Ciolacu și Ciucă îi sfidează pe reprezentanții profesorilor și angajaților din Educație, discută despre rotativă la Guvern – surse / La ședința sindicatelor au venit patru miniștri, niciunul cu putere de decizie politică pe revendicările cadrelor didactice

6.382 de vizualizări
Foto: Inquam Photos / George Călin
Ședința sindicatelor din Educație cu reprezentanții Guvernului a început în jurul orei 17:00, iar marii absenți de la întâlnire sunt premierul Nicolae Ciucă, președintele PNL și Marcel Ciolacu, președintele PSD. Potrivit surselor G4Media.ro, cei doi lideri de partid discută la această oră despre rotativa guvernamentală, la Guvern. La întâlnirea cu sindicatele au mers patru miniștri și scretarul general al Guvernului, niciunul cu putere de decizie politică pentru măsurile cerute de sindicate în revendicările lor.

La ședința sindicatelor participă, conform imaginilor de la sindicate, ministrul Educației, Ligia Deca, ministrul Muncii Marius Budăi, ministrul Finanțelor Adrian Câciu și ministrul Fondurilor Europene Marcel Boloș și secretarul general al Guvernului Marian Neacșu. 

Negocierile dintre PNL, PSD și UDMR pentru rotativa guvernamentală se vor relua după greva profesorilor, anunțau liderii PNL și PSD în weekend. După două zile de întâlniri fără niciun rezultat cu sindicatele, liderii politici au revenit la rotativă.

Președintele Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă într-o postare pe rețelele socială că negocierile politice pentru viitorul guvern, pe care el ar urma să îl conducă, ”trebuie suspendate” până la rezolvarea grevei profesorilor și reforma pensiilor speciale.

Articol în curs de actualizare


4 comments
  1. Ciolacule, trezeste-te odata ma ! Daca pana acum PNL a facut afaceri si au furat , tu , cum vei continua ? Cu carduri “sociale” pentru o mai buna pregatire profesionala a profesorilor ?Unii dintre acestia dau bani pe naveta 600 Ron,pe energie tot asa si le mai raman 35 lei pe zi pentru mancare si restul.Tu Ciolacule trebuie cu social democratia ta sa schimbi astea !

  2. Doi plagiatori de cea mai joasă speță,doi îmbuibați nesimțiți păstoriți de canalia trădătoare jwi. R.I.P.

  3. in adevar , realitatea este ca daca nu ai cu ce plati apa, o sa te duci nespalat la scoala si vor rade elevii de profesor, daca nu ai cu ce plati lumina, nu o sa poti pregati acele lectii extraordinare pentru elevi, daca nu ai suficienti bani sa platesti internetul , nu o sa ai nici competente digitale, ce laptop, nici nu te apropii de suma respectiva sa il cumperi, daca nu ai bani sa platesti caldura, o sa stai in frig si nu vei mai face dardaind de frig nici o lectie extraordinara, ci doar exact cum se fac acum de apare analfabetismul functional; daca nu iti ajung banii sa cumperi carti si caiete , articole de papetarie pentru tine, nu mai creezi lectia aceea mult eficienta pentru elevi si atractiva, ci o lectie saracuta, ca ti s-a terminat rezerva la stilou sau hartia de xerox si nu ai avut pe ce sa mai scrii schema lectiei etc
    Asta este realitatea.
    De ce nu scoateti profesorii la 45 de ani la pensie, ca alte categorii, in 85% din scoli sunt acte de agresivitate fizica si verbala, de ce nu iau atitudine profesorii? pai la salariul dat ce atitudine sa mai ia, atatia bani primesc, atata se ocupa de elevi, stresul psihic fata de bullying-ul din 85% din scoli , ii termina si pe ei, ajung acasa obositi psihic, in fiecare zi; in fiecare clasa din 85% din scoli exista 2, 3 , 4 elevi care nu respecta regulile de desfasurare a unei ore, pur si simplu refuza, urla, tipa, sunt agresivi verbal, sau isi lovesc colegii in timpul orei, nu-i lasa nici pe ceilalti sa fie atenti la ore , pentru ca ei refuza scoala, este deosebit de stresant in fiecare zi sa ai aceeasi elevi agresivi; proveniti din diverse familii, de tot felul.
    Cum se investeste in educatia elevilor?- mai putini in clasa -15 elevi, sa poata fi supravegheati toti , iar cei care vin cu comportament agresiv din familie si care refuza constant regulile civilizatiei sa poata fi mai bine monitorizati-acestia exista in fiecare clasa si nu sunt numai 1 sau 2 , de regula ajung sa fie 3 sau 4 elevi; profesori platiti bine altfel cat ii platesti atat lucreaza, stiind ca nu le ajung banii sa isi plateasca lumina, caldura, apa rece, internetul, nu mai reusesc sa creeze acele lectii minunate si uite asa o sa tot fie analfabetismul functional si uite asa raman elevii viitori adulti, agresivi , nepregatiti, superficiali, etc.

  4. Nu cred ca ii sfideaza daca nu va mai fi prim ministru.
    Dar pe 30 mai va avea loc rotativa, crede Ciolacu ca rezolva pensiile speciale?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

DOCUMENT Tarifele de autorizare, acreditare și evaluare externă periodică aplicate de ARACIP, agenția din subordinea Ministerului Educației, au crescut cu 68%, de luna aceasta. Taxele sunt aceleași pentru școlile de stat și private

Noile tarife practicate de agenția care acreditează și autorizează școlile și grădinițele din România, ARACIP, valabile de la 1 ianuarie a.c., sunt cu 68,5% mai mari decât cele valabile până…
Vezi articolul

Alianța „O voce” a abandonat prima „propunere critică” legată de legea Educației, fixată de organizațiile componente – finanțarea educației cu „cel puțin 15% din bugetul general consolidat, începând cu anul 2023”

După întâlnirea reprezentanților Alianței „O voce pentru Educație” cu premierul Nicolae Ciucă, organizația a publicat un mesaj pe pagina oficială în care anunță prezența la Guvern. În mesaj, aceștia scriu:…
Vezi articolul

VIDEO „Credeți-mă, nu voi insista să terminăm repede. Repede este ultimul criteriu“, spunea Klaus Iohannis, în 2018, despre aprobarea legilor România educată, despre care Ligia Deca a anunțat joi că vor fi trecute prin Parlament în procedură de urgență, ca să fie aplicate „în cel mai scurt timp posibil“

Proiectele legilor Educației vor trece prin Parlament într-o procedură de urgență, dezbătute într-o comisie comună, conform declarației ministrei Educației Ligia Deca, fost consilier prezidențial la Cotroceni. „În cel mai scurt…
Vezi articolul

Ligia Deca: Guvernele trebuie să investească în profesori prin salarii competitive și stimulente, programe de formare, asigurarea unor condiții decente la locul de muncă – recomandările ONU pentru întărirea educației, prezentate în avanpremieră de ministrul român la UNESCO

Guvernele trebuie să investească în “salarii competitive și stimulente pentru profesori”, în “programe accesibile de formare” pentru cadrele didactice și în asigurarea unor “condiții decente la locul de muncă”, drept…
Vezi articolul