Cîţu, despre dublarea alocaţiilor: Bani nu sunt. Dacă legea va fi promulgată va trebui să tăiem de undeva

2.034 de vizualizări
Sursă foto: gov.ro
Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a declarat, sâmbătă, că nu există bani pentru dublarea alocaţiilor, iar în cazul în care legea va fi promulgată va trebui „să tăiem de undeva”, transmite Agerpres.

„Contul sigur este, bani nu sunt. Deci aici mi se pare că avem un precedent periculos în ceea ce se întâmplă în România acum. Prin decizia Curţii s-a diluat la maxim principiul responsabilităţii fiscale. Rolul acelui articol din Constituţie era exact acesta, responsabilizarea fiscală. Eu nu pot să cred că cei care au scris constituţia s-au gândit că vor responsabiliza pe cineva doar dacă pun un cont acolo. Nu mai vorbesc că instrumentul financiar cont în sine nu are niciun fel de relevanţă fără suma respectivă. Sunt mai multe elemente pe care le văd aici, dar în fine, este o decizie a Curţii. Vom vedea atunci. Dacă legea va fi promulgată va trebui să tăiem de undeva poate, să luăm bani ca să putem să creştem alocaţiile, dar eu nu cred că vom ajunge acolo. Vom vedea”, a spus Florin Cîţu, întrebat dacă sunt bani pentru o eventuală dublare a alocaţiilor după retrimiterea legii în Parlament, iar instituţia o va vota în forma actuală şi apoi va fi promulgată.

Citește articolul integral pe G4Media.ro


7 comments
  1. Cum adica nu sunt bani??? Pai suntem.singura tara din Europa cu crestere economica de 4 %…pacat ca nu toti inghitim prostia asta a marelui economist Câțu

  2. taiati pensiile mai mari de 5000 ron, si opriti pensionarea la 45-50 ani,. asta nu suporta statul. raportul intre pensia minima si maxima sa nu fie mai mare de 1,7. (pentru pensionarii proveniti din sistemul de stat, indiferent ca sunt civili, militari sau mai ales justitie). la fel si venitul celor de la stat. si atunci puteti tripla si alocatiile.

  3. Edupedu, fiindcă tot verifici mesajele înainte de a fi postate aici, am rugămintea ca ceea ce voi scrie acum să fie ca o întrebare/ constatare pentru președinte, când îți mai trimiți reprezentantul la conferință!
    Este primul și singurul guvern care spune mereu că nu sunt bani, de când a venit la guvernare (deși a făcut două împrumuturi destul de mari, dar nu se vede să fi folosit banii unde erau promiși)!
    Ba chiar ne ia și indemnizația de hrană pe perioada telemuncii! Adică muncim de acasă dar nu mâncăm! Nu ne mai dă acei bani pentru hrană! Așa a spus ministra muncii, valabil pentru toate categoriile de angajați!
    Așadar, ne taie din salarii!
    Asta înseamnă!
    Să nu mai spună de Boc, că la fel fac ei acum!

  4. Este loc de taiat: finantarea partidelor parlamentare (PSD,PNL,USR, etc), tot felul de servicii care protejeaza oamenii politici, cheltuieli inutile militare, etc. Daca se doreste, se poate. #atat s-a putut #ghinion

    1. Parcă văd că taie de la profesori… Că, de! Dacă unii nu își fac treaba și se fofilează, s-a pus etichetă tuturor cadrelor de puturoșenie, lene, indolență… Chiar dacă unii dintre noi facem eforturi să ne procurăm singuri acasă table, laptop-uri etc… Nu e drept să fim catalogați la grămadă…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

LISTĂ Manualele școlare pentru clasele I-VIII din care pot alege învățătorii și profesorii pentru noul an școlar, trimisă de CNPEE în teritoriu. Inspectoratele pot comanda cărțile până pe 25 iulie

Învățătorii și profesorii de gimnaziu își pot alege manualele cu care să lucreze în anul școlar 2023-2024, după ce o listă cu acestea a fost trimisă de Centrul Național de…
Vezi articolul

Viitorii profesori trebuie să facă 4 ani de licență în loc de 3 – propunere susținută și de Facultatea de Litere a Universității de Vest din Timișoara / Interviu cu Dana Percec, decan: Ar crește în mod cert calitatea absolvenților. Programele filologice au suferit întotdeauna de subfinanțare

Facultatea de Litere de la Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) susține propunerea de extindere a duratei studiilor de licență la patru ani, în loc de trei, pentru viitorii profesori:…
Vezi articolul