Cîțu, după ce Iohannis a spus că vaccinarea trebuie să fie obligatorie pentru anumite categorii: Propunerile trebuie să vină de la experţi, nu trebuie să vină doar de la noi, politicienii

710 vizualizări
Sursă foto: Gov.ro
„Propunerile trebuie să vină de la experţi, nu trebuie să vină doar de la noi, politicienii. Nu putem să spunem: vaccinarea obligatorie”, a declarat astăzi premierul Florin Cîțu, despre necesitatea de a discuta cu experții, în legătură cu posibilitatea vaccinării obligatorii a anumitor categorii de personal, potrivit Agerpres. Precizările au fost făcute în contextul în care preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că vaccinarea anti-COVID-19 va trebui să devină obligatorie pentru anumite categorii din domenii esenţiale.

Acesta a menționat că susţine în continuare ca angajaţii din domeniul sanitar neimunizaţi să plătească pentru testare.

„Trebuie să gândim toţi paşii, dacă ceva devine obligatoriu. De aceea, eu eram adeptul acelei testări, pentru că orice pacient care merge la un spital se testează pe banii lui. Mi se pare normal ca şi în partea cealaltă, medicul, dacă nu vrea să se vaccineze, să se testeze tot pe banii lui, pentru a nu îmbolnăvi un pacient care s-a testat pe banii lui”, a spus Florin Cîțu.

Astfel, referitor la discuția cu specialiștii, premierul a subliniat faptul că propunerile „nu trebuie să vină doar de la noi, politicienii”, ci de la experți.

„Discuţia despre vaccinarea obligatorie, daţi-mi voie să o am cu experţii. Dacă o să fie concluzia că aceasta este cea mai bună soluţie, eu sunt de acord”, a precizat Cîţu.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Judecătorul Cristi Dănileț: Ce ne lipseşte din școli nu sunt legile, sunt practicile interne, sunt regulamentele interne. Să găsim trei, patru, cinci şcoli bune în România şi apoi profesorii din acele şcoli să promoveze practicile restaurative, că dacă vin eu autoritate şi impun, sunt refuzat

Judecătorul Cristi Danileţ este de părere că profesorii ar trebui instruiţi să accepte că “discuţiile sunt mai importante decât disciplinarea şi pedepsirea”, și a vorbit de formarea unor reţele de…
Vezi articolul

Admitere liceu 2023. Testările de limbă străină pentru clasele de bilingv și probele de aptitudini pentru liceele vocaționale încep pe 17 mai / Elevii se înscriu pe 15-16 mai cu documentele de la secretariatele școlilor

Elevii de clasa a VIII-a care vor să susțină proba de verificarea a cunoștințelor de limbă modernă, pentru admiterea în clasa a IX-a într-o clasă cu regim bilingv, dar și…
Vezi articolul

Mihaela Popa, fost secretar de stat în Educație: Două treimi dintre problemele de la Evaluarea Națională sunt pe sistem grilă. La BAC nu există subiecte de tip grilă. Propun Ministerului Educației ca doar o treime dintre problemele de la Evaluare să fie tip grilă, pentru a putea vedea clar cunoștințele și competențele acumulate de elevi

„Două treimi dintre problemele de la Evaluarea Națională au răspunsuri în sistem grilă”, în condițiile în care la Bacalaureat nu există nicio întrebare de tip grilă, spune fostul secretar de…
Vezi articolul