Cîmpeanu, despre Educația sexuală: „Propunerea Ministerului Educației este ca toți elevii să se înscrie la o disciplină care să conțină elementele de educație sexuală, având posibilitatea retragerii tuturor acelora pentru care părinții nu sunt de acord”
Educaţia sexuală trebuie cuprinsă, alături de educația sanitară, educaţia pentru alimentaţie sănătoasă, într-un sistem „modular” numit „Educaţie pentru viaţă”, materie care să fie predată o dată pe săptămână, în conformitate cu vârsta elevilor pe parcursul gimnaziului și liceului, a declarat astăzi ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, în cadrul unei conferințe de presă de la sediul ministerului. El a adăugat că părinții pot depune o cerere ca al lor copil să fie retras de la această disciplină.
„Educaţia sexuală este extrem de importantă şi trebuie să fie făcută. Acordul părintelui va fi necesar în următoarea formă – va fi propunerea Ministerului Educaţiei: toţi elevii se înscriu la o disciplină care să conţină elementele de educaţie sexuală, având posibilitatea retragerii tuturor acelora pentru care părinţii nu sunt de acord, e acelaşi principiu aplicat în anul 2015 la ora de religie.
Educaţia sexuală este integrată în momentul de faţă în programa de educaţie sanitară (…) Această programă este foarte judicios construită – pleacă de la clasa a V-a cu cele mai simple noţiuni şi merge crescendo până la clasa a XII-a, până la cele mai complexe şi complicate noţiuni de educaţie sexuală. Este o programă foarte bine gândită care trebuie predată de profesori de biologie şi de cadre medicale, eventual” a spus Cîmpeanu.
Redacția EduPedu.ro - Tot ce e important să știi pentru Educația copilului tău. Află în timp real ce decizii iau autoritățile și cum influențează ele viața de zi cu zi a școlii și viața pe termen mediu și lung a românilor.
Ministerul Educației a publicat calendarul înscrierilor la creșă și grădiniță. Potrivit acestuia reînscrierile încep pe 6 iunie, iar înscrierile pe 15 iunie, potrivit ordinului de ministru publicat miercuri în Monitorul…
Toate grădinițele, școlile și liceele din România își pot monitoriza, autoevalua și compara performanțele de mediu pe baza a șapte categorii de indicatori, accesând platforma online ScoalaECO.ro. Aceasta a fost…
România, prin Institutul GeoEcoMar, este coordonatoarea fazei pregătitoare a primului proiect european care va studia integrat sistemul fluviu-deltă-mare. Ce face concret țara noastră în cadrul infrastructurii DANUBIUS-RI? Odată cu construcția…
Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj și Universitatea din București sunt singurele instituții de învățământ superior din România care figurează în QS World University Rankings 2021, unul din principalele clasamente ale universităților…
Măștile nemedicale, din material textil, sunt recomandate pentru copiii sub 5 ani și mai mari, potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății. Este vorba despre o recomandare oficială inclusă într-un ordin…
Ministrul educației anunță că 41 de unități de învățământ au procesul educațional suspendat, ca urmare a inundațiilor. „Avem în jur de 5.200 de elevi care aparțin de aceste 41 de…