Dacă vor fi peste 50 de răspunsuri pozitive într-o şcoală legate de vaccinarea elevilor, atunci vor fi organizate echipe mobile în acea unitate de învăţământ, iar în momentul de faţă sunt 650 de centre de vaccinare şi 815 fluxuri disponibile, a declarat marți ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, transmite news.ro.
„Avem în momentul de faţă 650 de centre de vaccinare şi 815 fluxuri disponibile. După ce vom finaliza acţiunea de informare, la nivelul fiecărei şcoli este desemnată o persoană pentru a facilita legătura între DSP şi părinţi, pentru a răspunde tuturor întrebărilor părinţilor despre vaccinare pentru a putea să-şi exprime un acord sau un dezacord informat într-un formular care va fi lansat în data de 13 septembrie, cu trei rubrici – doresc să vaccinez copilul, nu doresc să vaccinez copilul, sunt indecis.
Se vor centraliza răspunsurile pozitive, dacă sunt, spre exemplu, 50-60 de răspunsuri într-o şcoală, pozitive, există disponibilitate din partea colonelului Valeriu Gheorghiţă de a organiza echipe mobile de vaccinare care să meargă în şcoli şi care să-şi poată planifica şi resursa umană şi numărul de doze necesare pe baza răspunsurilor care vor fi furnizate şi de asemenea şi timpul pe care acea echipă mobilă îl va petrece în şcoală pentru vaccinare. Organizăm tot acest proces pentru a susţine vaccinarea în şcoli”, a declarat Cîmpeanu.
Amintim că Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID din România, a declarat astăzi, la inaugurarea primului centru de vaccinare deschis într-o instituție de învățământ preuniversitar, că procentul copiilor vaccinați din România cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani este de 5%, iar „această rată este de circa 8 ori mai mică față de ceea ce se întâmplă în vestul Europei, unde rata de acoperire vaccinală la această grupă de vârstă este în jur de 40%”.
„În România sunt, în momentul de față, circa 35.000 de copii cu vârstă cuprinsă între 12-15 ani care au primit cel puțin o doză de vaccin”, a spus Gheorghiță.
El a sublinitat că România trebuie să observe cum gestionează celelalte țări situația, deoarece „În țări precum Franța, Italia, Spania, Danemarca, peste 50% din copiii și tinerii adolescenți cu vârstă cuprinsă între 12 și 17 ani au primit cel puțin o dată de vaccin. De asemenea, personalul din învățământ în Italia, vă dau un exemplu, este vaccinat în proporție de peste 90%”.
Foto: © Satjawat Boontanataweepol | Dreamstime.com
Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.
1 comment
Stati linistiti…nu vor fi nevoie de astfel de echipe mobile.