Cine sunt câștigătorii “Coperta Anului” 2021, concurs lansat de Dreamstime, cu premii de 7.500 de euro

363 de vizualizări
Afiș oficial / Foto: Dreamstime.com
Concursul “Coperta Anului 2021 în România” a ajuns la final și și-a anunțat câștigătorii. Destinat ilustrațiilor de copertă de carte, a fost lansat de Dreamstime, cea mai mare comunitate de imagini stock din lume, alături de partenerii Cărturești și PressOne. Au participat editurile sau graficienii care au publicat cărți cu coperți originale în perioada 2020-2021.

La concurs au fost acceptate atât coperțile care folosesc materiale stock, cât și cele cu conținut exclusiv original. Iată care sunt coperțile câștigătoare:

Premiul special – 3.000 de euro / Copertă pentru cartea “Christine”, scrisă de Stephen King
Foto: Coperta Anului 2021 – Dreamstime
  • “Reprezentarea unui roman clasic al lui Stephen King, despre o mașină diabolică, un coșmar pe patru roți, dar care prinde în mrejele seducției un tânăr neștiutor.”
  • Autor copertă: Alexandra Florescu de la Nemira Publishing House.
Premiul I – 2.000 de euro / Copertă pentru cartea “Prietenii lui Năsuc. Vol. 2: Copacul din casă”, scrisă Christina Elena Gheorghiu
Foto: Coperta Anului 2021 – Dreamstime
  • “Prietenii lui Năsuc. Copacul din casă este o poveste cu textură pufoasă de fular și codiță de șoricel. Cu cinci codițe de fapt! Năsuc și șoriceii din gașca lui cad pradă poftelor și pornesc într-o aventură de sărbători atunci când le atrage atenția mirosul îmbietor din bucătăria doamnei Toma. Merită orice efort pentru a ajunge la turta dulce și la fursecurile proaspete. Echipată corespunzător cu mutrițele simpatice ale celor cinci prieteni, cu căciulițe împletite și fonturi jucăușe, coperta transmite atmosfera fericită și chițăitoare a întregii povești.”
  • Autor copertă: Oana Bădică de la Grupul Editorial ALL.
Premiul al II-lea – 1.500 de euro / Copertă pentru cartea “Orizuru”, scrisă de Em Sava
Foto: Coperta Anului 2021 – Dreamstime
  • “O colecție de povestiri scurte pe care le leagă tema zborului, ca metaforă. Un element grafic conex temei este cocorul origami japonez, orizuru, care dă și titlul cărții. Tabloul din fundalul copertei 1 este creația pictoriței Iulia Schiopu, care a a fost de acord cu folosirea imaginii. Fundalul din partea de sus a imaginii a fost extins în Photoshop pentru crearea spațiului negativ destinat textului. Paleta coloristică a textului a fost aleasă din nuanțele cheie ale tabloului. Am căutat să introduc atractivitate și surpriză prin felul în care ornamentele curbilinii interacționează cu textul și cu detaliile picturii. Fonturile folosite sunt Kage și Baskerville Old Face. Elementele decorative provin din setul Osgard Swash Extras.”
  • Autor copertă: Sandra Hanna Segal de la editura Siono.
Premiul al III-lea – 1.000 de euro / Copertă pentru cartea “Un dulău și un arici la psihoterapie de cuplu”, scrisă de Laura Pănăzan
Foto: Coperta Anului 2021 – Dreamstime
  • “În viața oricărui cuplu există tensiuni. Când unul dintre parteneri devine agresiv, celălalt tinde să se retragă în sine, să se aricească. Uneori ariciul este bărbatul și dulăul este femeia, alteori rolurile se inversează. Ilustrația copertei este o invitație la lectură pentru orice cuplu care dorește să-și îmbunătățească relația.”
  • Autor copertă: Ana Maria Savu de la editura Letras.

Consultă restul coperților participante care se bucură de abonamente la serviciul de imagini al Dreamstime.com aici.

Vezi și: Coperta anului – concurs cu premii de 7.500 de euro, deschis pentru graficieni și edituri care au publicat cărți cu coperți originale în 2020 și 2021

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministrul Cercetării susține că sunt directori de institute de cercetare care au spor de muncă grea. Hurduc propune plafonarea la 12.000 de lei net a salariilor pentru șefi, după ce tot el le aprobase bugete scandaloase

După scandalul bugetelor de salarii foarte mari pentru șefii câtorva institute de cercetare românești, aflate în coordonarea Ministerului Cercetării, ministrul susține că a descoperit cazuri în care directorii aveau spor…
Vezi articolul

România are nevoie de diversitate și de educație incluzivă de calitate – reacția Agenției de Dezvoltare Comunitară „Împreună” față de propunerea cultelor religioase de a elimina definiția „diversității” și a sintagmei „orientare sexuală” din legea Învățământului Preuniversitar

Agenția de Dezvoltare Comunitară „Împreună”, condusă de sociologul Gelu Duminică, reacționează față de solicitarea a 13 culte religioase din România de a elimina definiția „diversității” și sintagma „orientare sexuală” din proiectul…
Vezi articolul