Sunt convins că vom adopta zi liberă, luni, 29 noiembrie, în ședința de Guvern de la ora 12, spune ministrul Educației

15.450 de vizualizări
Sorin Cîmpeanu / Foto: gov.ro
„La ora 12.00, în ședința de guvern, sunt convins că vom adopta HG de acordare la nivel național a unei zile libere – luni, 29 noiembrie”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, jurnaliștilor acreditați. Mesajul vine după ce în ședința de joi seara Executivul a amânat adoptarea proiectului de hotărâre de guvern, iar precedentele două ședințe programate nu au mai avut loc fiind anulate.

Pe ordinea de zi a ședinței din 23 noiembrie s-a aflat și hotărârea propusă de Ministerul Muncii care prevede că „Pentru personalul instituţiilor şi autorităţilor publice, ziua de 29 noiembrie 2021 se stabilește ca zi liberă”.

Textul actului normativ:

“Pentru personalul instituţiilor şi autorităţilor publice, ziua de 29 noiembrie 2021 se stabilește
ca zi liberă.

Pentru recuperarea zilei de muncă stabilită ca zi liberă potrivit alin. (1), instituţiile şi autorităţile publice îşi vor prelungi corespunzător timpul de lucru până la data de 31 decembrie 2021 potrivit planificărilor stabilite.

Pentru munca prestată potrivit alin. (2) nu se acordă timp liber corespunzător.”

Dacă se va adopta propunerea, atunci elevii și profesorii nu vor mai merge la ore pe 29 noiembrie, având astfel trei zile fără școală în intervalul 29 noiembrie – 1 decembrie.

Articol în curs de actualizare


4 comments
  1. Numai in Romania hotararile astea se iau de pe o zi pe alta. Oare nu stiu guvernantii calendarul pe anul urmator?
    Ce fac parintii care merg la serviciu si nu pot anunta de pe o zi pe alta (cum fac guverantii nostri) ca isi iau liber? Ce fac cu copiii? Cei ce lucreaza in privat se lasa de serviciu?
    Nu era frumos sa se stie din timp, sa poata oamenii sa-si programeze concediile, sa duca copii la bunici sau sa angajeze bone, din timp? Nu toata lumea are bunicii langa casa.
    Ganditi, ca nu costa!

  2. Ceva injuraturi ,jigniri,pentru Campeanu?acest ministru incompetent (!?)de care se zice ca nu apleaca urechea la adevaratele probleme (ignorate in pandemie)din educatie…ha ,ha,ha

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

PROIECT Ministerul Educației modifică metodologia pentru mobilitatea profesorilor, cu o lună înainte de proba scrisă a concursului de Titularizare 2023: Repartizarea candidaților pe posturi se face în ordinea descrescătoare a notelor de la proba scrisă / Cine susține probele practice cu „admis” sau „respins”

Metodologia-cadru de mobilitate a cadrelor didactice este modificată de Ministerul Educației, cu o lună până la proba scrisă a concursului de Titularizare 2023, potrivit unui proiect de proiect de ordin,…
Vezi articolul

Critici la adresa Ministerului Sănătății de la președintele Federației Asociațiilor de Părinți, în prima zi de școală din acest an. Cristache: Să vină cu resursă umană suplimentară, nu doar cu recomandări. Cabinetele școlare nu au un personal medical numeros

„Ministerul Sănătății să vină, dacă există cadrul legal, cu resursă umană suplimentară, nu doar cu recomandări”, a scris pe Facebook Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Părinților Edupart, în contextul…
Vezi articolul

De ce își doresc rectorii să fie veșnici. Sociologul Marian Preda, rectorul Universității din București: Poți să mărești mai mult decât trebuie salariile, să angajezi oameni care îți sunt loiali / Nu este moral ca o universitate să aibă aceeași persoană la conducere timp de 17 sau de 22 de ani, așa cum se va întâmpla dacă legea e votată în varianta actuală

„Dacă vrei într-un fel sau altul să influențezi pe votanți, poți să mărești mai mult decât trebuie salariile. Poți să angajezi timp de 4 ani oameni care îți sunt loiali…
Vezi articolul

Cristian Hatu, președintele Centrului de Evaluare și Analize Educaționale: Profesorii pot forma competențe care sunt verificate în testarea PISA, dar evaluarea de la noi nu măsoară așa ceva / Vin foarte puțini profesori de fizică noi în sistem, în 5 ani o să fie un colaps

„La gimnaziu, sunt manuale de fizică făcute de oameni cu experiență cu învățarea prin investigație. Profesorii pot forma competențe care sunt verificate în testarea PISA, dar evaluarea de la noi…
Vezi articolul