Cîmpeanu: Grupurile de acțiune anti-bullying, constituite până la 13 septembrie în orice școală

4.951 de vizualizări
ID 159227902 © motortion | Dreamstime.com
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, sâmbătă, că până la 13 septembrie, la începerea anului şcolar 2021-2021, se vor constitui grupuri de acţiune anti-bullying în orice şcoală, relatează Agerpres.

“Am discutat despre importanţa constituirii grupurilor de acţiune anti-bullying astfel încât la începerea şcolii, 13 septembrie, să avem constituite aceste grupuri de acţiune anti-bullying în orice şcoală. Conform legii, din aceste grupuri fac parte: directorul şcolii, trei profesori cu competenţe specifice, reprezentanţi ai elevilor, ai părinţilor, ai autorităţii locale şi profesorul consilier. Avem nevoie de constituirea cât mai eficientă posibil a acestor grupuri anti-bullying”, a afirmat Cîmpeanu, la Iaşi.

Foto: © motortion | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


11 comments
  1. Nu mai încărcați profesorii cu sarcini pentru care nu au competențe! Chiar voi spuneți că ”profesorii nu știu să gestioneze astfel de situații”. Lăsați profesorul să semnaleze ASISTENȚEI SOCIALE astfel de derapaje, iar cine nu poate fi educat (de către părinte, de către școală etc., din diferite motive, ba că e sărac și ține să fie și needucat, ba că are mama, tata plecați pe-afară și tre` să fie ținut în brațe și șă i se permită orice, ba că are 12 ani și părintele nu-l mai poate stăpâni, așa că poate îl educă școala prin profesorii de acolo etc. etc.) să fie monitorizat de stat prin această asistență socială.
    P.S. De unde profesori consilieri?

    Nu mai mimați că vă pasă de educația poporului român!

  2. Sfat ptr profesorii care vor fi “cocosati” în aceasta “comitie”. Faceți procedura clara, detaliata, aprobata si semnata de toate părțile implicate. Toate reclamațiile sa fie SCRISE. Sa nu se considere nimic verbal. Oricine, elevi, elevi și parinti, diriginți, profesori, toți sa scrie ce au de reclamat. Părinții sa fie informați despre înființarea și scopul acestei comisii și puși sa semneze proces verbal de informare. Nu faceți nimic pe vorbe și convingeți părinții ca nici nu se vor lua în considerare delatiunile anonime sau verbale. Prevedeti în procedura cum și cu cine se vor face întâlnirile între elevii majori sau între elevii și părinții minorilor ptr cercetare, consiliere, mediere. Orice întrevedere sa se consemneze în procese verbale semnate de toate părțile participante. Stați și analizați cum ar trebui desfășurată activitatea aceasta și puneți totul în scris spre aprobări și semnături. Nu e de joaca, si ministerul și părinții vor sa ne transforme în “acarul Paun” ptr toate deviatiile de comportament. Vai mama noastră dacă nu vom juca bine acest joc. Sunt sigura ca au de gând sa ne târască și prin tribunale civile ptr a ne cere daune.

  3. Gata, agronomu’ a rezolvat problema. Comisiile devin grupuri de actiune. Isi pun o banderola si patruleaza prin scoala :).

  4. Speram ca macar profesorii care predau materii de examen, sa fie lasati sa isi desfasoare activitatea didactica, precum si orele suplimentare gratuite (da, gratuite… asta este pedeapsa vesnica a celor care predau materii de examen) cu elevii claselor terminale.

  5. Grupuri de acțiune pentru aerisirea materiei și eliminarea disciplinelor inurile , pentru îmbunătățirea conținutului manualelor școlare , respectiv pentru teme in limite normale pentru acasă cand se vor constitui ? Dacă se vor realiza toate acestea copii vor fi mai puțin nervoși și stresați , și prin urmare se va diminua ai hartuirea in școală .

  6. …si daca directorul scolii a fost deja sanctionat de CNCD? Sau daca e usr-ist, nu conteaza, e in comisia anti, chiar daca e pro?

  7. Ce inseamna cu competente specifice?? Eu inteleg ca profesorii de stiinte sociale, psihopedagogi speciali. Definiti terminologia.

    1. Ha, ha, ha… Probabil ca în cele din urma diriginții vor fi tapii ispășitori, sau proful de serviciu.

      1. Glumesti cred. Sa puna asa cum au spus persoana cu competente specifice. Ce treaba au profesorii cu asta? Ar trebui un reprezentant al dirigintilor, pentru ca trebuie sa stie regulile etc, un psiholog, un reprezentant al consiliului local departamentul asistenta sociala si directorul si politia. Mai mult decat suficient.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Testare obligatorie bisăptămânală pentru elevii și personalul didactic, nedidactic și auxiliar din școli, solicitată de Consiliul Național al Elevilor. Organizația remarcă lipsa de coerență la nivel înalt: Stânga nu știe ce face dreapta în Guvernul României

Într-un comunicat de presă al Consiliului Național al Elevilor (CNE), reprezentanții acestora susțin că “impredictibilitatea din sistem și lipsa de asumare a unor decizii ferme și adaptate contextului în care…
Vezi articolul

VIDEO Raluca Turcan (PNL), ministru al Muncii și vicepremier în guvernele Orban și Cîțu: Un profesor cu studii de lungă durată e plătit mai slab decât un muncitor în construcții sau un angajat în agricultură

Profesorii au ajuns să aibă salarii mai mici decât decât muncitorii în construcții sau agricultură, a spus Raluca Turcan, vicepreședinte PNL și fost ministru al Muncii și vicepremier în guvernele…
Vezi articolul

Cîmpeanu, despre Educația sexuală: „Propunerea Ministerului Educației este ca toți elevii să se înscrie la o disciplină care să conțină elementele de educație sexuală, având posibilitatea retragerii tuturor acelora pentru care părinții nu sunt de acord”

Educaţia sexuală trebuie cuprinsă, alături de educația sanitară, educaţia pentru alimentaţie sănătoasă, într-un sistem „modular” numit „Educaţie pentru viaţă”, materie care să fie predată o dată pe săptămână, în conformitate…
Vezi articolul

Ministerul Educației, Ministerul Cercetării și Centrul Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie, printre instituțiile publice care migrează la Cloud-ul Privat Guvernamental – proiect

Ministerul Educației, Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Ministerul Culturii, Centrul Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie, Centrul Naţional de Recunoaştere și Echivalare a Diplomelor se află pe lista celor…
Vezi articolul