Cîțu: Salariile bugetarilor vor fi înghețate la nivelul celor din decembrie 2020 până când vom analiza dacă legea salarizării este eficientă

4.324 de vizualizări
Florin Citu / Foto: gov.ro
Salariile bugetarilor nu vor crește deocamdată, dar va fi majorat salariul minim cu 3,1%, a precizat premierul Florin Cîțu la finalul ședinței de gurvern de luni.
  • Analizăm dacă legea salarizării e eficientă, au apărut anomalii, vom face o analiză. Până atunci, veniturile angajaților din sectorul public se mențin la nivelul decembrie 2020 până când vom analiza excepțiile. Legea a fost aplicată greșit în ultimii ani, spun eu
  • Salariul minim va crește peste rata inflației – cu 3,1% anul viitor
Citește mai mult pe G4media.ro

Salariile profesorilor ar fi trebuit să crească cu 16% de la 1 septembrie 2020, însă creșterea a fost amânată pe fondul pandemiei de coronavirus. „Practic, majorarea de 16% (tranșele a doua și a treia), care semnifică atingerea nivelului majorărilor prevăzute pentru anul 2022 și care a fost mutată pentru 1 septembrie 2020 (devansată, deci, cu doi ani), este acum prevăzută pentru 1 septembrie 2021”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Educației, transmis la începutul anului școlar.

Sursă foto: gov.ro


12 comments
  1. Dumneavoastră știți ca in învățământ primim salariul normal și efectuam 2 norme didactice? Știți ce inseamna sa predai 6 ore pe zi, sa raportezi zilnic ce ai lucrat și sa te mai și documentezi???? Nu cred ca aveți idee… In acest context, noi, profesorii am aprecia sa va abțineți de la asemenea comentarii care nu fac cinste niciunei caste profesionale.

  2. Bună ziua, d-le ministru, va rog verificați și salariile medicilor școlari stomatologi din cadrul DASM. Diferențele sunt mari între colegi, încadrarea nefiind corecta fiind făcută după alte principii. Emiteți o lege de salarizare egala între medicii din rețeaua școlară, deoarece atribuțiile potrivit contractului de munca și serviciile stomatologice prestate sunt la fel. Mulțumesc

  3. Bună ziua. d-le ministru, va rog verificați și aduceți la același nivel salariile medicilor școlari stomatologi din cadrul DASM. Cluj. Discriminarea și diferențele salariale sunt duble la unii și pe jumătate la alții. Menționez suntem medici școlari stomatologi cu aceeași forma de contract atribuții și aceleași prestări de servicii stomatologice la copii, nimic în plus unii fata de alții, dar încadrarea a fost făcută după alte criterii… pile,relatii și din pix. Mulțumesc.

  4. Sa se verifice salariile din consiliile județene, salarii la cultura 14000 lei, un referent 5600 lei, este dezastru! De asemenea, polițiștii locali, niște gardieni, analfabeti au salarii de 5800 lei șefii 14000 lei plus sporuri! Verificați, luați masuri dle prim ministru!

  5. Bună ziua.Despre decontare a cursulor de formare și a facultăților/masteratelor pentru obținerea celor 60 de credite obligatorii,ce puteți să ne spuneți?Eu nu am îndrăznit să fac un curs cu plată pentru instruirea online pentru că,in București, ți se refuza decontul.

  6. Legea OLOGUTA a fost o catastrofa! A creat discriminari majore. Exista diferente colosale intre bugetari si privati cu aceeasi pregatire profesionala. Exista diferente mari intre diverse categorii socioprofesionale. Sper sa inghetati salariile in sistemul bugetar pana cand se fac toate restructurarile necesare. Un inginer cauta un al doilea job ca sa castige salariul mediu pe economie si munceste cate 12-16 ore pe zi iar in invatamant nu fac ataea ore pe saptamana. Sa fim seriosi! Sindicatele afiliate partidelor politice au distrus cam tot ce era de distrus.

  7. Si adica nu mai primim norma de mancare nici daca ne vom intoarce candva fizic la scoala? Momentan, pentru noiembrie si decembrie nu am mai primit-o, avand in vedere ca predand online cu netul, curentul, caldura, aparatele noastre, de ce ar mai trebui sa si mancam?? Sa stie toata lumea, da, asa s-a ajuns: suntem aceiasi angajati, am predat, am predat pe banii nostri si ni s-a taiat norma de hrana. De aici s-au facut marile economii ale tarii, ca nu au mai macat de 9 lei pe zi profesorii din podul statului in predarea online. Rusine!!!

  8. Un act de curaj al domnului Prim Ministru, dar poate acum cineva va observa și discrepanta enormă între preuniversitar și universitar . Câteodată se muncește mult mai mult în preuniversitar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Educație Digitală de Top cu ECDL/ICDL: beneficii pentru școală, elevi și profesori. Înscrieri deschise la concursul #BackToSchool dedicat elevilor care susțin un test de certificare a competențelor digitale între 1 septembrie și 15 decembrie (P)

ECDL Romania, liderul în certificarea competențelor digitale, aduce educația digitală la nivelul următor și vine în sprijinul elevilor și școlilor din întreaga țară. Prin intermediul programului ECDL/ICDL, elevii și profesorii…
Vezi articolul

Se deschide primul Centru Naţional de Educaţie Montană, în Parcul Natural Bucegi / Tabere pentru elevi, drumeţii pentru începători şi ateliere de căţărat, schi, orientare sau prim ajutor

Asociaţia Montană Carpaţi şi Salvamont România vor deschide, într-un parteneriat unic, porţile primului Centru Naţional de Educaţie Montană, în inima Parcului Natural Bucegi, anunță Brașov.net, scrie G4Media. Centrul va fi…
Vezi articolul

Premieră în ultimii 18 ani: un elev a luat media 10 la sesiunea din septembrie de la Bacalaureat. Rata de promovare a sesiunii de toamnă de la BAC 2020 este de 31,5%

Rata de promovare înregistrată în sesiunea august-septembrie a examenului naţional de Bacalaureat 2020 este de 31,5%, în creștere față sesiunea august-septembrie 2019 (30,8%), transmite Ministerul Educației într-un comunicat de presă.…
Vezi articolul

Portalul digital unic pentru toate instituțiile publice, descris de ministrul Cercetării: O singură aplicație, cu un singur cont, un singur user și o parolă / Cine dorește să-și echivaleze studiile „trebuie să meargă pe la cinci instituții diferite și trebuie să știe el care sunt acelea. Nu, abordarea este inversă”

Exemplul unui medic care dorește să-și echivaleze studiile din străinătate și trebuie „să meargă pe la cinci instituții diferite și trebuie să știe el care sunt acele cinci instituții” a…
Vezi articolul

Limitarea la strict două mandate pentru rectorii universităţilor, indiferent dacă au fost întrerupte sau nu, votată în unanimitate de Comisia de Învăţământ din Camera Deputaţilor

Comisia de Învățământ a Camerei Deputaților a votat marţi, în unanimitate, un raport favorabil pentru propunerea legislativă de a limita mandatele rectorilor la maximum două, indiferent de întreruperi. Anunţul a…
Vezi articolul