Cîțu: Vreau să deschidem şcolile pe 8 februarie / Ca să deschidem şcolile, să deschidem economia, trebuie să ne vaccinăm şi trebuie să păstrăm aceste măsuri de restricţie

7.961 de vizualizări
Sursă foto: gov.ro
O decizie în privinţa redeschiderii şcolilor va fi luată pe 2 februarie, iar „dacă lucrurile rămân aşa cum sunt” în ceea ce privește evoluția pandemiei, atunci „este clar” că şcolile vor fi redeschise pe 8 februarie, a declarat premierul Florin Cîțu la Europa FM, transmite Agerpres.

„Decizia se va lua pe 2 februarie. Şi noi ne uităm, zilnic primesc de la domnul Arafat statisticile şi analize şi în detaliu şi ne uităm exact să vedem cum evoluează pandemia. Este un alt lucru important pentru că noi toţi ne axăm acum pe campania de vaccinare, ceea ce e important să comunicăm, dar trebuie să nu uităm că, încă, în România există o pandemie şi la nivel global. Trebuie să păstrăm măsurile de restricţie, trebuie să purtăm mască, distanţarea socială şi toate celelalte măsuri care au dat rezultate până astăzi. Monitorizăm clar, zilnic, situaţia. Dacă lucrurile rămân aşa cum sunt, este clar că vom începe pe 8 februarie cu acele condiţii pe care le-a anunţat domnul preşedinte când a enunţat că vom deschide şcolile pe 8 februarie”, a declarat Florin Cîţu, marţi, la Europa FM, întrebat dacă este “cale de întoarcere” în privinţa deciziei privind redeschiderea şcolilor începând cu data de 8 februarie.

El a adăugat că este importantă redeschiderea şcolilor, dar acest lucru depinde şi de gradul de conformare la măsurile dispuse de autorităţi.

„Vreau să deschidem şcolile pe 8 februarie, este important să deschidem şcolile pe 8 februarie, aş vrea să deschid toată economia, nu numai şcolile, dar depindem, bineînţeles, de cum evoluează pandemia. Şi ca să deschidem şcolile, să deschidem economia, trebuie să ne vaccinăm şi trebuie să păstrăm aceste măsuri de restricţie, este simplu. Mască, dezinfectant şi să ne vaccinăm. Dacă facem aceste lucruri, veţi vedea că vom deschide economia cât mai curând”, a afirmat Cîţu.

Premierul a precizat în context că, treptat, restricţiile impuse în privinţa activităţilor economice vor fi relaxate, dar a adăugat că „totul este condiţionat de cum evoluează pandemia şi campania de vaccinare”.

„Ele merg mână în mână acum, acelaşi răspuns pe care l-am dat şi pentru deschiderea şcolilor. Monitorizăm zilnic şi depinde doar de noi, nu depinde de guvern, nu guvernul ia o decizie de a deschide sau a nu deschide şcolile aşa… în afară, într-un bubble. Nu, luăm această decizie în contextul evoluţiei pandemiei în România şi a campaniei de vaccinare, dacă merg bine vom relaxa mai rapid, dacă nu merg bine, din păcate, nu vom putea”, a declarat premierul. 

Sursă foto: Gov.ro


7 comments
  1. Cîțu la gândire: „ca să deschidem școlile trebuie să ne vaccinam, insă, înainte să ne vaccinam, le deschidem pentru ca vrem” . Nu-i rău raționamentul.

  2. Mai omule, dupa ce tu te-ai vaccinat, e usor sa vorbesti si sa fii fudul! Unde sa ma vaccinez si cu ce, daca pe februarie nu mai e niciun loc liber in cele 2 centre de la mine din judet, din 11 promise? Tu gandesti si analizezi inainte de a scoate vorbe pe gura??? Dintre colegi mei, doar 33% au reusit sa se programeze in februarie… Ce facem cu restul de doritori, dar care nu au unde si cu ce? Hai cu centre, fa presiuni sa vina mai multe doze de vaccin. Fa ceva concret!

    1. Nu mai sunt locuri. Duminica nu a fost platforma functionala buna vreme. Iar luni s-a bulucit toata lumea si s-a programat. Nici callcenterul nu a functionat. Marti deja nu mai erau locuri. Unde sa te programezi? In sufragerie la Catu???

  3. Doamne, ce incoerent mai este și ăsta! Cum ne-a plouat nouă, românilor numai cu ,,poticniți verbal”! Și uite așa mi-am dat seama de ce nu dăm noi înainte… Păi cică el se uită și se uită mereu…. Păi asta face un premier? Nu obosește uitându-se…la cai verzi pe pereți?
    Banul merge, timpul trece..
    Nu-i așa, Fat- Frumos cu moț în frunte?

  4. Dacă îmi permiteți o mică întrebare: să ne vaccinăm cu ce? Umblă Cuțu cu vaccin în coadă și noi nu îl vrem?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Șase din zece copii ucraineni participanți la un sondaj Salvații Copiii spun că preferă să fie organizate clase speciale în școlile românești, după programa din Ucraina / Aproape trei sferturi dintre ei au continuat educația la distanță, urmând programa ucraineană, spun mamele lor

Doar 6% dintre copiii ucraineni ai căror mame au participat la un sondaj Salvați Copiii au frecventat școli românești după ce au sosit în România, în timp ce aproape trei…
Vezi articolul