Sunt convins că vom adopta zi liberă, luni, 29 noiembrie, în ședința de Guvern de la ora 12, spune ministrul Educației

15.449 de vizualizări
Sorin Cîmpeanu / Foto: gov.ro
„La ora 12.00, în ședința de guvern, sunt convins că vom adopta HG de acordare la nivel național a unei zile libere – luni, 29 noiembrie”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, jurnaliștilor acreditați. Mesajul vine după ce în ședința de joi seara Executivul a amânat adoptarea proiectului de hotărâre de guvern, iar precedentele două ședințe programate nu au mai avut loc fiind anulate.

Pe ordinea de zi a ședinței din 23 noiembrie s-a aflat și hotărârea propusă de Ministerul Muncii care prevede că „Pentru personalul instituţiilor şi autorităţilor publice, ziua de 29 noiembrie 2021 se stabilește ca zi liberă”.

Textul actului normativ:

“Pentru personalul instituţiilor şi autorităţilor publice, ziua de 29 noiembrie 2021 se stabilește
ca zi liberă.

Pentru recuperarea zilei de muncă stabilită ca zi liberă potrivit alin. (1), instituţiile şi autorităţile publice îşi vor prelungi corespunzător timpul de lucru până la data de 31 decembrie 2021 potrivit planificărilor stabilite.

Pentru munca prestată potrivit alin. (2) nu se acordă timp liber corespunzător.”

Dacă se va adopta propunerea, atunci elevii și profesorii nu vor mai merge la ore pe 29 noiembrie, având astfel trei zile fără școală în intervalul 29 noiembrie – 1 decembrie.

Articol în curs de actualizare


4 comments
  1. Numai in Romania hotararile astea se iau de pe o zi pe alta. Oare nu stiu guvernantii calendarul pe anul urmator?
    Ce fac parintii care merg la serviciu si nu pot anunta de pe o zi pe alta (cum fac guverantii nostri) ca isi iau liber? Ce fac cu copiii? Cei ce lucreaza in privat se lasa de serviciu?
    Nu era frumos sa se stie din timp, sa poata oamenii sa-si programeze concediile, sa duca copii la bunici sau sa angajeze bone, din timp? Nu toata lumea are bunicii langa casa.
    Ganditi, ca nu costa!

  2. Ceva injuraturi ,jigniri,pentru Campeanu?acest ministru incompetent (!?)de care se zice ca nu apleaca urechea la adevaratele probleme (ignorate in pandemie)din educatie…ha ,ha,ha

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministrul educației anunță o nouă rundă de negocieri cu sindicatele, după greva de avertisment din învățământ și leagă posibilitatea ca salariile profesorilor să crească de încasările la buget până la rectificare

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, recunoaște că revendicările profesorilor sunt justificate, și spune că la rectificarea bugetară s-ar putea găsi soluții pentru plata salariilor cadrelor didactice, la nivelul stabilit prin lege,…
Vezi articolul
Rezultatele de la Evaluarea Națională

Psihologul Suzana Pavlov: Copiii de clasa a VIII-a stau 5-6 ore la școală și fac cel puțin 2 ore de meditație și alte 2 ore de teme. Părinții vor note note mari, copiii nu tot timpul pot să dea un randament extraordinar. Din nou, nu învățăm de plăcere, nu găsim o stimulare a curiozității în școală și ne ducem tot pe zona de emoție negativă

„Părinții vor note note mari, copiii nu tot timpul pot să dea un randament extraordinar și pot să mai aibă și scăpări”, a declarat psihologul Suzana Pavlov pentru TVR Craiova.…
Vezi articolul

O învățătoare din județul Sibiu a organizat o școală de vară pentru copii din familii monoparentale: Mă dedic lor, fiind și eu un părinte care își crește singur copiii și am speranța că ideea mea va fi preluată și de alte cadre didactice din țară

La Școala Gimnazială „Georg Daniel Teutsch” din Agnita, judetul Sibiu s-a organizat o școală de vară pentru 15 copii crescuți de un singur părint, la începutul lunii iulie. Proiectul aparține…
Vezi articolul