Ciolacu către Ciucă și Kelemen: Oameni buni, ne trebuie un aparat bugetar mai suplu. Nu înseamnă că vom da oameni afară, înseamnă că în administrație trebuie să rămână oameni buni / Să vorbim despre secretarii de stat

464 de vizualizări
Foto: Kiss Gábor │ Gönczy Tamás │Bethlendi Tamás │Biró István
Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, vineri, la Congresul UDMR, că este nevoie de „un aparat bugetar mai suplu”, ceea ce nu înseamnă că vor fi dați oameni afară, ci că în administrație trebuie să rămână „oameni buni”, scrie G4Media.ro. Marcel Ciolacu a spus că împreună cu Nicolae Ciucă și Kelemen Hunor trebuie să se așeze la masă și să vorbească despre secretarii de stat.

„Oameni buni, ne trebuie un aparat bugetar mai suplu. Nu înseamnă că vom da oameni afară. Înseamnă că în administrațiile locale, în administrațiile centrale, trebuie să rămână oameni buni, oameni care înțeleg ce rol au în acele administrații și pe cine reprezintă. Trebuie făcut acest lucru. Și așa e prea târziu. Trebuie să ne așezăm toți trei la masă și să vorbim despre secretarii de stat. Trebuie să înțelegem rostul nostru. Trebuie să înțelegem că nu putem în continuare să cerem doar de la români. Trebuie să înțelegem că e un moment istoric.

Sunt convins că alături de domnul Nicolae Ciucă și de domnul Kelemen Hunor vom face față acestor provocări”, a afirmat liderul PSD, Marcel Ciolacu.

La Ministerul Educației sunt 6 secretari de stat și doi subsecretari de stat, iar în toată administrația centrală sunt peste 200 de secretari de stat, directori sau membri în consiliile de administrație cu rang de secretar de stat, ori persoane din conducerea serviciilor de informații care au și ele rang de secretar de stat, conform EuropaLibera.ro.


2 comments
  1. E logic: să facem aparatul bugetar mai suplu, dar să nu dăm pe nimeni afară, dar să rămână oameni buni în administrații…deși nu dăm pe nimeni afară. Cu dvs prim ministru va fi un moment istoric pentru România, domnule Ciolacu! După momentul istoric cu domnul Ciucă…

  2. Herr Tschiolaku, incepeti cu doamna aia doctor de la psd. Ar fi un mare succes pentru minister. Poate gasiti in locul acelui domn contabil tot de la psd pe cineva care are studii de specialitate. Poate un doctorat pe la Cambridge sau Oxford. Un doctorat din ala gretos cu 10 ani de cercetare si cu idei originale, in pedagogie, educatie, poate?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministrul Finanțelor, despre articolul din HG care lasă deschise școlile private: A ieșit limpede din Guvern, numai că a existat o greșeală / A fost o discuție cu ministrul de Externe, pentru că sunt câteva școli străine din București și să nu apară nemulțumiri

Ministrul Finanțelor, Dan Vîlceanu, a declarat în această seară despre Hotărârea de Guvern care menține deschise școlile private, în timp ce toate școlile de stat se închid din cauza pandemiei,…
Vezi articolul

DOCUMENT Aproape 25 de milioane de euro pentru proiecte care să asigure incluziunea copiilor și tinerilor cu CES / Care sunt etapele de evaluare, selecție și contractare a proiectelor

A fost lansat în consultare publică Ghidul solicitantului pentru apelul competitiv de proiecte „Incluziunea copiilor și tinerilor cu cerințe educaționale speciale (CES)”, publicat de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE).…
Vezi articolul

Rezultatele discuției dintre sindicatele profesorilor și premierul Ciolacu, după ce Guvernul le-a mințit că legea salarizării va fi gata pe 15 iulie și pe 1 septembrie depusă în Parlament: Salariile din Educație vor fi majorate de la 1 ianuarie 2024

Liderii sindicatelor din Educație au avut o întâlnire luni, la ora 14.15, la Guvern, cu premierul Ciolacu pentru a discuta pe tema proiectului Legii salarizării unitare. Înainte de a intra…
Vezi articolul

România din ochii copiilor care își văd țara de două ori pe an, de Paște și Crăciun. Mama: Am zis că fetele mele „vor ști să vorbească în română”, când am văzut durerea din ochii mamei că nu le înțelegea

Milioane de români au emigrat în străinătate în ultimii aproape 15 ani, câți s-au scurs de la aderarea României la UE. Astăzi, o generație de copii născuți din părinți români…
Vezi articolul