Cîmpeanu, întrebat despre relația cu Vlad Voiculescu: Am sentimentul că acea fâșie îngustă între dreptul la educație și dreptul la sănătate riscă să se transforme într-o adevărată falie

1.096 de vizualizări
Foto: Agerpres/Radu Tuta
Am sentimentul că acea fâșie îngustă între dreptul la educație și dreptul la sănătate riscă să se transforme într-o adevărată falie, a declarat Sorin Cîmpeanu marți, la Antena 3. Acesta a fost răspunsul, la insistențele moderatorului, privind relația pe care o are cu ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

Reamintim că marți ministrul Sorin Cîmpeanu a anunțat modificarea structurii anului școlar, prelungirea anului școlar pentru elevi până pe 2 iulie, modificarea calendarului Evaluării Naționale pentru elevii de clasa a VIII-a și modificarea calendarului Admiterii la liceu.

Redăm replicile din emisiune:

Moderator:Ce relație mai aveți în momentul de față cu ministrul sănătății, domnul Voiculescu?

Sorin Cîmpeanu: Am discutat și astăzi, și ieri, și alaltăieri… discutăm.

Moderator: Nu v-am întrebat dacă ați discutat, ci v-am întrebat dacă aveți o relație productivă? În momentul de față ministerul dumneavoastră nu are încotro, trebuie să lucreze cu Ministerul Sănătății…

Sorin Cîmpeanu: Avem argumente pro, avem argumente contra, sunt discuții responsabile, uneori obositoare. Poate să fie și o diferență stilistică, eu sunt mai în vârstă, mai de modă veche. Atunci când stabilim un lucru știu că l-am stabilit și mă aștept să se respecte ceea ce stabilim. Dar, repet, discuțiile sunt responsabile, cu argumente pro și contra. Înțeleg foarte bine și motivele de securitate sanitară.

Moderator: Vă pune piedici?

Sorin Cîmpeanu: Nu, nu pot să spun asta.

Moderator: Dar aveți sentimentul că ministerul dumneavoastră vrea să țină școlile deschise, vreți să găsiți formule cu testele? În momentul în care cereți anumite soluții cum este această testare, care a fost de exemplu răspunsul privind testarea copiilor în școli?

Sorin Cîmpeanu: Am sentimentul că acea fâșie îngustă, așa cum o defineam în urmă cu două-trei luni, între dreptul la educație și dreptul la sănătate, între articolul 32 și articolul 34 din Constituție, riscă să se transforme dintr-o fâșie îngustă într-o adevărată falie și asta mi se pare, într-adevăr, îngrijorător. Acesta este sentimentul pe care îl am.”

Cîmpeanu a explicat, tot marți seara, că dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, ar fi fost destul de clară închiderea școlilor inclusiv pentru derularea simulărilor. Oficialul a dat exemplu București – școlile s-ar fi închis de mâine dacă nu ar fi acceptat această variantă, a spus acesta.

Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

Foto: Agerpres/Radu Tuta


2 comments
  1. Ce faci cu educatia daca esti bolnav?
    Scolile trebuiau sa treca la sistemul online si sa nu se modifice structura anului scolar.
    Dar Campeanu e incapatanat si vrea neaparat scoala cu prezenta fizica, chiar daca e sa calce pe cadavre.

    1. Stai acasă. Ai nota 0 barat. Școală online generează boli psihice, emoționale, obezitate, ii face antisociali pe copii, le scade drastic interesul pt învățătură. Se vede ca nu ai copii. Iar dacă ai, rezulta ca ești un iresponsabil de părinte, întrucât nu vede ce rău face propriului copil, Dorin școală online.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

O sală de clasă a liceului de Informatică ‘Grigore Moisil’, renovată cu ajutorul unei companii IT, în proiectul “Adoptă o clasă pentru Iași” / Liceul are și două laboratoare de robotică dotate cu ajutorul foștilor absolvenți, care acum lucrează la companii în domeniu

Elevii de la una din clasele a X-a de la Liceul de Informatică “Grigore Moisil” din Iaşi au o nouă sală de clasă, care a fost renovată şi dotată de…
Vezi articolul

VIDEO Michelle Obama, către absolvenți: Nu lăsați niciodată pe cineva să vă spună că sunteți prea furioși sau că trebuie să tăceți / 3+1 lecții de la fosta primă doamnă a SUA, la cel mai mare banchet de absolvire organizat vreodată, online pe Youtube

“Dacă vă e frică, sau sunteți confuzi, sau furioși, sau pur și simplu copleșiți (…) nu sunteți singuri. Și eu simt toate aceste lucruri. Toți le simțim”, a spus fosta…
Vezi articolul

Evaluarea digitalizată a lucrărilor la examenele naționale va fi făcută, de acum încolo, pe o platformă achiziționată de Ministerul Educației de la compania care a anul trecut a pus gratuit la dispoziție platforma folosită în pilotare / Secretarul de stat Sorin Ion: Sistemul poate fi utilizat în orice fel de examene, iar partea hardware – inclusiv în activități didactice

Lucrările de la examenele care vor fi organizate începând cu sesiunea din august a examenului de bacalaureat vor fi evaluate digitalizat pe o platformă nouă, dar cu funcționalități similare celei…
Vezi articolul

O nouă lege pentru universități în Spania: angajament de creștere a bugetului la 1% din PIB, sprijin pentru diversitate și egalitate, măsuri pentru evaluarea profesorilor și pentru reducerea masivă a personalului temporar

Creșterea finanțării învățământului superior, o scădere masivă a numărului de cadre didactice aflate temporar pe post și îmbunătățirea condițiilor de muncă pentru profesori, cu măsuri care să sprijine egalitatea și…
Vezi articolul