Cîmpeanu, despre banii pentru orele remediale: Facem tot posibilul să se plătească până de sărbătorile pascale / Suma totală pentru învățători și profesorii din gimnaziu

5.105 vizualizări
Evaluarea Națională 2021
Foto: © Dotshock | Dreamstime.com
“Facem tot posibilul să se plătească orele pe luna martie până de sărbătorile pascale”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, joi seara la Digi24. Ministrul a spus că a fost validat proiectul și că de acum pot fi trimise solicitările de plată. Potrivit regulamentului orelor remediale, în decurs de 3 zile de la primirea banilor, școala trebuie să facă plata pentru profesori.

Reacția ministrului vine la finalul lunii aprilie, în condițiile în care banii ar fi trebuit să ajungă la profesori pe modelul salariilor, în prima parte a lunii.

“Facem tot posibilul să se plătească orele pe luna martie încă înainte de sărbătorile pascale, astăzi a fost validat proiectul deci de astăzi se pot transmite solicitarea de plată pentru 146.000 de elevi din învățământul primar și gimnazial și 90.000 de elevi din învățământul liceal, care erau oricum cuprinși într-o altă formă de decontarea orelor remediale”, a declarat Cîmpeanu.

Contactat de Edupedu.ro, ministrul Educației a precizat că este vorba despre „o estimare făcută pe Programul Operațional Capital Uman că în luna martie au fost organizate circa 14.600 de grupe și s-au desfășurat, în medie, 12 ore/grupă. Altfel spus, salarii în martie ar fi 1.752.000 lei.

Este vorba doar despre banii din programul Școala după școală, program finanțat din fonduri europene nerambursabile. Pentru profesorii de liceu, orele remediale sunt finanțate în 1.042 de licee din cele peste 1.700, prin programul ROSE, proiect finanțat dintr-un împrumut extern rambursabil.

Reamintim că o grupă are 12 elevi, conform instrucțiunilor ministerului.

Programul de ore remediale a debutat pe 8 martie, iar profesorii au fost înștiințați de către Ministerul Educației că “luna martie se pontează cu 15 ore, cele 5 ore (n. red. din prima săptămână până la demararea programului) se consideră absențe la care au dreptul elevii, deci se acordă finanțarea pe întreaga lună”, potrivit unui document obținut de Edupedu.ro și publicat pe 15 martie.

Reamintim că orele remediale se plătesc profesorilor care fac aceste cursuri cu 100 de lei brut/oră, în limita a 20 de ore pe lună, potrivit ordinului de ministru care reglementează această plată.

“Cadrele didactice pot susține ore de remediere, acestea nu sunt introduse în EduSal, nu se cumulează cu norma de bază (nu este limitat numărul de ore, este conform Codului Muncii)”, potrivit documentului citat.

La orele remediale pot participa toți elevii din România din ciclurile primar și gimnazial, clasele pregătitoare, a I-a, a II-a, a III-a, a IV-a, a V-a, a VI-a, a VII-a, a VIII-a. Înscrierile se fac în regim continuu, iar actualizarea elevilor în grupele de remediale se face lunar, în ultima săptămână din lună.

Foto: © Dotshock | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


7 comments
  1. Bine ca sunt bani de dat pentru nemunca. Pentru munca noastră, nimic. Sa speram ca se deșteaptă guvernul și o sa ii primim într-un final.

  2. Iar a dezinformat poporul. Profesorii nu au primit niciun ban pentru orele remediale făcute 2 luni, martie și aprilie. Probabil, programul nici nu e finanțat. Frumos cadou făcut profesorilor, de Paște!

    1. 26 mai…Nica în buzunarele profesorilor. Doar vorbe, situații peste situații solicitate pentru a amâna la nesfârșit aplicarea contractului de muncă semnat, partea referitoare la salarizare…Frumoase promisiuni mai făcea prin luna martie actualul ministru….Rivalizau cu puful papadiilor.

    1. 31 mai…. Profesorii care au fost păcăliți de vorbele ministrului de sistem, tot fără bani, pentru munca prestată suplimentar 3 luni de zile! Cei de pe margine, care nu s-au implicat într-un asemenea proiect (cei care predau disciplinele din partea a doua a catalogului), râd pe ascuns… Sindicatele din învățământ tac. O complicitate extremă.

  3. Elevii care nu au avut net în localitățile în care locuiesc sau nu au avut mijloace tehnice, este normal sa solicite ore în care sa se predea ce nu s-a putut preda la timp.
    Insa elevii care au avut și net, au primit de la primarii prin scoala tablete, nu au avut nici o scuza sa nu fie atenți la predare sa nu întrebe acolo unde nu înțeleg, sa participe la discuțiile de la orele de curs, în vederea fixarii cunoștințelor.
    Cam aceiași elevi care dorm pe ei în bănci la scoala, au dormit pe ei și la orele online. Asa ca ar fi un abuz al acestor elevi și al părinților lor, sa solicite ore… “remediale” la lipsa de concentrare și la comoditate.

    1. Evitați și dvstra sa puneți această întrebare ministrului…. Ratați un subiect de presă. A determinat o grămadă de profesori să-și prelungească programul fără niciun beneficiu. Probabil e cel mai de succes membru al guvernului. Fără niciun ban să-ți faci proiectele!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

DOCUMENT Grilele de salarizare adoptate de Guvern, forțat, pentru profesori și cadrele didactice auxiliare, în vigoare de la 1 iunie 2023. Care sunt salariile de bază pe fiecare funcție, vechime și grad didactic, în vigoare de luna aceasta

Legea 153/2017 a fost modificată prin ordonanță de urgență, de către Guvern, fără să existe un acord cu sindicatele din Educație pe acest modificări. Prin abuzul de putere făcut de…
Vezi articolul

Fizicianul Cristian Presură: Primul manual de fizică pe care l-am coordonat, cel de clasa a VI-a, va ajunge pe băncile elevilor în toamnă și este bazat pe metoda investigației / De la an la an, echipele de autori lucrează pe baza de zvonuri, pentru că nu există un calendar precis din partea ministerului

Pentru elevi va fi o întâlnire de început cu fizică predată că știință de sine stătătoare. O întâlnire emoționantă, ce poate formă destine sau poate îndepărta complet elevii de această…
Vezi articolul
vârsta de pensionare, cancelarie profesori

Peste 163 de mii de profesori au semnat petiții pentru creșterea salariilor din Educație de la 1 ianuarie 2022, susțin sindicatele care au depus la Guvern solicitările: Sunt cadoul de Moș Nicolae din partea angajaților din învățământ

Federațiile sindicale din Educație anunță într-un comunicat că au depus petiții la Guvern, semnate de peste 163 de mii de angajați din învățământul preuniversitar și universitar. Aceștia cer creșterea salariilor…
Vezi articolul