Cîmpeanu: Am depășit 150.000 vaccinați în învățământ. Partea îngrijorătoare e că e un nivel care stagnează de câteva zile

15.520 de vizualizări
Foto: Captură Facebook.com / Sorin Cîmpeanu
Nivelul de imunizare a angajaților din sistemul de învățământ stagnează de câteva zile, în momentul de față fiind peste 150.000 vaccinați împotriva COVID-19, a spus ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la conferința „Vaccinare și testare pentru Învățare!” de la sediul Colegiului Național „Mihai Viteazul” din București, organizată de Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB).

„Am depășit numărul de 150.000 de persoane vaccinate în învățământ, suntem la 43% angajați din preuniversitar și universitar vaccinați, 50% din perspectiva cadrelor didactice vaccinate, 43% cei care intră în contact direct cu elevii și studenții. E un nivel care stagnează de câteva zile, creșterile sunt mici, un progres de câteva sute pe zi”, a declarat Cîmpeanu.

Ministrul Educației a susținut marți, într-o conferință desfășurată la Ploiești, că există o „presiune din ce în ce mai mare din partea părinților” ca reluarea școlii cu prezență fizică să fie „doar cu cadrele didactice vaccinate”. El a spus că această opțiune ridică probleme, „dar, vă spun, este această presiune care s-ar putea să ne ducă la un moment dat… cu tot dragul, colegii cadre didactice care nu sunt vaccinate vor preda online, chiar dacă în școala respectivă vor fi activități cu prezență fizică”.

El a spus că aceasta este doar o „ipoteză, e bine să ne gândim la toate ipotezele”, dar că presiunea e mare și „justificată”.

Sursă foto: Captură Facebook / Sorin Cîmpeanu

Citește și:
VIDEO „Cadrele didactice care nu sunt vaccinate vor preda online” – o “ipoteză” pentru reluarea școlii, anunțată de ministrul Educației / “E o presiune din ce în ce mai mare din partea părinților”

18 comments
  1. Nu este echitabil să se facă asemenea discriminări, nicăieri în lume nu s-a pus așa problema, mai ales că aceste „vaccinuri” nu se încadrează în cele 9 principii etice conform tratatului de boli infecțioase -Ceaușu, așa că nu aveți dreptul să obligați pe nimeni la vaccinare, să se respecte constituția. Au fost persoane care au murit, sunt reacții adeverse, iar pe propesctul lor apare scris că sunt în studii clinice.
    Până acum s-a putut predat față în față și cu profesorii nevaccinați , iar din mai nu se mai poate ! De ce profesorii nu sunt consultați niciodată cu privire la situațiiile din școală, ei sunt puși la zid, batjocoriți, află din massmedia ce li se pregătește, oare când va lua sfărșit această bătaie de joc ! Încă ceva: școala online a funcționat deoarece dascălii au predat de acasă deoarece școlile nu au rețele de internet puternice…unde sunt banii de care se tot vorbeste că s-au investit în școli ! Ar trebui să fie desființate acele instituții care consumă foarte mulți bani, nicăieri în lume nu mai există inspectorate ….iar profesorii sunt consultați mereu, numărul copiilor în clase este mult mai mic …se dorește să se facă educație…și cu toate acestea dascălii își fac meseria chiar și în online…Să se respecte demnitatea fiecăruia !

  2. Din poză se pare că NU sa respectat Distanțarea Fizica chiar DELOC!!! O luați pe urma lui Vlad Voiculescu și Raluca Țurcan!!!

  3. In primul rand, terminați cu ” amenințările” gen ,că datorită părinților care fac scandal,voi profesori trebuie să vă vaccinați! Nu aveți voie,și nici dreptul legal sa vă folosiți de alte persoane in a forța sau condiționa un drept civil, dobândit Intr un stat democratic! Nu mai incerca sa obligi sau sa condiționezi persoanele care NU doresc sa se vaccineze,e dreptul lor legal și moral sa aleagă ceea ce li se introduce in organism!!! Terminați cu măgăria asta și încercarea asta mizerabilă de a manipula populația! Se pare că vreau să te duci după Vlăduț Magician ul!

  4. La ce folos atâta presiune cu vaccinarea în condițiile în care toate sunt experimentale. Sunt persoane care s au vaccinat și care s au îmbolnăvit de covid după vaccin. Consider că fiecare dintre noi trebuie să decidă dacă dorește sau nu să se vaccineze. Mai nou a apărut un agarici la tv care susține că părinții care nu doresc să-și vaccineze copii să fie decăzuți din drepturi. Păi bă agariciule prietenii mei au pierdut un copil după ce a făcut un vaccin care este în schema obligatorie. Copil perfect sănătos. Ai impresia că a răspuns cineva pentru asta. Tare bine ar fi să treci și tu și cei care decideți că vaccinarea trebuie să fie obligatorie prin așa ceva.

  5. Cum puteți spune că părinții crează presiune să testeze un profesor,păi ce e cobai.Ați făcut experimente cu această școală online pe aceste generații de copii ,rezultatul fiind un dezastru mai ales la clasele mici.Vreți să ne fie frică unul de altul,copiii să nu se mai joace împreună ,să dezbinați acest popor că așa vrea,, vestu.” Cred că ar trebui să ne rugăm mai mult la Dumnezeu să trecem cu bine peste această perioadă să fim mai înțelepți să luăm decizile corecte .

  6. Eu propun sa fie vaccinati parintii…daca tot pun presiuni….ca elevii cadrelor didactice din scoli ,petrec o ora maxim 4 pe săptămână….ori cu mama și tata ….stau restul orelor….asa ca presiune pe acei parinti care fac presiuni….Eu as fi de acord cu testarea dacă ar avea o marja de eroare de sub 1%…dar atata timp cât pui suc și iese covid nu sunt de acord.

  7. Personal mă bucur că fiica mea va fi testată gratuit din trei motive: 1) aflu dacă este infectată și pot stabili din timp cu medicul de familie tratamentul adecvat 2) dacă este sănătoasă nu mai sunt stresat; 3) știu că mi-am făcut datoria civică, iar alți elevi sau profesori nu vor deveni victime ale indiferenței, lipsei de informare și de educație pe care le-aș demonstra refuzând testarea. Vă informez că în țările europene și cele de peste ocean elevii și profesorii sunt testați periodic… Cred că elevii și părinții care refuză testarea nu isi doresc reluarea cursurilor fizice…

  8. Iar pune o placă la nesfârșit.
    Bun! 150.000 s-au vaccinat.
    Multi din universitar unde fac cursuri on line că oricum în amfiteatre bate vântul.
    Acum vrea sa forțeze vaccinarea.
    Dacă 1/2 din profesorii din școală refuză si trec on-line (pt ca nu mai pot intra in școală) cam cum va arăta orarul elevilor d-le ministru? A câta oară va fi schimbat?
    Testarea, testare dar personal aveți? Teste noninvazive ati cumpărat?
    Gândiți înainte să vorbiți.

    Vă cam cheamă ministrul Voiculescu după el, bag seama…
    Drum bun!

  9. Profesorii nu vor sa desfășoare cursuri la scoala decât daca vor fi testati obligatoriu săptămânal toți elevii. Nu e nevoie de acordul părinților ca să fie făcute aceste testări care sa depisteze elevii infectati și asimptomatici, adevărate bombe cu virus.

    1. Zau,cine esti tu sa spui ca nu este obligatoriu acordul părinților ,după cum vorbesti se vede ca nu ai copii,eu nu voi permite nimănui să se apropie cineva de copilul meu,eu mi-am instruit copilul in momentul in care cine incearca sa il testeze sa faca stanga împrejur și să vină acasă. Statul nu este proprietar pe copilul meu,dacă vor copii,sa isi faca.

      1. Atunci sa invete online sau sa fie vacinat, in alte tari nu se sta la discutii.
        Scolile sunt cauza cresterii de cazuri, s-a intamplat asta si in septembrie, dar si in februarie.
        Va urma luna mai daca nu se testeaza si o stam la vara inchisi in casa.

  10. Au și rapelul făcut? Astra Z are rapel la 2 luni. Multi s au deprogramat de la Astra Z. Câți vaccinați aveți și cu rapelul?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

SURSE: Școlile nu vor fi închise în condițiile creșterii numărului de cazuri de gripă, vor fi doar recomandări pentru efectuarea triajului și purtarea măștilor de protecție de către elevi și profesori / Ședința la care au participat miniștrii Rafila și Deca s-a încheiat

Autoritățile din domeniul sănătății și educației au avut o ședință la Ministerul Sănătății, joi la prânz, pentru stabilirea scenariilor de lucru în perioada următoare, în contextul creșterii numărului de cazuri…
Vezi articolul

Panică între părinții elevilor de la Școala 20 din București, care nu i-au mai trimis la școală sau i-au luat mai devreme pe copii. O fotografie trimisă pe grupuri de Whatsapp i-a făcut să creadă că sunt ploșnițe, spune Inspectoratul școlar

Panică între părinții elevilor de la Școala 20 din Sectorul 3 al Bucureștiului, după ce o fotografie cu un gândac a circulat pe grupurile de Whatsapp a părinților joi și…
Vezi articolul

Concursuri extrașcolare 2024. Înscrierile elevilor și organizarea activităților educative la nivel de județ vor fi centralizate într-o „platformă” făcută de inspectorii școlari, până pe 23 februarie – adresă de la Ministerul Educației

Inspectorii școlari responsabili de organizarea concursurilor extrașcolare naționale, incluse în calendarul proiectelor de educație extrașcolară (CPEENI, fostele CAEN) 2024, trebuie să realizeze o „platformă” în care să centralizeze datele despre…
Vezi articolul