“Nu ne facem griji pentru copii atunci când merg la festival, atunci când merg pe plaje supraaglomerate, atunci când merg în mall-uri supraaglomerate, dar dintr-o dată sunt părinți care își fac griji că ‘vai, Doamne!’, merg copiii la școală”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu, la Digi24.
Cîmpeanu a explicat faptul că anul acesta școlile rămân toate deschise până la o rată de infectare de 6 la mie: „elevul trebuie să fie elementul central. Elevii au avut foarte mult de suferit pe parcursul predării online, acest lucru nu dorim să se mai întâmple. Școlile sunt cele mai sigure medii după mediile spitalicești. Dacă am închide școlile, oricum localitatea, dacă nu ar fi carantinată, copiii ar putea să umble în tot felul de alte medii care sunt mult mai puține controlate decât școala”.
Tot în privința îngrijorărilor venite dinspre părinți, ministrul a precizat că luni, 23 august, fiecare școală va avea un cadru didactic coordonator care să intermedieze legătura dintre părinți și reprezentanții DSP, ale cărui contacte vor fi pe o listă trimisă de școli la minister.
Părinții vor primi formulare de acord pentru vaccinare
„Vom avea o listă completă cu cadrul didactic desemnat pentru protecție sanitară și pentru facilitarea legăturii între DSP și părinți. Acest cadru didactic va asigura legătura cu DSP-urile pe deoparte să participe la întâlnire interactive cu părinții pentru a putea răspunde tuturor întrebărilor legate de procesul de vaccinare al acestor copii. Va fi un coordonator pe fiecare școală care prin intermediul diriginților va lua legătura cu părinții. De altfel pregătim și formulare prin care solicităm acordul, cu „da” sau „nu”, cu privire la vaccinarea copiilor. Aceste formulare se vor putea distribui la începerea școlii”, a precizat Cîmpeanu.
„La întâlnirile interactive, părinții vor putea formula orice fel de întrebări, orice fel de în nelămuriri mai mult sau mai puțin ancorate în realitate”, a mai anunțat ministrul Educației.
Masca e obligatorie la interior, cu două excepții
„Masca va fi obligatorie cu două excepții, este vorba despre învățământul special unde ea nu va fi obligatorie, ci recomandată, și despre orele de educație fizică în interior, unde se vor desfășura aceste ore de educație fizică fără mască cu condiția ca localitatea să fie cu o rata de infectare sub 2 la mie. Peste această rată de infectare orele de educație fizică se vor putea face doar în exterior fără mască”, potrivit oficialului.
Articolul este în curs de actualizare