Cîmpeanu: Nu am luat niciodată în calcul repetarea anului școlar pentru că este la îndemâna oricui. Nu mergi la școală, nu promovezi, repeți anul

9.786 de vizualizări
Foto: gov.ro
Oricine poate repeta anului școlar, dacă nu merge la școală și dacă nu promovează, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu la Digi24. Aceasta a spus că nu a luat niciodată în calcul varianta înghețării și/sau repetării anului școlar.

Cîmpeanu a spus că sunt puține clase care au cursurile suspendate, adică 216 clase din cele 136.000 de la nivel național, din cauza cazurilor de infectare cu noul SARS-CoV-2.

Sorin Cîmpeanu: În ultima săptămână s-au închis 216 clase dintr-un total de 136.000 de clase din România. Nu s-au închis atât de multe. Este o falsă percepție. În școli, rata de infectare este sub media națională. Școala nu te îmbolnăvești, școala ajută la respectarea regulilor, te ajută să te protejezi. Sunt foarte îngrijorat de această perspectivă antagonică dintre educație și sănătate. Ele nu sunt antagonice, trebuie să înțelegem lucrurile astea.

Moderator: Cine nu înțelege?

Sorin Cîmpeanu: Mi-e greu să definesc un grup țintă al celor care nu înțeleg, dar e de datoria mea să explic faptul că beneficiile educației sunt mai mari decât riscurile. Atâta vreme cât riscurile nu pot fi eliminate, trebuie gestionate .

Moderator: De ce nu ați luat niciodată în calcul repetarea anului școlar. El să fie considerat un an pierdut și să fie repetat?

Sorin Cîmpeanu: Recunosc cinstit că nu am luat niciodată în calcul așa ceva. Repetarea anului este la îndemâna oricui. Nu mergi la școală, nu promovezi. Nu promovezi, repeți anul. Deci nu trebuie făcut ceva special. În opinia mea este stranie decizia unuia dintre cele 16 landuri din Germania care au luat această decizie. În Berlin. Această decizie a fost foarte controversată, a adus critici din partea școlilor pentru că lansând această posibilitate de repetarea anului la cerere sunt îngrijorați cu privire la suprapopularea claselor în anul următor. Sunt îngrijorați cu privire la efectele unui stop în educație. Deci, singurul loc din lume în care s-a luat această decizie de legiferarea opțiunii de repetarea anului a fost unul dintre cele 16 lunduri din Germania, în Berlin.

Sunt convins că sunt în asentimentul majorității părinților care nu și-ar dori pentru propriul copil această opțiune. Ce părinte își dorește să piardă un an din viață, eu nu cred că sunt mulți. Dacă într-adevăr își doresc au această opțiune, nu merg la școală, nu promovează, repetă anul. Simplu. 

Moderator: Nu există și o problemă că materia pe care o învață în anul ăsta, de fapt nu învață, nu o fixează?

Sorin Cîmpeanu: Tocmai de aceea este nevoie să înțelegem că este foarte importantă prezența fizică în cadrul orelor de recuperare, pentru a recupera ce au pierdut prin predarea online”.

Foto: gov.ro


8 comments
  1. La simulări nici nu participa clase întregi de a 8-a și de a 12-a, pentru ca sunt în carantina, din cauza ca au colegi cu covid.
    O exagerare și cu aceste simulări forțate, pe vreme de pandemie și cu scenariu rosu în multe orașe și județe.

  2. Ori e un smecher, ori chiar nu poate privi lucrurile dintr-un punct de vedere corect.
    In plus, calcă în picioare munca profesorilor, de dragul parintilor elevilor leneși, fără deprinderi de munca și cu putere mica de concentrare.
    Adica disprețuiește scoala online, invocând mari lipsuri cu care rămân elevii.
    Fals.Elevii care învață în scoala, învață și acasă, la cursurile online. Doar sunt la biroul lor de lucru, nu în peșteră.

    1. Personajul acesta ajuns in mai putin de 20 de ani de la stadiul de laborant la ministru si chiar prim ministru, insista sa minta pe toata lumea.
      1. da exemplul Frantei cu scolile in permanenta. uite ce spun francezii:
      “”Saying there is no contagion in schools is idiocy,” she told Le Parisien, noting that a false sense of security has offered officials an excuse to do nothing.” Sper ca dl ministru intelege engleza.
      2. Polonia, Cehia, Ungaria, Serbia au scolile inchise complet
      3. in Italia, Germania, Austria sunt inchise 70-80% din scoli.
      4. in scolile romanesti NU SE RESPECTA nicio masura de distantare sociala!! Copii merg toti o data in pauze (nu diferentiat ca in toamna), orele de sport se desfasoara DOAR in sala, cu masca pe fata, CATE DOUA CLASE in acelasi timp (45-60 de elevi), se face efort fizic sustinut, se fac exercitii comune cu MINGIILE!
      Pe ce se bazeaza acest pseudo-ministru cand afirma ca este sigur mediul de invatamant?

    1. Pai saracu’! cate are de tinut minte…va dati seama! numai cifrele de copii infectati in scoli si procentul de cadre didactice vaccinate ii umplu tot capul …daca mai adaugi si ora la care tre sa te prezinti la tv seara de seara si sa tii minte ce intrebari iti pune moderatorul si apoi raspunsurile invatate pe dinafara si da pe rascoale…ce ordine de ministru? ce teze…asa era pe vremea mea cu teze!Aoleu le-ati suspendat dom’ ministru!!

  3. Este pe altă planetă, în altă lume, nimic nu este real din ce spune, habar nu are ce se întâmplă de fapt în școli. Toată lumea se preface față de el așa cum de altfel o face și el față de presă dar mai ales față de profesorii din preuniversitar. Pe cei din universitar îi protejează ca de altfel și pe el. Un ipocrit, un PSD ist, vai de el.

  4. Adica o amentintare asa mai voalata ca daca nu aduci copilul la scoala va ramane repetent!!! Mai lipsepte sa-si ia mitraliera la umar cind se duce la o vestita televiziune unde moderatorul stirilor, Cosminel, acest nou Gâdea al televiziunii, sta intr-o stare de adoratie si ii ridica la fileu intrebari “grele”….si cind ar fi sa afle din gura ministrului de ce diferenta de cazuri enorma dintre aprecierile lui si statistica DSP, inghite galusca si o lasa ca ministru: acolo, o bagatea cum ii place ministrului sa creada. Totusi cred ca e putin pe duca acest ministru: are niste teme date ( ca nu le-ar scoate din gandirea lui, el e doar cu munca fizica, cu scosul castanelor adica) care nu i-au iesit: nici pe hartie nici din cap…il obsedeaza in continuare ( si pe celebrul.moderator la fel!) masca la educatie fizica. Abia asteapta ministrul sa si-o dea jos elevii. Si tot asa abia asteapta asta ăi de care fuge dom’ Câțu! Ăi pe care cica i-a intrecut el la o intrecere!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Elaborarea a noi seturi de teste de antrenament conform noului model de subiecte, revizuirea baremelor de notare și pregătirea profesorilor evaluatori în vederea corectării computerizate, sunt solicitate ministrului Educației de către Federația Națională a Părinților

Elaborarea a noi seturi de teste de antrenament conform noului model de subiecte emis de Ministerul Educației, în timp util, astfel încât elevii să beneficieze de o pregătire adecvată, în…
Vezi articolul

Apel PNRR de peste 14 milioane de euro pentru formarea a peste 20.000 de educatori și puericultori până în martie 2026 / Pot aplica universități de stat și private, casele corpului didactic, Academia Română și ONG-uri între 15 februarie și 1 aprilie

Ministerul Educației a lansat apelul de proiecte privind formarea personalului din creșe și grădinițe care se adresează universităților publice sau private, furnizori publici sau privați de formare continuă, caselor corpului…
Vezi articolul

Admiterea separată la liceu poate fi organizată pentru cel mult 60% din locuri, potrivit proiectului legii învățământului preuniversitar. Prima generație care ar da acest examen de admitere este cea care intră în clasa a V-a în anul școlar 2023-2024 – Ligia Deca

Admiterea la liceu poate fi organizată pentru cel mult 60% din locuri, dacă liceul optează pentru această posibilitate, potrivit proiectului Legii învățământului preuniversitar. Prima generație care ar urma să dea…
Vezi articolul