Cine sunt creatorii “Fixiki”, desenele animate educative care au cucerit copiii din întreaga lume

8.577 de vizualizări
Fixiki / Foto: Aeroplane

“ – Muzica e ceva ce poți să faci sau să asculți cu urechile.
 Dar asta nu e tot. Poate fi și scrisă. Când vrem să scriem cuvinte, folosim litere. Și dacă vrem să scriem muzică, folosim simboluri speciale, numite note muzicale.”

Acesta este doar un scurt fragment din Fixiki, episodul Notele Muzicale. Fixiki sunt la momentul actual cele mai populare desene educative în România, dar și în restul lumii. La noi, un episod pe Youtube, ajunge să aibă până la 3.5 milioane de vizualizări, cele mai populare fiind episoadele Șah mat și Dulciurile.

La nivel mondial, Fixiki sau The Fixies au înregistrat până acum 15 miliarde de vizualizări.

Povestea brandului Fixiki

Fixiki sunt, la origine, desene rusești. Povestea lor a început în 2010, cu o premieră la televiziune, în cadrul celui mai vechi și popular show pentru copii din Rusia, “Noapte bună, copii”, creat acum 54 de ani.

Citește articolul integral în publicația Cultura la Dubă


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Editura Didactică și Pedagogică nu a livrat manuale pentru clasele I-VI în valoare de peste 1,45 milioane lei, în 2018, când era editură unică, deși erau prevăzute în contract – Curtea de Conturi

Curtea de Conturi a constatat ”numeroase deficiențe în derularea achiziției de manuale școlare de la Editura Didacticăși Pedagogică SA pentru clasele I-VI”, desfășurată în anul 2018, se arată în cel…
Vezi articolul

O comisie de anchetă pentru abuzurile asupra minorilor ar putea fi înființată la Senat, spune vicepreședintele forului, Alina Gorghiu: Știți că în momentul acesta, dacă un profesor săvârșește acte sexuale sau hărțuiește un elev este în continuare la catedră? Proiectul zace undeva în sertarele Camerei Deputaților

O comisie de anchetă pentru abuzurile comise asupra minorilor din centrele rezidenţiale va fi înfiinţată la Senat, fiind deja strânse semnăturile necesare în acest sens, a declarat marţi vicepreşedintele Senatului,…
Vezi articolul

Telefonul mobil poate fi confiscat de la elevii din clasele primare și gimnaziu și predat părinților, potrivit unui amendament susținut și de ministrul Educației și votat în comisia de învățământ din Camera Deputaților / Pentru elevii de liceu, decizia privind interzicerea telefoanelor rămâne la dispoziția școlii

Un amendament adus legilor Educației, susținut și de ministrul Educației, Ligia Deca, și de PNL, PSD, AUR, UDMR și minorități, votat luni în comisia de învățământ din Camera Deputaților, prevede…
Vezi articolul