VIDEO Cîțu: Am vorbit cu ministrul Cîmpeanu și am luat decizia ca de anul viitor să introducă o clasă obligatorie care se va numi Educație pentru viață

5.657 de vizualizări
Sursă foto: Facebook.com
Premierul Florin Cîțu a declarat marți seară, la TVR, că Ministerul Educației va introduce de anul viitor o materie obligatorie care se va numi Educație pentru viață. De altfel, ministrul Sorin Cîmpeanu a declarat la rândul său, marți, că educația sexuală ar fi cel mai bine cuprinsă într-un sistem „modular” numit „Educaţie pentru viaţă”, materie obligatorie care să fie predată o dată pe săptămână, în conformitate cu vârsta elevilor, pe parcursul gimnaziului și liceului.

Declarația premierului vine după ce Senatul a respins marți introducerea educației sexuale fără acordul părinților în curriculumul școlar.

„Am vorbit cu ministrul Cîmpeanu după acest vot și am luat decizia ca de anul viitor să introducă o clasă obligatorie care se va numi Educație pentru viață, iar curricula va ține de Ministerul Educației. Părinții care vor dori să își retragă copiii de la această clasă o vor putea face. Decizia este luată, de anul viitor va fi introdusă educație pentru viață. Ministrul Educației a găsit soluția și noi o vom prelua la Guvern”, a declarat Cîțu într-un interviu difuzat de TVR.

Cîțu a mai precizat că este supărat pe votul dat de colegii săi liberali și că, în locul lor, el ar fi votat altfel.

„Sunt foarte supărat, pentru că lucrurile trebuie să meargă înainte, așa cum am spus, românii merită transparență. Soluția a venit din partea Ministerului Educației, este atributul ministerului să realizeze curricula pentru anul viitor”, a mai spus Cîțu.

Declarațiile, la minutul 43:53, în video-ul de mai jos:

Sursă foto: Facebook.com

Citește și:
Cîmpeanu, despre Educaţia sexuală: „Propunerea Ministerului Educaţiei este ca toţi elevii să se înscrie la o disciplină care să conţină elementele de educaţie sexuală, având posibilitatea retragerii tuturor acelora pentru care părinţii nu sunt de acord”
Senatul a respins solicitarea lui Iohannis de reexaminare a legii „educației sexuale”. Disciplina se va numi în continuare „educație sanitară” și elevii vor participa doar cu acordul scris al părinților
Introducerea educației sexuale în școli ca disciplină obligatorie sub denumirea de Educație sexuală, susținută de ministrul Educației, care spune că este nevoie și de educație parentală
VIDEO Dan Barna, despre proiectul legii educației sexuale în școli: Trebuie să ne gândim la copii și nu la himerele medievale ale părinților / Obligăm în continuare generații de tineri și tinere să facă lecția de educație sexuală în spatele școlii sau în toaletă

2 comments
  1. Sunt foarte buni d-le! De departe sunt ce- mai buni executanti dintre cati au fost pusi sa ,,ne conduca” in astia 30 si ceva de ani din ,,democratie”. Lanseaza zilnic teme de dezbatere. Zilnic vine cu cate-o ,,trasnaie” cineva ,,important”. Cica citu introduce o noua ,,clasa obligatorie”. Oare o sti cate-s obligatorii pana-n momentul de fata? Apoi ,,obligatorie” da nu prea, pen’ca elevu’ poa’ sa nu participe daca asa vrea tutorele (parintele) acestuia. ,,Educatie” pentru … una, alta. ,,Românii merită transparență” ba, n-ati inteles?

  2. Ai hotărât tu și d-l Câmpeanu, măi PM? Cu părinții, cu elevii, cu autoritățile locale, nu mai discutați? Nu credeți că v-ați învățat cam rău? Ceaușescule!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

SURSE Examenul de definitivat, în forma actuală, se organizează până în 2027 inclusiv, prevede proiectul Legii învățământului preuniversitar. Acesta va fi înlocuit cu examenul național de licențiere în cariera didactică / Sunt scose inspecțiile la clasă

Examenul de definitivat se va mai organiza până în anul 2027 inclusiv, în condițiile stabilite de Legea 1/2011, potrivit proiectului de Lege a învățământului preuniversitar, document obținut pe surse de…
Vezi articolul

Universitățile vor putea majora taxele de școlarizare în timpul ciclului de studii cu maximum rata inflației – prevedere agreată de minister pentru a fi introdusă în legea educației, potrivit reprezentanților studenților

O prevedere prin care universitățile ar putea majora taxele de școlarizare în timpul ciclului de studii cu maximum rata inflației ar urma să fie introdusă în legea educației, potrivit reprezentanților…
Vezi articolul