Ciolacu către românii din diaspora: Normal că nu veți veni acasă dacă nu va fi un sistem de învățământ așa cum v-ați învățat în țările în care ați plecat

204 vizualizări
Sursa: Gov.ro
Premierul Marcel Ciolacu le-a transmis un mesaj românilor din diaspora: “Normal că nu veți veni acasă dacă nu va fi un sistem de învățământ așa cum v-ați învățat în țările în care ați plecat”. La RePatriot summit, premierul Marcel Ciolacu, candidat la alegerile prezidențiale din noiembrie-decembrie, a mai spus că anul trecut s-au întors în țară 190.000 de români iar numărul este în creștere.

Premierul Marcel Ciolacu a punctat de câteva ori subiectul educației într-un scurt discurs ținut la RePatriot Summit. În mesajul către românii din diaspora el a spus: “Normal că nu veți veni acasă dacă nu va fi un sistem de învățământ așa cum v-ați învățat în țările în care ați plecat”.

Candidat la alegerile prezindențiale, Marcel Ciolacu a mai precizat apoi că anul trecut este pentru prima oară când în România s-au întors 190.000 de români, iar “anul acesta se vor întoarce și mai mulți români, veți vedea”, a spus premierul.

Fragmentul din discursul premierului ce ține de sistemul de educație

“Normal că nu veți veni acasă dacă nu va fi un sistem de învățământ așa cum v-ați învățat în țările în care ați plecat. (…)

Am găsit înțelegere și la Comisia Europeană și acum investim peste un miliard de euro în învățământ dual, atât de important pentru dezvoltarea României și pentru a asigura în viitor și o meserie românilor, modificând legislația, că pot avea posibilitatea de a merge mai departe pe urmă și la universități. Sunt câteva dintre lucrurile pe care le-am făcut și o să mai avem o provocare, odată cu reforma fiscală, ca accesul la educație și sănătate să fie egal, indiferent de venituri. Oricum, avem cea mai mare impozitare a muncii din Europa, la veniturile mici, să venim cu deduceri din venituri astfel încât să dezvoltăm aceste servicii și accesul la after-school, la grădinițe să fie egal pentru toți cetățenii României. (…)

Anul trecut a fost pentru prima oară când s-au reîntors în România 190.000 de români. La cum arată trend-ul din anul acesta, veți vedea că anul acesta se vor întoarce și mai mulți români. Se întorc foarte mulți medici”.


3 comments
  1. Eei, vin românii! Mai vin, mai pleacă, doar cât sa vă încurce cu tot felul de remedieri. Orice copil ce vine de la o șc europeană vă dă de lucru, că aduce cu el remedierea mediului oribil ce găsește în școli, neprietenos, ignorant, arogant, invidios, nepăsător, iresponsabil, mult diferit de cum îl știau părinții lui.

  2. Nea premieru’, mă scuzați, sunt cam analfabetă functional și cam nepoliticoasă dar e cazul să te obișnuiești cu unii ca mine. Văz bine ce lipsește în școli. Lipsește o cantină in curtea scolii, un mic depozit și o sală de mese. In clase lipsesc băncile pe roți prevăzute cu blocare, care pot fi mutate oricum pentru a permite activități moderne, de grup, interactive, jocuri în sălile de clasă de la 1-4pm. E greu? Hai că țața Floarea gătește in orice condiții, la tuci in curte pentru pomeni și moțuri, pe plita sobei, nu tre igiena lui pește ca atunci când manevrezi sandvisuri…..dacă bucătăresele școlii ar avea apă curentă și o mare masa de lucru de inox ar fi binișor. Restul cu multă imaginație. Merge și la cutii modulare, voință să fie. Împrieteniți copiii la școală, că asta are occidentu’ in școli și matale în Romania nu. Nu se pot împrieteni in timpul lecțiilor, poate după. Veta, învățătoarea, nu va răguși la after-school,
    e moment de pauza vocală; lăsații copiii sa urle afară și la joacă după lecții, nu mai tot stați cu gura le ei și nu mai limitati la 12 Nr celor ce stau după-amiaza! Și mai spargeți betoanele din curtea școlii să aibă unde planta, plus că fac julituri și aud că nu e apă oxigenată la cabinete. E vr’un spirit practic pe la ministeru’ ăla?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Cine face subiectele de examen pentru Evaluarea Naţională, Bacalaureat, Titularizare şi evaluează manualele şcolare: Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare din parcarea şi subordinea Ministerului Educaţiei

Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE) a fost înfiinţat în 1998 într-un proiect al Băncii Mondiale privind profesionalizarea evaluărilor în România. Potrivit analizei făcute în 2017 de către Organizaţia pentru…
Vezi articolul