Cîmpeanu: 54% din școli aveau vineri o rată de vaccinare de cel puțin 60% în rândul personalului

3.175 de vizualizări
vârsta de pensionare, cancelarie profesori
Foto: INQUAM Photos – Octav Ganea
În total, 54% din școli aveau săptămâna trecută, vineri, 29 octombrie, o rată de vaccinare de cel puțin 60% în rândul personalului, a precizat pentru Edupedu.ro ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

În prezent, ministerul centralizează date la zi de la fiecare inspectorat școlar în parte pentru a avea o situație actualizată până luni.

De asemenea, și Edupedu.ro a solicitat tuturor inspectoratelor școlare din țară datele privind vaccinarea în rândul personalului angajat în școli, iar informațiile primite până acum le puteți accesa aici – LISTE Ratele de vaccinare ale școlilor și grădinițelor din 18 județe și din București.

Amintim că președintele Klaus Iohannis a anunțat în declarația de presă susținută joi seara, la Cotroceni, că vacanța nu va mai fi prelungită și săptămâna viitoare, iar începând de luni, acolo unde condițiile sanitare o permit, toți elevii și preșcolarii se vor putea întoarce la școală. Însă, de data aceasta, pentru redeschiderea cu prezență fizică a școlii va conta și gradul de vaccinare al personalului angajat.

Tot joi seara, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a transmis pe grupul de comunicare cu presa al ministerului următorul mesaj: „Conform discuțiilor de până acum, se conturează un prag de vaccinare de 60% în rândul personalului școlii, pentru a funcționa cu prezență fizică. Decizia finală se va anunța mâine, la ora 10:00, la sediul ministerului Educației”. Regula este valabilă și pentru grădinițe de stat și cele private, mai multe detalii aici.


2 comments
  1. Omul asta e dus la mansarda🤣🤣🤣🤣🤣 si se poate numi criminal.Asta e Campeanu,un criminal!!!!!
    De ce sa trimiti copiii la scoala cand te infectezi cu vaccin cu tot.
    S au pus bazele in ceva ce nu contează.E ca si cum ai spune ca scoala normală e obligatorie si nu se mai tine cont de niciun scenariu.De nimic.Rusine!Demisia Campeanu,esti un om de toata jena.Imi e sila de mizeriile pe care le spui.

  2. Au oamenii astia studii medicale ?
    Nu le spune nimeni ca bat campii ?
    E o crima sa trimiti elevii in scoala la ratele imense care sunt prin unele localitati… peste o luna in loc de Mos Nicolae ne vom bucura de Mos Covirus care ne va cadorisi cu cativa copii si profesori morti la datorie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Încălcarea termenelor și lipsa de transparență pentru elaborarea unui proiect de lege a Educației, criticate de Consiliul Elevilor: Putem găsi soluții dacă discutăm cu aceia care se confruntă cu problemele: elevii, profesorii și părinții

Propunerea pentru noua Lege a Educației a întârziat să apară, deși trebuia prezentată în guvern în luna iunie 2022, fapt criticat de Consiliul Național al Elevilor, potrivit unui comunicat remis…
Vezi articolul
educația ecologică

Elevii și studenții pot aplica pentru bursele și premiile programului „Henri Coandă”, până pe 17 aprilie, potrivit unui informări a Ministerului Educației / Tinerii pot să primească până la 15.000 de lei, în funcție de locurile obținute

Până pe 17 aprilie, elevii și studenții pot aplica pentru bursele și premiile programului „Henri Coandă”, potrivit unei informări trimise de Ministerul Educației către inspectoratele școlare. Prin acest program, se…
Vezi articolul

Cu masa pe scenă. Nicio propunere din partea celor 42 de inspectori școlari generali, veniți din toată țara la București să dezbată proiectul de lege a învățământului, nu a fost comunicată de ministrul Cîmpeanu

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, anunță că „am dezbătut astăzi, la Colegiul Național „Sf. Sava” din București, împreună cu inspectorii școlari generali din toată țara, proiectul Legii învățământului preuniversitar”, pe pagina…
Vezi articolul

Aproape 100.000 de elevi nu mai primesc bursa de merit în anul acesta școlar, față de anul trecut, după ce fostul ministru al Educației a modificat plafonul mediei de la 8.50 la 9.50, iar elevii de clasa a V-a nu mai au dreptul la bursa de merit

Sunt cu aproape 100.000 de elevi mai puțini în anul școlar 2022-2023, față de anul școlar trecut, care nu mai primesc bursă de merit, arată o centralizare a ministerului Educației,…
Vezi articolul

Un consilier școlar la 800 de elevi, în anul școlar 2023-2024, chiar și după repartizarea celor 1.200 posturi, conform datelor ministerului Educației / Peste jumătate dintre posturile noi au fost ocupate de profesori cu note între 5 și 6.99

Unui consilier școlar îi revin 800 de elevi, în anul școlar 2023-2024, în loc de 500 de elevi, cum prevedea Legea învățământului preuniversitar, chiar și după repartizarea celor 1.200 posturi,…
Vezi articolul