Cîmpeanu, despre schimbarea structurii anului școlar 2021-2022: Cele două săpătămâni de vacanță vor fi compensate printr-o săptămână din vacanța de iarnă și Școala altfel la gimnaziu și liceu / La primar, doar săptămâna Școala altfel va fi sacrificată

33.403 vizualizări
Foto: © Tatyana Tomsickova | Dreamstime.com
Compensarea pentru cele două săptămâni de vacanță care se încheie duminică se va face printr-o săptămână de cursuri în perioada 3-10 ianuarie pentru elevii din gimnaziu și liceu și printr-o a doua săptămână de cursuri care va înlocui săpătămâna Școala Altfel, iar pentru elevii din învățământul primar se va renunța doar la Școala Altfel, în cazul lor nefiind pierderi din vacanța de iarnă, a precizat vineri ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc dimineață, la sediul ministerului.

Mai jos, declarația completă a lui Sorin Cîmpeanu privind modificările aduse până acum structurii anului școlar în curs:

„O altă cerere a fost aceea a păstrării datelor pentru Bacalaureat și Evaluarea Națională, o altă cerere a fost aceea a păstrării numărului de săptămâni de curs pentru toți elevii. Acest lucru se poate face într-adevăr prin compensarea celor două săptămâni de vacanță cu o săptămână din vacanța de iarnă, pentru elevii din gimnaziu și din liceu, în perioada 3-10 ianuarie, și o singură săptămână pentru elevii din primar și din grădinițe, care vor veni la școală tot pe 10 ianuarie așa cum știau. De asemenea, se va relua activitatea în semestrul doi și aceasta va continua până la datele cunoscute: 27 mai pentru elevii din clasele terminale (clasa a XII-a), apoi până pe 3 iunie pentru elevii din clasa a VIII-a, 10 iunie pentru toți ceilalți elevi cu excepția elevilor din învățământul tehnologic și profesional care vor încheia școala vineri, 1 iulie. Sunt datele cunoscute, aceste date rămân.

Compensarea se face printr-o săptămână din vacanță în perioada 3-10 ianuarie pentru elevii din gimnaziu și liceu și printr-o a doua săptămână, renunțându-se la săptămâna Școala Altfel, iar pentru elevii din învățământul primar se va renunța doar la Școala Altfel, în cazul lor nu vor avea pierdere din vacanța de iarnă. Vom intra în vacanță în data de 23 decembrie, vom avea 10 zile de vacanță de sărbători, elevii de gimnaziu și liceu vor reveni la școală pe 3 ianuarie, elevii din clasele 0-IV vor reveni la școală pe 10 ianuarie.”

Amintim că, oficial, structura anului școlar ar trebui să fie modificată astăzi, 5 noiembrie. Reamintim că Hotărârea nr 91 a CNSU, din 22 octombrie 2021, prevede la articolul 7, alineatul 1: „Se abilitează Ministerul Educației în vederea emiterii ordinului de ministru pentru acordarea unei vacanțe suplimentare de două săptămâni pentru învățământ preșcolar, primar, gimnazial, liceal, profesional și postliceal în perioada 25.10.2021-05.11.2021, precum și pentru stabilirea ulterioară, dar nu mai târziu de data de 05.11.2021 a modificărilor privind structura anului școlar”.

Foto: Tatyana Tomsickova | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


8 comments
  1. Ministru acesta A LUAT MAI MULT DECAT TREBUIE.Nici vacanta intersemestriala nu mai există.A mai luat inca o săptămână.Plus ca acum,vacanta incepe de vineri,deci a mai luat inca o zi/doua in plus.A tot luat.Putea sa ia doar vacanta intersemestriala si sapt.altfel.Dar el a luat si din vacanta de iarna.E un ministru esuat.Va spun sincer.Sper sa nu l mai sustina nimeni!

  2. Pana la urma o sa ne iei toată vacanta de iarna? Vad ca tot continui sa faci alegeri proaste. Mai bine făceam online alea 2 saptamani decât sa ne iei din vacanta de iarna. Tu stai bine acasă așteptându-l pe Moș Neculai iar noi stam sa scriem și sa tocim ca doar asta ne învață școlile romane. Eu cred ca tu ar trebui sa mai faci 2 saptamani de școală poate gândești mai bine după.

  3. Nu este corect!Daca tot ne ia saptamana altfel,sa o ia si la cei mici.Vacanta de iarna nu avem.O sa stam in teze,simulari si testari

  4. Bagi fortat in vacanta elevi si profesori in loc de școală online, iar acum strici vacanta de Craciun a elevilor si pui profesorii sa corecteze teze de Craciun.
    Prelungeste anul scolar cu o saptamana si termina cu fixatiile si cu sadismul, despot odios!

  5. Esti un om care mi face greață doar cand te vad.Nici nu vreau sa mai aud ce mizerii si tampenii mai iti ies pe gura.Esti praf!Toata lumea spune asta prin diferite metode,insa tu faci doar ce stii si te doare in cot de populatie.Rusine! DEMISIA!

  6. Te iei in continuare de vacanta de iarna…Esti dus nene Campene.Demisia!
    O da,sa vezi peste cateva săptămâni ce va fi.Ma tem ca vor fi cazuri de n o sa mai faci fata daca ai dat drumul la scoli.Iti asumi un risc dar,pardon,nu poate fi numit risc pentru ca stim care va fi rezultatul si in acest fel distrugeți nu doar vacanta,ci si sărbătorile prin prostia voastra infectă.Pentru ca astia sunteți,niste….care știți doar sa luati bani.

  7. O noua decizie prin care demonstrati ca va doare in cot de elevi si in general de scoala. Nu pandemia ci incompetenta,prostia si aroganta voastra distruge educatia.

  8. Ce vina avem noi ca dumneata ai dat vacanta pentru ca nu mai faceai fata? De ce trebuie noi sa suferim pentru ca dumneata nu stii sa gestionezi situatia? Este o prostie colosala faptul ca trebuie sa recuperam 2 saptamani pe care le puteam face online fara nicio problema dar dumneata ai ales asta pentru a ne scurta vacanta de iarna. Vacanta de care toti copii trebuie sa se bucure.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Programul Școală după școală cu masă inclusă și școli în care elevii să învețe într-un singur schimb nu se poate generaliza în următorii șase ani, spune ministrul Ligia Deca / Amendamentele în acest sens ale USR au fost respinse

“Această idee de generalizare a învățământului cu școală după școală, opțional, nu obligatoriu (…) se poate realiza, însă nu în intervalul acela de timp”, adică până în 2030, a spus…
Vezi articolul

Atâta timp cât nu orice școală o vedem viabilă pentru un copil, înseamnă că avem o problemă. În mod normal, n-ar mai trebui să fie hăituirea pentru admitere la o anumită școală, spune Gabriel Vrânceanu, șeful serviciului de Dezvoltare Curriculum din cadrul Centrului Național de Politici și Evaluare în Educație, din Ministerul Educației

În mod normal, n-ar mai trebui să fie hăituirea pentru admitere la o anumită școală, spune Gabriel Vrânceanu, șeful serviciului de Dezvoltare Curriculum din cadrul Centrului Național de Politici și…
Vezi articolul