trebuie să devină un mod de predare

Ministrul Educației, Daniel David, a explicat în cadrul dezbaterilor pe noile planuri-cadru, într-o emisiune difuzată de TVR Info pe 8 martie, că în cadrul disciplinelor Logică, Filosofie și Psihologie, dar…
Vezi articolul

BREAKING Legea prin care Ministerul Educației va asigura „la cerere” fiecărui elev și profesor laptop sau tabletă pentru educația online, promulgată de Klaus Iohannis. Guvernul a dat aviz negativ inițiativei

Legea prin care Ministerul Educației va asigura „la cerere” fiecărui elev și profesor laptop sau tabletă pentru educația online a fonst promulgată de președintele României, potrivit unui comunicat al Administrației…
Vezi articolul