Premierul Florin Cîţu a declarat vineri că vrea ca anul şcolar să înceapă cu prezenţă fizică şi să continue în acelaşi format, transmite Agerpres. Amintim că vineri dimineață a avut loc o ședință la Guvern despre condițiile în care vor fi redeschise școlile pe 13 septembrie.
„Am avut două lucruri pe care le-am spus la început. Am spus – şi rămân ferm pe acestea: vreau ca anul acesta anul şcolar să înceapă cu prezenţă fizică şi să rămână cu prezenţă fizică. Avem tot ceea ce ne trebuie ca anul acesta şcolar să începem cu prezenţă fizică, să rămânem cu prezenţă fizică. Am trecut prin anul trecut, am învăţat mai multe, dar anul trecut nu aveam vaccin. Este ceea ce eu le-am spus tuturor colegilor cu care am discutat astăzi în această întâlnire că este important pentru mine, după discuţiile pe care le-am avut cu specialiştii asupra impactului pe care l-a avut anul trecut asupra elevilor şi nu aş vrea să mai trecem prin această situaţie şi vom face tot ce este posibil ca anul şcolar să rămână cu prezenţă fizică”, a declarat Florin Cîţu la finalul şedinţei de lucru pe tema măsurilor privind începerea anului şcolar.
El a precizat că, de asemenea, a cerut ca festivităţile de la începerea anului şcolar să se desfăşoare cât mai aproape de normalitate.
„Ştiu că este complicat, dar am încredere că vom găsi cele mai bune soluţii, pentru că este un moment important în viaţa fiecărui elev şi aş vrea să ne bucurăm împreună de această zi”, a spus Cîţu.
Premierul a subliniat, ca o concluzie, că întâlnirea de lucru a fost una foarte bună şi pe alte teme, referitor la testarea şi vaccinarea personalului din învăţământ.
„Mi-am exprimat, ca de fiecare dată, opinia că nu doar personalul din sistemul medical, dar şi cel din învăţământ şi eu aş spune mai departe, şi din MAI şi din MApN, cei din sistemul public, trebuie ori să se vaccineze ori să avem această variantă cu testarea. Nu putem să mergem mai departe (…), este opinia mea şi vom găsi soluţiile cele mai bune. Nu s-a renunţat la varianta în care personalul medical trebuie testat”, a declarat Cîţu.
5 comments
Au de toate dar nu avem profesori motivați. Salariile profesorilor sunt foarte mici, solicitările sunt din ce in ce mai mari, multe dintre aceste absurde, inutile pentru buna desfășurare a activității. Profesorii sunt condiționați să participe la cursuri lungi de formare, cu formatori care nu au ce să transmită, tineri de 25-30 de ani, membrii unor organizații, fundații, cursuri la care doar se pierde mult timp. Profesorii susțin din salariul lor buna desfășurare a procesului didactic cumpărând laptopuri, imprimante, toner, hârtie, culegeri, atlase, hărți… Nu există mijloace de coerciție in școli, pentru elevii cu devieri grave de comportament, ordine și disciplină cum era odată, copiii și părinții apreciind mai mult joaca la școală și nu activitățile de învățare serioase care impun efort, muncă, seriozitate.
Întâi să răspundă întrebărilor presei(dacă a fost arestat, dacă și – a plătit datoria in America…. etc) pentru a-i convinge pe cetățeni c-ar mai putea avea bunul simț să fie ministru, iar apoi să vină cu măsurile lui de păpușar, impunând vaccinarea…..!
Cum să mai pui in practică anumite lucruri când din punct de vedere etic nu corespunzi???
Gura pacătosului adevăr grăiește: ” Avem tot ceea ce ne trebuie ca anul acesta şcolar să începem cu prezenţă fizică, să rămânem cu prezenţă fizică.”
Un an școlar normal, cu prezență fizică, nu necesită nimic special! Și intr-adevar, in vacanță nu știu să fi fost făcute pregătiri suplimentare pentru un an școlar atipic, de pandemie! Nu s-au cumparat laptopuri și tablete pentru profesori și elevi, nu s-a asigurat conexiunea la internet de viteză in toate școlile, nu exista transport special pentru elevi in toate localitatile, separat de transportul public, nu s-au facut cursuri pentru profesori referitor la predarea si evaluarea online (sistematic, pentru toți profesorii!), nu, nimic… Există alte prioritati iar invățământul a rămas și acum la coada. Cum va rămane Romania tara de unde vor pleca culegatorii de sparanghel, măsline, căpșuni, salahorii, ingrijitoarele de bătrâni! Pentru altceva e nevoie de carte, e nevoie de școala! Școala costă iar banii ar trebui luati de la gura clasei politice și a celor care i-au propulsat la conducere! Și asta nu-i de bine! Procentul din PIB de 6% pentru invățământ inseamna un vis frumos, de 11 ani (legea educației e in coma prelungită), iar viele ân țările fără viziune nu vor fi transformate în realitate niciodată! De ce? Pentru ca pe politicieni nu îi interesează! Ei cu ale lor, noi cu ale noastre! Romania este o țară pe persoana fizică!
Da.
Mult tupeu!
Mințiți cu nerușinare, va bateți joc de noi, du-te acasă și tu și ministru învățământului, nu sunteți buni de nimic. Rușine sa va fie.