Salariile bugetarilor nu vor crește deocamdată, dar va fi majorat salariul minim cu 3,1%, a precizat premierul Florin Cîțu la finalul ședinței de gurvern de luni.
- Analizăm dacă legea salarizării e eficientă, au apărut anomalii, vom face o analiză. Până atunci, veniturile angajaților din sectorul public se mențin la nivelul decembrie 2020 până când vom analiza excepțiile. Legea a fost aplicată greșit în ultimii ani, spun eu
- Salariul minim va crește peste rata inflației – cu 3,1% anul viitor
Citește mai mult pe G4media.ro
Salariile profesorilor ar fi trebuit să crească cu 16% de la 1 septembrie 2020, însă creșterea a fost amânată pe fondul pandemiei de coronavirus. „Practic, majorarea de 16% (tranșele a doua și a treia), care semnifică atingerea nivelului majorărilor prevăzute pentru anul 2022 și care a fost mutată pentru 1 septembrie 2020 (devansată, deci, cu doi ani), este acum prevăzută pentru 1 septembrie 2021”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Educației, transmis la începutul anului școlar.
Sursă foto: gov.ro
12 comments
Dumneavoastră știți ca in învățământ primim salariul normal și efectuam 2 norme didactice? Știți ce inseamna sa predai 6 ore pe zi, sa raportezi zilnic ce ai lucrat și sa te mai și documentezi???? Nu cred ca aveți idee… In acest context, noi, profesorii am aprecia sa va abțineți de la asemenea comentarii care nu fac cinste niciunei caste profesionale.
Bună ziua, d-le ministru, va rog verificați și salariile medicilor școlari stomatologi din cadrul DASM. Diferențele sunt mari între colegi, încadrarea nefiind corecta fiind făcută după alte principii. Emiteți o lege de salarizare egala între medicii din rețeaua școlară, deoarece atribuțiile potrivit contractului de munca și serviciile stomatologice prestate sunt la fel. Mulțumesc
Bună ziua. d-le ministru, va rog verificați și aduceți la același nivel salariile medicilor școlari stomatologi din cadrul DASM. Cluj. Discriminarea și diferențele salariale sunt duble la unii și pe jumătate la alții. Menționez suntem medici școlari stomatologi cu aceeași forma de contract atribuții și aceleași prestări de servicii stomatologice la copii, nimic în plus unii fata de alții, dar încadrarea a fost făcută după alte criterii… pile,relatii și din pix. Mulțumesc.
Sa se verifice salariile din consiliile județene, salarii la cultura 14000 lei, un referent 5600 lei, este dezastru! De asemenea, polițiștii locali, niște gardieni, analfabeti au salarii de 5800 lei șefii 14000 lei plus sporuri! Verificați, luați masuri dle prim ministru!
Bună ziua.Despre decontare a cursulor de formare și a facultăților/masteratelor pentru obținerea celor 60 de credite obligatorii,ce puteți să ne spuneți?Eu nu am îndrăznit să fac un curs cu plată pentru instruirea online pentru că,in București, ți se refuza decontul.
Norma de hrană nu are nicio legătură.Ea s-a dat, chiar dacă am fost online.De ce nu ati primit-o?
Legea OLOGUTA a fost o catastrofa! A creat discriminari majore. Exista diferente colosale intre bugetari si privati cu aceeasi pregatire profesionala. Exista diferente mari intre diverse categorii socioprofesionale. Sper sa inghetati salariile in sistemul bugetar pana cand se fac toate restructurarile necesare. Un inginer cauta un al doilea job ca sa castige salariul mediu pe economie si munceste cate 12-16 ore pe zi iar in invatamant nu fac ataea ore pe saptamana. Sa fim seriosi! Sindicatele afiliate partidelor politice au distrus cam tot ce era de distrus.
Un inginer nu câștigă salariul mediu pe economie? Și muncește 16 ore pe zi? Nu aș crede…Și cunosc mulți ingineri.
Ti-as spune mai multe, dar iti spun doar atat: fugi cu cercul! Habar nu ai ce scoti pe gura aia!
Si adica nu mai primim norma de mancare nici daca ne vom intoarce candva fizic la scoala? Momentan, pentru noiembrie si decembrie nu am mai primit-o, avand in vedere ca predand online cu netul, curentul, caldura, aparatele noastre, de ce ar mai trebui sa si mancam?? Sa stie toata lumea, da, asa s-a ajuns: suntem aceiasi angajati, am predat, am predat pe banii nostri si ni s-a taiat norma de hrana. De aici s-au facut marile economii ale tarii, ca nu au mai macat de 9 lei pe zi profesorii din podul statului in predarea online. Rusine!!!
Multumim!
Un act de curaj al domnului Prim Ministru, dar poate acum cineva va observa și discrepanta enormă între preuniversitar și universitar . Câteodată se muncește mult mai mult în preuniversitar.