Cîmpeanu: Voi susține cu toate argumentele posibile nevoia de extindere a perioadei de cursuri începând cu septembrie 2022 / Admiterea la liceu, conform proiectului “România Educată”, e posibil să o aplicăm din 2023

15.917 vizualizări
Sorin Cîmpeanu / Foto: gov.ro
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, și-a reafirmat miercuri seară, într-un interviu acordat B1 TV, dorința de a extinde perioada de cursuri într-un an școlar începând cu 2022-2023. El a spus că, dacă argumentele sale vor fi acceptate, modificările “vor fi anunțate din timp și vor presupune și o schimbare, mai mică sau mai mare, în structura anului școlar”.

În același interviu, el a menționat și planurile privind admiterea la liceu, anume cea pe bază de examen, propusă de proiectul “România Educată” pentru liceele de top. El a spus că o măsură în acest sens ar putea fi identificată din 2023”.

Sorin Cîmpeanu, la B1 TV:

  • “Dacă vorbim despre admiterea la liceu, aceasta sigur nu se va aplica în anul 2022. Este posibil, după identificarea unui numitor comun, să o aplicăm din 2023. Deci nu se va schimba anul acesta ceva major, din această perspectivă.”
  • “În structura anului școlar, am spus că nu modificăm, din nevoia de predictibilitate, structura anului școlar 2021-2022, însă voi susține cu toate argumentele posibile nevoia de extindere a perioadei de cursuri începând cu septembrie 2022, deci cu anul următor. Cu speranța că aceste argumente vor fi înțelese, se va înțelege că sunt în favoarea elevilor, chiar dacă nu sunt în favoarea tuturor, și nu vreau să dau exemple sub sintagma tuturor – la Ministerul Educației ne interesează educația, ne interesează elevii. Și, în speranța că vor fi acceptate, ele vor fi anunțate din timp și vor presupune și o schimbare, mai mică sau mai mare, în structura anului școlar – repet, nu 2021-2022, dar foarte posibil 2022-2023.”

Posibilitatea extinderii anului școlar începând cu anul 2022 fusese menționată de Sorin Cîmpeanu și acum o săptămână și jumătate, într-un interviu acordat Digi 24.

Acum două săptămâni, ministrul spunea, în privința examenului de admitere la liceu, conform proiectului România Educată, că acesta s-ar putea întâmpla „din toamna anului în care va trece o nouă Lege a Educației”.

Citește și:
Cîmpeanu: 1.332 de elevi nu au fost repartizați în prima etapă / În 2022 nu vor fi schimbări în metodologia de admitere la liceu. Cîmpeanu, pe 9 iulie: Examenul de admitere în liceu s-ar putea întâmpla din toamna anului în care va trece o nouă Lege a Educației. O formă coerentă am putea avea din toamna acestui an
Sorin Cîmpeanu despre viitorul an școlar: Ministerul a propus remediale pentru tot anul, pierderile de învățare se pot recupera dacă școala nu mai este întreruptă / Extinderea perioadei de cursuri se va putea face din 2022-2023 / Condițiile începerii școlii

16 comments
  1. Admiterea la liceu asa cum si-o imagineaza domnul ministru este o invitatie la coruptie generalizata.

    Cum altfel sa ajunga copiii si nepotii politicenilor la Sf. Sava sau Moisil decat daca fac pregatire cu profesorii care fac subiectele?

  2. Cu cat va fi mai lung anul scolar, cu atat mai sictiriti vor fi elevi… Una din cele mai proaste masura care s-ar putea lua in acest moment asta ar fi, sa faci anul scolar si mai lung.

  3. Aberații, aberații, aberații… Ce te aștepți de la un oportunist politic, sa nu zic altfel cum e cel care merge la mai multe. Omul nu are niciun caracter, asemeni mutului din deal. Astia s-au găsit sa d/reformeze învățământul. Argumente pe pâine o să vedeți. Zeci de ani scoala a început la 15 septembrie și s-a terminat la 15 iunie și au ieșit oameni de valoare, acum nu mai e bine. Va zice dl bate Câmpii și ficusul educat.

  4. Din 1990 totul a fost distrus. Ați distrus gradual și învățământul. Aveți nevoie de mâna de lucru la sparanghel !? De ce nu ați lăsat să se facă școală? ‘Virusul ucigaș” este în vacanță? Iar “albă-neagră”?!Oare, elevilor nu le era mai ușor când există și trapta a două.?! Este ușor să DISTRUGEM . Este greu să îndreptăm ? Oare ,în acest fel nu aveau o pregătire susținută? Cei cu mascarada ,scenariul ieftin al celor cu șorțuleț,autorii morali ai “virusului ucigaș”,nu au mai permis să se facă școală?!Glumiță la indigou, în toate colțurile lumii ?Profesorul de clasa poate este ,poate nu este, agreat de elevi.Oare elevii și părinții acestora nu au dreptul să dispună? La fel, profesorul de clasa are dreptul să decidă, dacă poate și vrea să facă ore de meditații în acest fel?? .Este halucinant Cîmpeanu bate câmpii. Nu ne- a spus nimic nou! Este de notorietate că elevul trebuie să se pregătească !!Sistemul este defectuos. Marionete ieftine .

    1. “De ce nu ați lăsat să se facă școală?”
      -presiunea muuultor parinti care chiar și acum doresc ca să stea în online copiii lor
      -economie cu întreținerea școlilor
      -economie cu naveta elevilor și profesorilor
      -“corn și lapte” s-a mai dat?
      -presiunea sanitara care ar fi fost ocupata cu a trata și altceva decât covid.
      Economie cu teste, masti, dezinfectant în scoli
      -economie la sănătate cu concediile medicale care ar fi fost “coplesitoare”
      -…

  5. Demisia….. Nu ați făcut nimic…. Ne-ați debusolat…. 15 septembrie – 15 iunie… Este dreptul copiilor

    1. Că vrem noi 15 septembrie – 15 iunie, e una, dar că ăsta ar fi “dreptul” copiilor este fals. Nu e ceva bătut în cuie, se poate schimba fără să poți spune că se încalcă drepturile cuiva.

  6. Dute,dute,dar,dute politrucule HABARNIST ŞI INDIFERENT DE SITUAȚIA TRAGICÁ A ÍNVÁȚÁMÂNTULUI ROMÂNESC.

  7. Poate nu mai sunteti ministru pana in 2022….. Dar observ ca va place la PNL dupa ce ati fost la PSD si PRo Romania….. La PNL va visati ministru 4 ani….
    Argicultura are nevoie mare de un asemenea manager!

  8. Aplicați admiterea la liceu sa intre si copiii politicienilor la școli bune, că vorba aceea cum e turcu e si pistolul.

  9. >> voi susține cu toate argumentele posibile
    Pentru informarea acestui ministru ignorant: “toate argumentele posibile” inseamna o perdea de fum; a insira aiurea multe argumente face ca argumentele slabe sa le dilueze pe cele tari.

    Unde or fi insa argumentele astea pe care numai dlui. le intelege? Tot ne ameninta cu ele. Probabil lista i se pare prea scurta si mai cauta pe internet :).

    Am mai zis, conteaza calitatea timpului petrecut in scoala, nu lungimea timpului. Acest individ nu poate face reforma. Nu-l duce mintea sa separe esentialul de neesential.

    1. Absolut corect, Perplex!
      Dar acest ministru are sprijinul lui Câtu si a stiut sa ii tina aproape pe părinții elevilor carora nu le place cartea (si care sunt multi). De aceea rezista si va distruge mult..

  10. Domnul Ministru e bine intentionat si e de apreciat efortul dansului in tot ceea ce intreprinde. Nu comentez afirmatia “pe noi ne intereseaza elevii”, ca si cum scoala se face fara profesori… insa tin sa subliniez ca Dl Ministru nu cunoaste situatia reala din scoli: o solutie nu e in acest moment extinderea anului scolar (poate la scolile bune!), caci degeaba aloci mai mult timp daca in scoli este debandada, elevii nu mai sunt interesati de invatatura! Societatea, sistemul, tehnologia, au facut ca invatatura sa fie caduca, desueta, elevii sunt prea maturi sa nu realizeze ca termini o scoala si nu poti ocupa un loc de munca pe baza absolvirii… Mare atentie Domnule Ministru, o scoala buna se preteaza masurilor rationale pe care le luati, dar majoritatea elevilor sunt rupti de realitatea educativa scolara!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Amnistie pentru plagiatori? / Un amendament care ar bloca retragerea titlului de doctor plagiatorilor dinainte de 2011 ar fi fost introdus „fraudulos” într-un proiect de lege la Comisia de Învățământ din Camera Deputaților, susține USR

Repezentanții USR în Parlament atrag atenția că un amendament ar fi fost introdus în mod fraudulos într-un raport final al Comisiei de Învățământ care viza o lege discutată anterior, despre…
Vezi articolul

VIDEO Antonia Pup, CNE: Ministerul Educației trebuie să aibă o toleranță zero față de profesorii care nu își țin cele 40 de ore / Să renunțe la meditații, să predea cu aceeași pasiune pentru elev de 10 și unul de 5

Ministerul Educației trebuie să aibă o toleranță zero față de profesorii care nu își țin cele 40 de ore, a declarat președintele Consiliului Național al Elevilor, Antonia Pup, la dezbaterea…
Vezi articolul

Anchete ale Ministerului de Finanțe la autoritățile locale și județene după întârzieri la plata burselor școlare / Banii sunt deja la trezoreriile din teritoriu și trebuie extrași de primării pe bază de cerere

Ministerul de Finanțe (MF), cel care face plata burselor școlare către autoritățile din teritoriu, va demara anchete în județele unde s-au înregistrat întârzieri la primirea sumelor de către elevi, potrivit…
Vezi articolul

Zeci de profesori și elevi protestează în fața Colegiului Național „Gheorghe Șincai” pentru a nu fi evacuați. Ministrul Educației și primarul Sectorului 4 au venit la fața locului și au dat asigurări că liceul nu va fi relocat în acest an școlar

Zeci de profesori și elevi protestează din nou, vineri, în fața Colegiului Național „Gheorghe Șincai” pentru a nu fi evacuați din clădire, așa cum dorește Primăria Sectorului 4, pentru a…
Vezi articolul