Elevii care merg la şcoală din 8 februarie vor primi măşti de protecţie, anunță ministrul Cîmpeanu: „Avem un stoc de 37 de milioane de măști în preuniversitar”

9.479 de vizualizări
Foto © Dreamstime.com
Elevii care vor relua fizic cursurile din 8 februarie vor primi măşti de protecţie de la școală, existând un stoc de peste 37 de milioane de măşti doar în învăţământul preuniversitar, transmite Agerpres.

„Ultimele date pe care le avem din teritoriu arată un stoc de peste 37 de milioane de măşti doar în învăţământul preuniversitar. Deci ideea este că se vor primi măşti. De asemenea, am cerut o analiză, la fiecare trei zile, cu privire la stocurile de substanţe dezinfectante existente în şcolile româneşti. Această situaţie nu este de natură să ne îngrijoreze, şcolile sunt pregătite dacă asta va fi decizia”, a spus Câmpeanu, vineri, la webinarul online organizat de Ministerul Educaţiei.

Ministrul a precizat că îşi doreşte ca şcoala să se reia fizic la începutul semestrului al doilea şi a spus că decizia va fi luată pe 2 februarie. Câmpeanu a explicat că învăţământul hibrid (online şi fizic) se va păstra acolo unde există profesori şi elevi care au indicaţie medicală pentru a continua cursurile de acasă.

„Va fi de datoria noastră să ne asigurăm pentru a asigura procesul de învăţare. Fie cu prezenţă fizică, acolo unde se poate, acolo unde scenariile permit, acolo unde elevii şi profesorii nu au contraindicaţii, fie în online, acolo unde nu se poate din cauza scenariului, acolo unde nu se poate, pentru că elevii sau profesorii au contraindicaţii, certificate medicale”, a adăugat Cîmpeanu.

Tot vineri, Cîmpeanu a mai spus că profesorii care nu pot merge la școală din motive medicale trebuie să aibă toate orele online într-o singură zi, stabilite prin orar, ca elevii să nu ajungă în situația de a combina ore fizice cu ore online.

Ministrul a mai spus că peste 112.000 de persoane din învățământ programate pentru vaccinare, peste 19.000 vaccinate până la această oră.

Foto © EvgenyatamanenkoDreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil


6 comments
  1. Da, uriaș.
    Sunt 3 milioane de elevi, dar de obicei ajung la inspectorate si se lipesc de depozitul de acolo.

    In semestrul I fiecare elev a primit 5, da cinci măști, din septembrie până in noiembrie.

  2. Noi trăim in romanele lui Kafka.
    Extras din fisa de evaluare a mobilitatii personalului
    ,,In cadrul progranelor d. reforma coordonate de MEC in ultimii 5
    (cinci) ani calendaristici (la dara depunerii dosarului la inspectoratul scolar):
    formator AEL, ECDL, Phare-VET, , Banca Mondiala, Socrates, Leondo da Vinci”

    De 10 ani apare asta.
    Nimeni de la ISJ si MEC nu stie ca aceste programe nu mai există de jumătate de deceniu in preuniversitar?
    A.E.L, PHARE-VET, Socrates….
    Domnilor directori din minister, inspectori dragi ai lideri de sindicat mai treceți si pe la catedră ca au ruginit conexiunile cu realitatea…

  3. Deci un prof de muzica ce are certificat sa tina ore online, va determina schimbarea orarului ca elevii sa aibă o zi numai cu ora de muzica (este o singura ora pe saptamana).
    Iar în restul zilelor, vor avea care 8 ore pe zi.
    Excelent „gândit”!
    Decât o asa bătaie de joc, lăsați toate cursurile online.
    Cat despre măști… De ce nu și profesorilor gratuit?
    Sunt elevi ai căror părinți au venituri enorme în raport cu salariile nete sub medie ale profesorilor.

  4. La o scoala cu 1000 de elevi va dati seama de costuri ? plus dezinfectanti ? cred ca ar trebui UAT-urile sa plateasca aceste cheltuieli din finantarea complementara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Echivalarea titlului de doctor cu gradul didactic I

DOCUMENT Evaluarea externă a școlilor începe pe 30 septembrie și durează până pe 6 decembrie, potrivit ARACIP. Calendarul complet al activităților / Inspecțiile făcute de inspectoratele școlare și evaluările ARACIP nu mai apar în ROFUIP 2024

De pe data de 30 septembrie începe evaluarea externă a unităților de învățământ, potrivit unei note ARACIP (Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar – n. red.). Evaluarea externă se…
Vezi articolul

Ministrul Daniel David: Per sistem, numărul de norme didactice va crește după introducerea noilor planuri-cadru pentru liceu / Se va schimba finanțarea învățământului? „Da”, spune oficialul

„Per sistem numărul de norme va crește”, potrivit estimărilor Ministerului Educației și Cercetării, a spus, marți, ministrul de resort, Daniel David, întrebat de un profesor dacă introducerea noilor planuri-cadru pentru…
Vezi articolul

BREAKING Pregătirile Guvernului pentru deschiderea școlii: analize de risc în derulare în fiecare unitate, 72,5% dintre școlile cu laboratoare au conexiune la internet, iar Ministerul Sănătății nu a finalizat Ghidul cu reguli sanitare / Plus: Ministerul va încheia protocol cu Google România și Microsoft România pentru softuri educaționale gratuite în școli

Ministerul Sănătății nu a finalizat nici până în acest moment Ghidul cu reguli sanitare în funcție de care primarii și directorii de școli trebuie să deschidă instituțiile de învățământ peste…
Vezi articolul