Cioloș, interviu pentru G4Media: Ciprian Teleman mi-a spus că, pe bugetul alocat acum, riscă să nu poată plăti anumite contracte în curs. Am convenit cu premierul ca la prima rectificare, în funcție de câți bani va fi cheltuit, să primească o suplimentare

913 vizualizări
Foto: G4Media.ro
Ministrul Cercetării, Ciprian Teleman, i-a spus lui Dacian Cioloș, co-președintele Alianței USR-PLUS, că nu are suficienți bani în bugetul primit pe acest an pentru a face plăți pentru contractele în derulare. Informația apare în interviul acordat de Cioloș pentru G4Media.ro.

Întrebat de Dan Tapalagă dacă la întâlnirea de la Vila Lac nu s-a discutat și despre nemulțumirile miniștrilor USR-PLUS, Cioloș a spus:

„Nu, pentru că ele nu mai există. Am vorbit cu Vlad Voiculescu, Cătălin Drulă, Ciprian Teleman – lucrurile sunt clarificate. De exemplu, Teleman mi-a spus că, pe bugetul alocat acum, riscă să nu poată plăti anumite contracte în curs.

Am analizat cu premierul un calendar al execuției bugetare ca să vadă momentul în care are nevoie de banii aceștia și am convenit ca la prima rectificare, în funcție de câți bani va fi cheltuit, să primească o suplimentare”.

Ciprian Teleman conduce Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării. Potrivit fișei de buget propuse, bugetul va fi de 1.924.017.000 lei. Raportat la PIB-ul pe care s-a construit bugetul, estimat la 1116,8 miliarde lei în anul 2021, bugetul ministerului Cercetării înseamnă 0,17% din PIB.

Anul trecut execuția a fost de 1,548 miliarde lei, adică 0,15% din PIB-ul din 2020. Alocarea inițială pentru Cercetare fusese de de 0,13% din PIB, banii fiind suplimentați prin rectificările de peste an.

Reamintim că într-o declarație pentru Edupedu.ro ministrul Ciprian Teleman spunea că a solicitat o creștere de 30% față de bugetul din 2020. În sume fixe, suma primită pentru 2021 este cu 24% mai mare decât cea executat în 2020, potrivit fișei de buget.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Consiliul Atlantic anunță un grup operativ axat pe securitatea Mării Negre, în colaborare cu SNSPA. Rectorul Remus Pricopie: România și partenerii săi sunt pregătiți să contracareze atacurile hibride și convenționale care ar destabiliza regiunea

Inițiativa de Securitate Transatlantică a Consiliului Atlantic din Centrul Scowcroft pentru Strategie și Securitate anunță formarea unui grup operativ axat pe securitatea Mării Negre, în parteneriat cu Universitatea Națională de…
Vezi articolul

Rectorii sunt eliminați din comitetele care decid membrii CNATDCU. Pe lista ministrului Educației se află Andrei Moroianu, director de cercetare la Paris, Mircea Ivan, cu descoperiri recunoscute de comitetul Nobel, Mihai Netea, imunolog de top în Olanda, și Ioan Aurel Pop

Cei 12 rectori care s-au autopropus sau au acceptat să facă parte din comitetele de selecție a membrilor CNATDCU au fost respinși de ministrul Educației. Anisie a lansat în dezbatere…
Vezi articolul

EXCLUSIV Scrisoarea unui matematician din conducerea instituției-cheie în identificarea plagiatelor, către ministrul Ligia Deca: Toți membrii CNATDCU să aibă acces la verificarea oricărei teze de doctorat printr-un program anti-plagiat. Altfel, ce rost mai are Consiliul ce respinge tezele slabe științific, dar care pe cele aflate în situația de hoție nu le poate respinge fiindcă nu află de furt

Unul dintre oamenii de știință din conducerea instituției-cheie în analizarea plagiatelor din doctorate, matematicianul Vasile Brînzănescu, îi cere oficial ministrului Ligia Deca să modifice regulamentul CNATDCU, astfel încât toți experții…
Vezi articolul