Cîmpeanu: “Școlile rămân deschise pentru că niciunde în Europa nu se mai închid / Școala online a fost un adevărat dezastru pentru școala românească, inclusiv pentru statele care s-au considerat a fi cele mai pregătite”

4.313 vizualizări
Foto: © Dreamstime.com
Școala online trebuie evitată pentru că a fost un adevărat dezastru, chiar și pentru țările cele mai pregătite din acest punct de vedere, a spus ministrul Cîmpeanu, la Digi 24, în această seară.

“Școlile rămân deschise pentru că trebuie să rămână deschise, pentru că niciunde în Europa nu se mai închid. Sunt state care nici prea le-au avut închise și bine au făcut. Este e o problemă de viitor al acestei națiuni. Este o problemă de echilibru între risc și beneficiu. Beneficiul școlilor deschise este incomensurabil. Acum sunt 3.576 clase online, adică puțin peste 2%”, a precizat acesta.

Moderator: Ce așteptări aveți de la acest an școlar?  

Sorin Cîmpeanu: Să putem să îl încheiem în normalitate deplină, să putem să susținem examenele naționale fără probleme, să putem să eliminăm școala online pentru că a fost un adevărat dezastru pentru școala românească. A fost un dezastru inclusiv pentru statele care s-au considerat a fi cele mai pregătite. 

La reuniunea miniștrilor în educație, unde în unanimitate concluzia a fost că predarea online a fost o alternativă la a închide școlile definitiv. În orice sistem de educație e recunoscută pierdea pe care predarea online a generat-o. 

Îmi doresc cât mai multă școală cu predare fizică. Și așa una dintre cele mai mici consecințe este deformarea gravă a rezultatelor evaluării online. Ați văzut: 53% [n. red. dintre elevi] cu media peste 8.50.  

Îmi doresc ca măcar examenele să se desfășoare complet inclusiv cu probele de competențe, pentru a vedea cât am pierdut. Dacă nu vedem cât de mult am pierdut, nu putem lua deciziile corecte pentru a recupera aceste pierderi”, a explicat Sorin Cîmpeanu.  

Moderator: Dar deja evaluările sunt că am pierdut cât nu putem recupera?  

Sorin Cîmpeanu: În unele situații da. 

Școala, așa cum era, cu bune și rele, ne oferea niște rezultate pe care acum nu le mai avem după această perioadă de criză sanitară”, a mai spus ministrul.

Înregistrarea integrală o puteți urmări mai jos:

Foto: © MadhourseDreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


14 comments
  1. Dacă d-l Câmpeanu doreşte să menţină şcolile deschise cu orice preţ (inovând faptul că învăţământul online e un dezastru), atunci să se străduiască să obţină acele 6 procente din PIB cerute chiar de Legea 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare. În caz contrar, sugerez sindicaliştilor să aibă în vedere o grevă generală.

  2. Ca sa o spunem pe aia dreapta dl.ministru: scoala romanesca e pt multi – decidenti dar si parinti- doar un loc in care parcam copiii…scoala -ca sistem-se multumeste cu roulul de bona, dupa cum si multi parinti care considera ca scoala trebuie tinuta deschisa ca cit pierd copiii lor -incomesurabiiiiillll- ( in conditiile in care situatia reala e ca nu se fac ore pentru ca multi profesori sunt infectati -ca urmare nici online nici fizic prezenti la scoala. Dar acestora le convine sa-si parcheze undeva copilul ca sa poata munci.
    Mi se pare corect ca aceste 2 realitati sa fie rostite cu glas tare! Dar deh, nu mai bine jucam noi o mascarada? Fiecare dupa interesul propriu, nicidecum dupa interesul educatiei personale sau a unei natii! Fiecare pe cont propriu in cele mai.mici si mai mari detalii ale vietii, asa a ajuns societatea romanesca!

  3. Ieri erau la scoala 7 profesori jn medical. Azi au mai intrat inca 7 …ministrul crede ca la scoala de fac ore? Sau doar vomita tot felul de aberatii cu ochii aia de strigoi pe situatia de afara? Intreb…ca la.scoala romanesca nu se uita nimeni…si.mai ales acest ministru nu da doi bani pe ea! Are impresia ca daca ne adunam.toti la scoala ne facem automat mai destepti…dar nici chiar asa ca apoi cine sa ne mai voteze, nu?

    1. La noi nu sunt profesori absenti. Mi se pare normal sa facrm ore fizic. Nu am primit tablete si ca sa facem, unii dintre noi ore cate 3-4 frati de pe 2 telefoane intr-o singura camera incalzita este bataie de joc.

  4. Voi chiar nu pricepeti, pe campeanu il doare undeva de scoala in general, nu neaparat de scoala online, nu “online” e periculos ci faptul ca daca trimiti copii in online trebuie sa-i platesti pe parinti sa stea cu ei acasa si aici e buba, ghici n-are bugetul bani, asa ca mai bine trimite-i la scoala pe toti si imbolnaveste-i la gramada. Asta e grija guvernantilor tarii asteia fata de populatie.

  5. Domnule ministru,
    Din moment ce dvs. nu imi puteti garanta 100% ca, odata ajuns la scoala, copilul meu este in siguranta, de ce ma fortati sa il aduc?? Credeti ca pe mine ma intereseaza faptul ca scoala online a fost un “dezastru” pentru societatea romaneasca?? Sunt mama, DOMNULE MINISTRU, iar sanatatea copilul meu este peste bine natiunii! Nu aveti dreptul sa decideti in locul nostru! Nu aveti dreptul sa ne obligati copiiii sa se contamineze! Scoala este o forma de invatamant obligatorie, dar NU CU ORICE PRET! Prin aceasta atitudine, veti avea pe constiinta generatii intregi de copii…nu ca v-ar pasa…
    De ce nu luati drept exemplu modelul austriac, d-le ministru? Acolo copiii sunt testati PCR la doua zile, regulile sunt respectate cu strictete, scolile sunt DEZINFECTATE SI IGENIZATE, iar la un caz, de orice fel, clasa este izolata… Noi, ne uitam in ograda francezilor, dar, comparativ cu ei, conditie din scolile si spitalele noastre sunt “la piciorul broastei”.. Va lipseste respectul fata parintii, fata de dascali si fata de copii! Trist…

    1. Scoala online nu a fost un adevarat dezastru. Scoala reala este un dezastru. Scoala s-a devalorizat, elevii nu mai sunt interesati de scoala, pentru ei scoala e demodata, nu mai exista respect pentru profesia de dascal, pentru pregatirea sa, profesorul a ajuns la mila elevilor, chiar daca a stat toata viata cu cartea in mana… Macar in online se facea o selectie a elevilor care erau cu adevarat interesati. Nu vad o alta solutie pt invatamantul romanesc, in afara unei combinatii fizic-online, daca tot noi profesorii ne-am pregatit pe parte de lectii digitale.. In scoala fizica elevii iau in bascalie profesorul si materia pe care o preda, cativa imbecili decid pt soarta tuturor si umilesc profesorul. Dupa ce am consumat mai multe resurse personale din venituri proprii pt a desfasura decent activitatea online, vine acest ministru neprincipial sa isi dea cu parerea personala si subiectiva. Profesorii si-au facut datoria, macar o parte din ei, din altruism, faptul ca elevi “s-au dus la wc” in timpul orelor online nu arata decat ca invatamantul condus de acest ministru tupeist, este decadent, scapat de sub control, devalorizat si caduc: hai sa dam vina pe online ca elevii sunt marionete, plusuri fara determinare, consecinte fara vina, dezamagiti ai invatamantului actual si autodidacti de pe tictoc, victime ale sistemului si salvati de telefoanele mobile, lasati de izbeliste de dascali si salvati de internet, inocenti silitori ce asculta ochi si urechi la ce scrie si explica profesorul la tabla, etc… si marmota invelea ciocolata. Traim in era digitala, nu dati vina pe ea, nu se mai poate fara, gasiti solutii (in afara de intoarcerea in timp si eliminarea pandemiei din istorie)!!

  6. În momentul în care vezi ca sunt atâtea cazuri și s-a interzis profesorilor cu boli sa predea online anul acesta, mie nu îmi pare normal.Am deja copil infectat a doua oara și de la prima infectare a rămas cu plămânii afectați.Ajung și eu la concluzia unei colege:ne măcelăriți.

  7. Campeanu nu este in stare sa spuna ce s-a pierdut, cat s-a pierdut, unde s-a pierdut etc. Fara teste standardizate nu poate masura nimic. Tot ce zice el acolo e vorbarie goala, vorbeste ca sa se afle in treaba.
    Individul asta este un “adevărat dezastru pentru școala românească”.

  8. Abia acum ai inteles? Dupa ce ai inchis scoli de la tara cu 0 incidenta pentru ca erau vaccinate doar 50 la suta din cadrele didactice? Prostii din curtea scolii…Europei. Am stat online si stam online cand in alte tari crapa de 5 ori mai multi. Vaccin nu vreti, test nu vreti, scoala fizic nu vreti ca va ridicati din pat si e un efort imens. Dar ce vreti? Sa dati piept cu realitatea cand va veti angaja si sa va trezeasca angajatorul in sunete de harpa?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Condițiile ce însoțesc reluarea școlii vor fi păstrate “o anumită perioadă de timp”: Dacă după 1-2 săptămâni cifrele sunt îmbucurătoare, putem să discutăm alte criterii mai permisive – ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila

“Aș recomanda tuturor să păstrăm regulile pe care le avem inclusiv pe școală o anumită perioadă de timp, măcar să avem o consecvență, o predictibilitate. Dacă constatăm după 7, 10…
Vezi articolul