Miercuri, 24 februarie, începe etapa specială de vaccinare a profesorilor în 23 de județe, care deschid centrele de vaccinare. Până pe 10 martie, vor fi vaccinate doar cadrele didactice din învățământul primar, gimnazial, liceal și universitar și tot personalul din creșe din grădinițe, a anunțat ministrul Educației. În total, 62 de centre de vaccinare se deschid zilele acestea în toată țara, dintre care 42 de locații sunt pentru cadrele didactice din sistemul preuniversitar și 20 pentru cele din universitar, a comunicat marți seara Sorin Cîmpeanu.
În București, centrul se deschide la Romexpo, miercuri dimineață, și va funcționa ca loc de vaccinare comun pentru preuniversitar și universitar.
Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, a declarat că peste 42.000 de angajați din sistemul de educație au fost deja vaccinați și 128.000 sunt programați în perioada următoare.
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat următoarele, cu privire la vaccinarea profesorilor:
- 23 de județe (inclusiv Bucureștiul) deschid centrele de vaccinare miercuri, 24 februarie
- 14 județe deschid joi, 25 februarie
- 2 județe deschid vineri, 26 februarie
- 3 județe deschid luni, 1 martie
În cadrul acestei etape speciale care începe miercuri și se termină pe 10 martie, vor fi vaccinate doar cadrele didactice din învățământul primar, gimnazial, liceal și universitar și tot personalul din creșe din grădinițe, a mai precizat Cîmpeanu.
Valeriu Gheorghiță: Aproximativ 128.000 de persoane sunt programate
Vaccinarea profesorilor reîncepe miercuri, 24 februarie, și se încheie pe 10 martie, dată până la care se estimează că aproximativ 60.000 de persoane din sectorul învățământului vor primi prima doză, a anunțat marți Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, în cadrul unei conferințe de presă de la Guvern.
El a precizat că peste 42.000 de angajați din sistemul de Educație au fost deja vaccinați și 128.000 sunt programați în perioada următoare. Vaccinarea va fi asigurată de echipe mobile noi, nu de personalul care este acum în centrele de vaccinare.
„Estimăm un număr de aproximativ 60.000 de persoane care vor fi vaccinate în cadrul acestui proces. Reamintesc faptul că deja peste 42.000 de persoane au fost deja vaccinate din rândul personalului didactic și aproximativ 128.000 de persoane sunt programate”, a precizat Valeriu Gheorghiță.
Modalitatea de programare și de derulare a activităților de vaccinare a fost transpusă „într-o instrucțiune, care deja a fost transmisă către fiecare județ, către Direcțiile de sănătate publică și, de asemenea, către Ministerul Educației încă din cursul zilei precedente”, a mai spus coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.
„Sunt echipe mobile care merg și asigură vaccinarea în anumite spații care sunt special destinate și prevăzute pentru aceste activități cu durată din 24 februarie până pe 10 martie. (…) Listele cu personalul care urmează să fie vaccinat au fost deja recepționate de DSP-uri, care stabilesc intervalele orare, iar profesorii vor fi anunțați de către conducătorii unităților de învățământ legat de ora la care să se prezinte”, a mai spus Gheorghiță.
Amintim că vaccinarea profesorilor a început inițial în cadrul etapei a II-a a campaniei naționale împreună cu restul personalului esențial, însă a fost întreruptă și amânată din cauza problemelor cu aprovizionarea dozelor de vaccin și în urma incendiului de la Spitalul „Matei Balș”, când autoritățile din Sănătate au decis prioritizarea persoanelor cu boli cronice și a vârstnicilor, nu a personalului esențial.
Sursă foto: Romexpo