Cadrele didactice care vor avea vulnerabilități certificate medical vor prezenta aceste vulnerabilități și sunt în regim normal, a declarat ministrul Educației la TVR. Edupedu.ro a scris, după apariția ordinului comun al miniștrilor Educației și Sănătății, faptul că profesorii scutiți anul trecut de prezența fizică la școală, cu risc certificat, nu mai pot preda online, după ce măsura a fost eliminată din noul ordin, iar școala va decide ce fac.
Intervenția, redată mai jos:
“Sorin Cîmpeanu: Cadrele didactice care vor avea vulnerabilități certificate medical vor prezenta aceste vulnerabilități și sunt în regim normal.
Moderator: Adică vor preda fizic?
Sorin Cîmpeanu: Vor prezenta, de la caz la caz, aceste vulnerabilități și vor fi luate în considerare pe baza unei legislații deja existențe fără a fi necesară o suprareglementare.”
Răspunsul poate fi urmărit în video de mai jos, la minutul 09:50.
În privința elevilor cu vulnerabilități, ministrul Educației a declarat că: „Elevii care au vulnerabilități care determină o imunodepresie moderată sau severă, generate de transplant, de chimioterapie, de boli autoimune dobândite… diabetul mai este valabil doar la cei mici cu vârsta sub 12 ani în această listă. Dacă există aceste afecțiuni în rândul elevilor sau dacă există aceste afecțiuni în rândul aparținătorilor – părinților, fraților – și sunt certificate medical, aceștia vor putea solicita să rămână în online. Există toate aceste prevederi”.
Reamintim că în anul școlar precedent, în Ordinul 3.253/93 din 04.02.2021, cu regulile valabile în semestrul II, prevederea arăta astfel: „Personalul didactic din cadrul unităților de învățământ/conexe/instituțiilor de învățământ aflat în grupa de risc, respectiv vârstnici, persoane cu diabet zaharat sau alte boli cronice, persoane cu imunitate deficitară, poate desfășura activități didactice în sistem online numai în baza unei adeverințe emise de medicul de medicina muncii sau medicul curant. În acest caz, conducerea unității/instituției va adapta orarul școlar în mod corespunzător sau va identifica alte soluții de derulare a cursurilor”.
Foto: © Alexey Emelyanov Eanstudio | Dreamstime.com
Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.