Cine sunt creatorii “Fixiki”, desenele animate educative care au cucerit copiii din întreaga lume

8.444 de vizualizări
Fixiki / Foto: Aeroplane

“ – Muzica e ceva ce poți să faci sau să asculți cu urechile.
 Dar asta nu e tot. Poate fi și scrisă. Când vrem să scriem cuvinte, folosim litere. Și dacă vrem să scriem muzică, folosim simboluri speciale, numite note muzicale.”

Acesta este doar un scurt fragment din Fixiki, episodul Notele Muzicale. Fixiki sunt la momentul actual cele mai populare desene educative în România, dar și în restul lumii. La noi, un episod pe Youtube, ajunge să aibă până la 3.5 milioane de vizualizări, cele mai populare fiind episoadele Șah mat și Dulciurile.

La nivel mondial, Fixiki sau The Fixies au înregistrat până acum 15 miliarde de vizualizări.

Povestea brandului Fixiki

Fixiki sunt, la origine, desene rusești. Povestea lor a început în 2010, cu o premieră la televiziune, în cadrul celui mai vechi și popular show pentru copii din Rusia, “Noapte bună, copii”, creat acum 54 de ani.

Citește articolul integral în publicația Cultura la Dubă


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Liga Studenților din Iași acuză Facultățile de Drept de ipocrizie: “își construiesc o imagine falsă de apărătoare ale eticii academice” prin solidarizarea cu decizia Universității din București de a exmatricula 45 de studenți

Facultățile de Drept din mai multe universități din țară sunt acuzate de Liga Studenților din Iași, printr-un comunicat emis luni, că încearcă să își construiască o “imagine falsă de apărătoare…
Vezi articolul

Admitere la liceu 2023, etapa a II-a. Ultima zi de trimitere a cererilor de înscriere la repartizarea județeană pentru elevii fără Evaluare Națională sau neadmiși în prima fază este miercuri, 9 august

Cererile pentru cea de-a doua etapă de admitere la liceu 2023 se depun până astăzi, miercuri, 9 august, la centrul stabilit de fiecare inspectorat școlar în fiecare județ, potrivit calendarului oficial.…
Vezi articolul

“Dacă bolnavii intră în spital având un test PCR, nu văd de ce am face o diferențiere” în cazul studenților – ministrul Educației, despre cazul UMF Iași / Liga Studenților din Iași: ce face universitatea e “o ingerință total extralegală”

“Nu este îngrădit niciun drept” în cazul deciziei Universității de Medicină și Farmacie Grigore T. Popa din Iași, de a permite participarea în format fizic la examene doar pentru studenții…
Vezi articolul

Lista cu peste 600 de locuri rămase libere la licee din București, pentru a doua etapă a repartizării, publicată de Inspectoratul Școlar / Câte un loc liber la Colegiile Naționale “Sfântul Sava”, “Matei Basarab” sau la Liceul “Ion Neculce” și 4 locuri la Colegiul Național “I.L Caragiale”

Lista cu locurile rămase libere la licee din București, pentru a doua etapă a repartizării, publicată de Inspectoratul Școlar al Municipiului București. După prima repartizare computerizată au rămas 638 de…
Vezi articolul

OFICIAL Evaluare psihiatrică obligatorie, la 4 ani, pentru personalul care predă și cel auxiliar din universități / Lista cu afecțiunile care constituie contraindicații pentru funcțiile din învățământul superior

Menținerea într-o funcție didactică de predare sau didactică auxiliară din învățământul superior este condiționată de evaluarea medicală la un interval de 4 ani, care va include, în mod obligatoriu, și…
Vezi articolul