Cîmpeanu, despre un posibil viitor pact pentru educație, semnat de toate partidele: „Până la urmă tot acolo ar trebui să ajungem într-un fel sau altul”

590 de vizualizări
Sorin Cîmpeanu / Foto: gov.ro
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a dat de înțeles că pentru implementarea proiectului România Educată și realizarea unei noi Legi a Educației va fi nevoie de un „pact pentru educație” asumat și de partidele de la putere, și de cele din opoziție. Întrebat în conferința de presă de la finalul ședinței de Guvern, în care Executivul a aprobat memorandumul pentru proiectul prezidențial România Educată, dacă este nevoie de un „pact pentru educație” pentru asigurarea continuității implementării reformelor pe termen lung, Cîmpeanu a răspuns „cu siguranță, da (…) până la urmă tot acolo ar trebui să ajungem într-un fel sau altul”.

Reporter: Nu ar fi nevoie de un pact semnat de toate partidele parlamentare pentru că actuala majoritate se va schimba peste câțiva ani?

Cîmpeanu: Cu siguranță, da. Și chiar dacă există rezerve cu privire la această sintagmă „pact pentru educație”, până la urmă tot acolo ar trebui să ajungem într-un fel sau altul. Da, este nevoie să prezentăm cu argumente lucrurile în așa fel încât să fim permeabili la observații argumentate din partea tuturor pentru a avea un proiect, o lege a educației care să nu mai fie schimbată în funcție de schimbările guvernamentale.

Și președintele Klaus Iohannis a vorbit astăzi, la începutul ședinței de guvern, despre necesitatea unei continuități a reformelor dincolo de un ciclu electoral.

„Proiectul ”România educată” este unul foarte aproape de sufletul meu. Cred că este deopotrivă o oportunitate istorică, dar şi o mare responsabilitate pentru actuala clasă politică de a genera schimbări pe termen lung, nu doar de a rezolva problemele specifice unui singur ciclu electoral”, a declarat Klaus Iohannis.

Proiectul România Educată, așteptat de 7 ani, a fost publicat în această dimineață de Președinție pe pagina oficială romaniaeducata.eu.

Sursă foto: gov.ro / Sorin Cîmpeanu

Citește și:
LIVE VIDEO Klaus Iohannis, la ședința de Guvern: Reforma sistemului de învățământ e obligatorie. Românii așteaptă un plan coerent de implementare. Vă rămân alături în faza de implementare a proiectului România Educată și vă doresc mult succes
BREAKING Raportul “România Educată” a fost publicat de Președinție. Dispar tezele unice și evaluările anuale din clasele pregătitoare – a IV-a
Structura sistemului de educație propusă de președinție în “România Educată”: Bacalaureat “cu trunchi comun” pentru toate tipurile de liceu, Evaluare Națională opțională pentru elevii admiși prin examen la liceu, transferul de la profesional la teoretic, colegiile terțiare nonuniversitare
VIDEO Premierul Florin Cîțu: “România Educată” trebuie să fie lege. Domnule președinte, vă garantez că aveți în mine un partener în a transforma acest proiect în realitate
GALERIE Colecție de 24 de fotografii cu președintele Iohannis în raportul final “România Educată”, document care nu are niciun autor menționat / Cei din grupurile de lucru sunt înghesuiți într-un colaj de 4 poze cu Ligia Deca

1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Federația Națională a Părinților cere Guvernului să deblocheze urgent acordarea burselor școlare și decontul transportului: „Interese obscure între președinții de consilii județene și transportatori par a bloca inițierea licitațiilor sau contestarea lor la nesfârșit, după caz, astfel elevii fiind privați de dreptul la transport gratuit”

Federația Națională a Părinților face apel către Guvernul condus de Marcel Ciolacu să deblocheze urgent acordarea burselor școlare și decontul transportului. Solicitarea părinților vine după ce tot mai mulți transportatori…
Vezi articolul

Rezidențiat 2023. Deși 863 de candidați au obținut peste punctajul minim care face posibilă admiterea, 208 candidați au fost declarați respinși, conform regulamentului, anunță Ministerul Sănătății

Ministerul Sănătății a organizat pe 14 mai 2023, împreună cu universitățile de medicină și farmacie, o sesiune extraordinară suplimentară a concursului de admitere în rezidențiat pentru 628 de locuri rămase…
Vezi articolul