Cîmpeanu: Am solicitat în bugetul învățământului 530 de milioane de lei pentru bursele școlare

3.104 vizualizări
Foto: gov.ro
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a cerut 530 de milioane de lei în bugetul învăţământului pentru bursele şcolare din 2021, potrivit unei declarații pe care a făcut-o în cadrul Forumului Bunei Guvernări Locale în Educație.

 „Hotărârea de Guvern din decembrie privind cuantumul minim al burselor pentru elevi de 100 de lei este binevenită și necesară. Însă, nu este deloc îndeajuns, pentru că în anul 2020 cuantumul total al acestor burse la nivel naţional a fost de 270 de milioane de lei. Împărţiţi cele 270 de milioane de lei la 9 luni, asta înseamnă 30 de milioane. Împărţiţi la cei aproape 3 milioane de elevi şi o să vedeţi că veţi obţine un cuantum de 10 lei pe lună/elev.

Am insistat ca aceste sume, de data aceasta 530 de milioane de lei, să fie cuprinse în buget, să se plătească prin autorităţile locale, dar să vină din buget. Am cerut 530 de milioane de lei pentru bursele şcolare la care se adaugă o creştere absolut necesară pentru costul standard per elev destinat cheltuielilor materiale.

Această creştere trebuie să fie semnificativă şi trebuie să fie acoperită. Este mult mai importantă creşterea acestei componente destinate cheltuielilor materiale decât cea destinată creşterilor salariale, fără să neglijez importanţa creşterilor salariale. Această sumă ar trebui să fie de aproape 600 de milioane de lei şi să fie distribuită prin bugetele autorităţilor locale”, a declarat Cîmpeanu.

Sursă foto: gov.ro

Citește și:
VIDEO Cîmpeanu: Nu sunt de acord cu forma planurilor-cadru pentru liceu propuse pentru profilul teoretic
BREAKING Reducerea la 26 a numărului maxim de elevi dintr-o clasă de liceu, filiera teoretică și la 24 pentru tehnologică, școală profesională și liceu vocațional, decisă de ministrul Educației. Până acum clasele se constituiau cu 28 de elevi / Inspectoratele trebuie să refacă cifrele de școlarizare până la 1 februarie

1 comment
  1. Hristos a înviat! Cred ca este în lucru bun. Trebuie înlăturată inechitatea dintre sectoare. Nu este deloc corect pt un copil din S6 cu aceeași medie ca a unui copil dinS1 sa aibă o bursa de 4ori mai mica. În caz contrar avem și noi soluții. O sa ne mutam toți la școlile din S1. Nu ar fi echitabil? Bursele trebuie acordate din bugetul ME, la care ar trebui sa participa cu o anumita suma, fiecare primărie. Sa numai existe “” Bursă primarui”, asa cum o numește cel din S6, de parca ar da din buzunarul personal. Sper ca intentia sa nu rămână la stadiul de propunere, ci sa și se materializeze. Succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Etapa a III-a de admitere la liceu 2023. În București au rămas 720 de locuri libere după a doua etapă. Pe listă se află și Colegiul Național „Sfântul Sava” / Ce trebuie să conțină dosarul de înscriere

În Capitală, după primele două etape de admitere la liceu 2023, au rămas neocupate 720 de locuri, potrivit unui document publicat de Inspectoratul Școlar al Municipiului București. Dintre acestea, 128…
Vezi articolul

Maria Manea, secretar de stat în Ministerul Educației: Apreciem că în luna mai putem declara un câștigător pentru proiectul Biblioteca școlară virtuală / Toate proiectele cu fonduri europene aflate în derulare acum au fost publicate pe site

“Apreciem că în luna mai putem declara un câștigător pentru proiectul Biblioteca școlară virtuală”, a declarat într-un scurt interviu pentru Edupedu.ro noul secretar de stat din Ministerul Educației, Maria Manea.…
Vezi articolul

SURSE Examenul de definitivat, în forma actuală, se organizează până în 2027 inclusiv, prevede proiectul Legii învățământului preuniversitar. Acesta va fi înlocuit cu examenul național de licențiere în cariera didactică / Sunt scose inspecțiile la clasă

Examenul de definitivat se va mai organiza până în anul 2027 inclusiv, în condițiile stabilite de Legea 1/2011, potrivit proiectului de Lege a învățământului preuniversitar, document obținut pe surse de…
Vezi articolul

Klaus Iohannis și-a cerut iertare de la români: Știu că am făcut greșeli, unele alegeri în care am investit speranță și încredere nu au trecut testul timpului, iar pe unii dintre dumneavoastră v-am dezamăgit / Rezultatele România educată nu se văd peste noapte, ci în timp, iar schimbarea va fi vizibilă odată cu noile generații care vor susține examenele naționale

Moment unic în istoria celor două mandate ale președintelui Klaus Iohannis. Acesta și-a cerut iertare de la români pentru greșelile pe care le-a făcut și a declarat că știe că…
Vezi articolul