Cine e Călin Georgescu, profesorul de la Politehnica ce câștigă primul tur la prezidențiale, pro-rus, antisemit cu discurs legionar și anti-Occident

9.735 de vizualizări
Foto: Octav Ganea / Inquam Photos
Călin Georgescu este candidatul la alegerile prezidențiale care se află pe primul loc după turul 1, conform numărătorii parțiale a voturilor, contrar așteptărilor din urmă cu nici două luni, atunci când Georgescu nici măcar nu apărea în sondaje. G4Media și ISE au arătat în exclusivitate cum Georgescu a crescut semnificativ în sondaje în ultima lună după o strategie de promovare masivă pe Tik Tok, conform datelor analizate de reporteri pe rețeaua chinezească de socializare. Citește analiza integrală aici. 
  • Călin Georgescu a avut un delir mistico-religios după închiderea urnelor: ”Prin candela renăscută a speranței, poporul român a ales să nu mai stea în genunchi, să nu mai fie invadat, să nu mai fie umilit (…) În duminica aceasta, a 30-a după Rusalii este pilda tânărului bogat”. Citește aici declarațiile.

Călin Georgescu are un discurs puternic antisemit, legionar, ”mesianic”, pro-rus și anti-Occident. Este născut în 26 martie 1962, susține că vine dintr-o familie de preoți și declara în podcasturile la care a participat în campanie că ”nu este un candidat”, ci că ”este la nivelul unei chemări, unul pentru toți și noi toți cu Dumnezeu”.

Este lector universitar la Universitatea Națională de Știință și Tehnică Politehnica București, potrivit site-ului instituției. Acesta predă la Departamentul Ingineria Mediului și Științe Inginerești Aplicate de la Facultatea de Științe, Educație Fizică şi Informatică de la Centrul universitar Pitești (fosta Universitate din Pitești) din 2021 până în prezent. Cadru didactic asociat, Georgescu este titular al cursurilor „Factori de risc, depoluare și refacerea mediului” și „Gestiunea integrată a deșeurilor”, potrivit CV-ului de pe site-ul universității.

Conform site-ului oficial, este căsătorit din 2006 cu Cristela Georgescu și are trei băieți. Pe pagina oficială, Georgescu notează că a absolvit Liceul de Matematică – Fizică din București (absolvit cu nota 8.00 la Bacalaureat, conform site-ului).  În perioada 1981-1986 a absolvit Facultatea de Îmbunătățiri Funciare din cadrul Institutul Agronomic Nicolae Bălcescu din București (absolvit cu examen de stat, nota 10.00, susține acesta pe site).

Georgescu susține că a absolvit doctoratul în 1999 în pedologie (știința solului) la Institutul Agronomic Nicolae Bălcescu din București.

Situația voturilor după numărarea în peste 96% din secții, potrivit AEP:

Fostul ”premier” al lui Simion și AUR, apologet al criminalilor de război

Călin Georgescu a fost vizibil pe televiziuni atunci când George Simion l-a numit propunerea AUR pentru funcția de premier, dar a făcut un pas în spate la scurt timp, în februarie 2022.

Atunci, Georgescu a devenit motiv de tensiune între George Simion și co-președintele AUR de la acea vreme, Claudiu Târziu, după ce a făcut apologia criminalilor de război calificându-i ”eroi” pe șeful legionar Corneliu Zelea Codreanu și pe autorul Holocaustului din România, Ion Antonescu. Tot el a spus despre asasinarea lui Nicolae Iorga de către legionari că ”istoria este mistificată”. Procurorii i-au deschis dosar penal pentru elogierea vinovaților de genocid și crime de război, dar nu e clar în ce stadiu este ancheta.

  • Georgescu a făcut adesea și apologia ”înțelepciunii rusești”, iar într-o dezbatere electorală de la Digi24, Georgescu nu a fost în stare să verbalizeze dacă este sau nu un admirator al lui Putin, deși moderatorii au insistat pentru un răspuns simplu, cu ”Da” sau ”Nu”. Georgescu a devenit vizibil iritat, a comentat că primește prea des această întrebare și nu a răspuns dacă îl admiră sau nu pe Vladimir Putin, inculpat internațional pentru crimele de război din Ucraina.  

Ulterior episodului în care a făcut apologia criminalilor de război, Georgescu a fost retras de AUR, ”pierzând” funcția de ”premier” și fiind nominalizat drept ”președinte de onoare” al partidului. O lună mai târziu, Georgescu a anunțat că a întrerupt discuțiile cu partidul extremist (februarie 2022). Călin Georgescu nu a mai fost vizibil în presa tradițională, dar a început să crească pe rețeaua chinezească de socializare Tik Tok.

Analiza integrală, pe G4Media.ro


8 comments
  1. A fost votat totuși de peste 2 milioane de oameni.

    E clar că sunt cauze mult mai profunde pt ce s-a întâmplat.

    De observat totuși că la alegerile din Republica Moldova, unde este multă populație de etnie rusă, nu s-a ajuns cu un candidat filorus pe primul loc.
    In România, da. Si asta spune multe.

    1. Singurul fenomen media similar în Romania recenta a fost ” ciocolata Dubai”….:)) și cozile din mall cu tineri care au dat 2o lei pt doi cm pătrați… pe o chestie făcută din tăiței😭
      Hei, tinerii nu se mai uita la tv …iar ” liderii” politici uiitati- va ce fac.. pai asta e moment de dat demisia? ….stai naibii pe loc și asuma ți… cu fairplay, cu responsabilitate….arată că măcar echipa ta te ia în serios…

      Rețelele exista de mult și produc de mult fenomene de astea fâsâite …cei mai penibili sunt analiștii tradiționali.. :))
      🙏meritau un pic zguduiți, toți acestia. dar, mai sunt două sapt….
      Eu cred că rețelele astea sunt și pt informare, nu numai pt “șocuri”…

    1. Dezinformezi. Tara de care vorbesti e Rusia. Stalin a luat de la Romania si a lipit la Ucraina. Dupa 1990 Romania a semnat acorduri de recunoastereva teritoriului Ucrainei asa cum este azi. Inca de dupa 1870 populatia romaneasca din Cernauti era in minoritate. Majoritari erau evreii. In urmatorii 100 de ani evreii au disparut treptat si locul lor a fost luat de ucraineni. In prezent romanii de acolo sunt minoritari si doar cativa se mai identifica cu Romania. Populatia majoritara de acum nativa acolo nu se identifica cu Romabia, ci cu Ucraina. Asta este situatia. Daca vreti dreptate, cereti fostele teritorii romanesti din Ucraina dar cedati Dobrogea care nu e istoric a noastra.

  2. Nu puteti sa ne spuneti si noua o singura propozitie antisemita a lu Georgescu?

    Cat despre ideea ca cineva sustine si pe Antonescu, si Legiunea, va reamintesc ca cele doua grupuri s-au batut cu mitraliere si tancuri pe Calea Victoriei., dupa care castigatorul a organizat doua referendumuri pentru monopolizarea puterii (ambele castigate cu 99,8%) si un album de fotografii cu “genocide” presuous facute de invinsi. Numai ca invinsii nu au fost declarati criminali la Nurnberg. Majoritatea legionarilor s-au refugiat in SUA si RFG, semn ca acuzatiile de antisemitism facute de Antonescu nu prea s-au lipit.

    Prin contrast, in tari neutre, ca Argentina sau Elvetia, s-au refugiat colaboratorii lui Hitler, precum monarhistii romani

    Si cum poate cineva sa sustina si pe Antonescu, si pe Sima, si Rusia? NU se bateau primii doi cu Rusia???

    Mai bine ne spuneti cate doze a facut Georgescu.

  3. L-au votat colegi de ai mei de cancelarie care debordeaza de misticism si de nationalism deocheat, si care vin din familii cu tati fosti securisti ceausisti. Sunt usor de recunoscut cand ii auzi spunand ca Ucraina nu e tara, ca Putin e smecher, ca trebuie sa iesim din NATO si UE si ca sunt homosexuali peste tot. Unul isi bate bestial nevasta iar altul inca nu a trecut peste faza cu vaccinul Covid. Beau tuica pentru gripa, iau ivermectină si medicamente rusesti pentru raceli, combina vinul cu cola si spun ca nu a existat holocaustul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Guvernul va analiza unde se duc banii de educație și va propune măsuri de eficientizare a cheltuielilor publice în domeniu / Un memorandum arată că “s-au făcut eforturi” pentru creșterea alocărilor bugetare, dar fără rezultate “satisfăcătoare”

Guvernul a adoptat, în ședința de miercuri, un memorandum prin care este aprobată analiza modului cum au fost cheltuiți, în anii recenți, banii de educație, pentru a vedea care sunt…
Vezi articolul

OFICIAL La începutul anului școlar educatorii de la grupa mare trebuie să le spună părinților de ce este util raportul descriptiv de evaluare, pentru înscrierea la clasa pregătitoare. Ce competențe trebuie să aibă copiii când termină grădinița – Model de raport

Educatorii trebuie să le spună părinților la începutul anului școlar de ce este util raportul descriptiv de evaluare, potrivit metodologiei publicate în Monitorul Oficial, marți, 10 septembrie [editare ulterioară]. Amintim,…
Vezi articolul

Reluarea cursurilor cu prezență fizică pentru toate școlile, fără scenarii diferențiate, posibilă doar cu teste rapide non-invazive și alte trei condiții îndeplinite, susține Cîmpeanu. Apel public către Vlad Voiculescu să facă el licitația pentru aceste teste, după ce îi pasase responsabilitatea

“Mizăm foarte mult pe sprijinul Ministerului Sănătății pentru implicare în vederea asigurării unei protecții sanitare corespunzătoare în școlile din România”, potrivit unui apel public făcut de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu,…
Vezi articolul