Cîțu, după ce Iohannis a spus că vaccinarea trebuie să fie obligatorie pentru anumite categorii: Propunerile trebuie să vină de la experţi, nu trebuie să vină doar de la noi, politicienii

711 vizualizări
Sursă foto: Gov.ro
„Propunerile trebuie să vină de la experţi, nu trebuie să vină doar de la noi, politicienii. Nu putem să spunem: vaccinarea obligatorie”, a declarat astăzi premierul Florin Cîțu, despre necesitatea de a discuta cu experții, în legătură cu posibilitatea vaccinării obligatorii a anumitor categorii de personal, potrivit Agerpres. Precizările au fost făcute în contextul în care preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că vaccinarea anti-COVID-19 va trebui să devină obligatorie pentru anumite categorii din domenii esenţiale.

Acesta a menționat că susţine în continuare ca angajaţii din domeniul sanitar neimunizaţi să plătească pentru testare.

„Trebuie să gândim toţi paşii, dacă ceva devine obligatoriu. De aceea, eu eram adeptul acelei testări, pentru că orice pacient care merge la un spital se testează pe banii lui. Mi se pare normal ca şi în partea cealaltă, medicul, dacă nu vrea să se vaccineze, să se testeze tot pe banii lui, pentru a nu îmbolnăvi un pacient care s-a testat pe banii lui”, a spus Florin Cîțu.

Astfel, referitor la discuția cu specialiștii, premierul a subliniat faptul că propunerile „nu trebuie să vină doar de la noi, politicienii”, ci de la experți.

„Discuţia despre vaccinarea obligatorie, daţi-mi voie să o am cu experţii. Dacă o să fie concluzia că aceasta este cea mai bună soluţie, eu sunt de acord”, a precizat Cîţu.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Cele mai bune universități din România: Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea din București și Politehnica București ocupă primele trei locuri în Metaranking 2023 – clasamentul oficial publicat de Ministerul Educației

Cele mai bune universități din România sunt Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca, Universitatea din București (UB) și Universitatea Națională de Științe și Tehnologie Politehnica București (UNSTPB), potrivit raportului privind metarankingul…
Vezi articolul

Două noi specializări, „Pedagogia învățământului primar” și „Educația timpurie” – introduse în Nomenclatorul domeniilor și programelor de studii universitare pentru 2024-2025 / 15 programe de licență, la 8 universități, vor intra în lichidare / Schimbările la nivel de master în anul universitar următor

„Pedagogia învățământului primar” și „Educație timpurie” sunt două noi specializări înființate și introduse în Nomenclatorul domeniilor și al specializărilor/programelor de studii universitare pentru anul universitar 2024-2025, adoptat săptămâna aceasta de…
Vezi articolul

Președintele Federației Asociațiilor de Părinți critică părinții care cer tăierea numărului de ore prin schimbarea planurilor-cadru: ”Nu mai puneți presiune fără să știți ceea ce ar trebui”

Contre între organizațiile de părinți pe tema reducerii numărului de ore din învățământul preuniversitar. Președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți din Învățământul Preuniversitar (FNAP-IP), Iulian Cristache, susține, într-un mesaj…
Vezi articolul