Cîmpeanu, despre școala față în față pentru elevii de-a VIII-a și a XII-a indiferent de scenariu: Am transmis la Ministerul Sănătății rugămintea de a analiza propunerea. Trendul ascendent al ratei de infectare va duce multe localități în scenariul roșu

8.320 de vizualizări
Foto: © Monkey Business Images | Dreamstime.com
Elevii de clasele a VIII-a și a XII-a vor putea opta să vină fizic la școală pentru a se pregăti pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat 2021, indiferent de scenariu, după ce Ministerul Sănătății va aproba propunerea ministrului Educației și după ce aceasta va fi cuprinsă în hotărârile Comitetului Național pentru Situații de Urgență, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Am transmis astăzi Ministerului Sănătății rugămintea de a analiza această propunere [propunerea ca elevii de clasele a VIII-a și a XII-a să poată veni fizic la școală și în scenariul roșu – N. Red.] și de a fundamenta un răspuns din perspectivă epidemiologică. Trendul ascendent al ratei de infectare [cu COVID-19 – N. Red.] va duce multe localități în scenariul roșu. Îmi place să cred că vom lua această decizie înainte ca orașe mari să intre în scenariul roșu, scenariu în care funcționează doar grădinițele și învățământul primar“, a declarat ministrul Educației, la Digi 24.

Cîmpeanu a precizat că pentru implementarea acestei modificări “este nevoie de o hotărâre a Comitetului Național pentru Situații de Urgență. Dacă se păstrează acest trend crescător, vor ajunge la pragul de 3 la mie și vor intra în scenariul roșu. Să nu negăm opiniile specialiștilor“.

Întrebat de moderatorul Digi 24 dacă elevii din clasele terminale va trebui să opteze pentru prezența fizică sau online la școală, ministrul Educației a răspuns că “este nevoie de o analiză în urma căreia să facem propunerea ca elevii de clasele a VIII-a și a XII-a să poată să meargă la școală. O să analizăm modalitatea, nici acum cei care au persoane în familie cu vulnerabilități medicale sau cei care au impresia că au orice fel de simptome specifice nu sunt obligați să meargă la școală, chiar dacă sunt în scenariul galben“.

Oficialul a explicat că a făcut propunerea ca tinerii din clasele terminale “să poată merge la cursuri și în scenariul roșu, pentru că examenele naționale sunt definitorii pentru viitorul elevilor, sunt definitorii pentru viitorul acestei țări și având în vedere că am avut un an de predare online, care a generat pierderi, e nevoie să se poată recupera cât mai mult în vederea susținerii Evaluării Naționale și Bacalaureatului“.

Evaluarea Națională și Bacalaureatul se organizează la nivel național și nu pe scenarii – galben, roșu, verde – deci e important să le dăm șansa elevilor de a se pregăti, iar această șansă presupune prezența la școală“, a continuat Cîmpeanu.

Vom respecta un principiu simplu care să ne spună că școlile se închid ultimele și se deschid primele. Îmi place să cred că cei care sunt îndreptățiți să judece din perspectivă epidemiologică vor înțelege importanța educației pentru întreaga populație. Sistemul de educație din România se bazează extrem de mult pe reușita acestor examene. Ministerul Educației a adaptat tematica de examen, a lansat o serie de simulări pentru care e nevoie de prezență fizică, însă rezultatul va putea fi văzut când examenele vor putea fi derulate cu prezență fizică. Am văzut deja examene online care au dat ocazia unor fraude și nimeni nu își dorește acest lucru“, a precizat ministrul.

Întrebat dacă au existat situații speciale de 1 martie, zi în care elevii oferă mărțișoare sau flori, Cîmpeanu a declarat că “nu avem cunoștință să se fi întâmplat lucruri deosebite într-o zi specială. Nu avem nici motive, nici semnale, nici solicitări pentru schimbări pentru ziua de 8 martie“.


5 comments
  1. Dar pe elevii claselor a XII-a nu ii intreaba nimeni daca isi doresc prezenta fizica in cod rosu? Ei sunt protagonistii si pe ei nimeni nu ii intreaba ce isi doresc! [comentariu editat pentru a elimina majusculele]

    1. Auziti, chiar trebuie sa iesim iar in strada si sa dam de pamant cu inconstientii astia care ne transforma copii in cobai?!!!
      Generatia mea a iesit in strada ca sa se schimbe ceva in tara asta, nu ca si copilul meu sa fie tinta de tun. Rusine!

  2. În condițiile în care în țara noastră termină 8 sau 12 clase elevi care nu știu să citească dar termină clasa cu note mari, nu cred că este cazul să facem ce și cum fac alții. Nu cred că la alții mai deștepți decât noi profesorii sunt amenințati de părinți sau directori și obligați să pună note mari. Sunt părinte și nu doresc ca orice analfabet funcțional să facă liceul și facultatea pe bază de note pe care nu le merită sau pe bază de dosar. Cred că ar trebui să cântărim foarte bine aceste decizii de genul vai săracii de ei vor să învețe dar nu au cum, sunt stresați……. Toți suntem, și atunci ce facem? Cred că ar fi cazul să renunțăm la … lasă bă că merge și așa! Este clar că cei care se cred experți în educație nu prea sunt. Dacă vrei să înveți, înveți indiferent de condiții. Nu cred că în trecut acum 40- 50 de ani aveam condiții mai bune.

    1. Bine spus, așa gandesc și eu!. Indiferent de condiții copilul care vrea să învațe, învață fără a cauta scuze . Și nu spun asta din auzite, am 3 copii la școală.

  3. Dinozaurul asta obraznic si mistocar ar fi putut anula anul acesta Evaluarea Nationala. Se gaseau solutii sa se calculeze notele, asa cum au facut altii mai inteligenti din state civilizate.
    Dinozaurul este preocupat de putere, manusi si alte prostii, are de dus un razboi cu MS, nu are timp pentru copii si solutii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

FOTO Greșeli gramaticale în biletele de la Ministerul Educației pentru proba orală de limba engleză Bacalaureat 2024. Verbul „a deveni”, conjugat greșit într-o cerință / Întârzieri la primirea subiectelor – surse

Cel puțin două greșeli gramaticale apar în întrebările formulate pentru candidați pe biletele de la proba orală a Bacalaureatului 2024 la Limba engleză, după cum se arată în documente obținute…
Vezi articolul