Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a dat de înțeles că pentru implementarea proiectului România Educată și realizarea unei noi Legi a Educației va fi nevoie de un „pact pentru educație” asumat și de partidele de la putere, și de cele din opoziție. Întrebat în conferința de presă de la finalul ședinței de Guvern, în care Executivul a aprobat memorandumul pentru proiectul prezidențial România Educată, dacă este nevoie de un „pact pentru educație” pentru asigurarea continuității implementării reformelor pe termen lung, Cîmpeanu a răspuns „cu siguranță, da (…) până la urmă tot acolo ar trebui să ajungem într-un fel sau altul”.
Reporter: Nu ar fi nevoie de un pact semnat de toate partidele parlamentare pentru că actuala majoritate se va schimba peste câțiva ani?
Cîmpeanu: Cu siguranță, da. Și chiar dacă există rezerve cu privire la această sintagmă „pact pentru educație”, până la urmă tot acolo ar trebui să ajungem într-un fel sau altul. Da, este nevoie să prezentăm cu argumente lucrurile în așa fel încât să fim permeabili la observații argumentate din partea tuturor pentru a avea un proiect, o lege a educației care să nu mai fie schimbată în funcție de schimbările guvernamentale.
Și președintele Klaus Iohannis a vorbit astăzi, la începutul ședinței de guvern, despre necesitatea unei continuități a reformelor dincolo de un ciclu electoral.
„Proiectul ”România educată” este unul foarte aproape de sufletul meu. Cred că este deopotrivă o oportunitate istorică, dar şi o mare responsabilitate pentru actuala clasă politică de a genera schimbări pe termen lung, nu doar de a rezolva problemele specifice unui singur ciclu electoral”, a declarat Klaus Iohannis.
Proiectul România Educată, așteptat de 7 ani, a fost publicat în această dimineață de Președinție pe pagina oficială romaniaeducata.eu.
Sursă foto: gov.ro / Sorin Cîmpeanu
1 comment
pactul cu diavolul….sa ne reduca pe toti la tacere.