Un număr de 192 de elevi şi 115 angajaţi din sistemul educaţional au fost raportaţi marţi că s-au infectat cu noul coronavirus, a declarat într-o conferinţă de presă ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, transmite Agerpres.
„Ultimele raportări de astăzi: sunt 192 de elevi infectaţi şi 115 angajaţi din sistemul de învăţământ. Este în mod evident o creştere faţă de perioada anterioară. De aceea am spus că această micşorare a mobilităţii în luna aprilie prin extinderea vacanţei de primăvară îşi va putea aduce aportul la obiectivul de a diminua pericolul de infectare, de a lăsa timp suficient pentru campania de vaccinare, care din fericire merge bine”, a spus Cîmpeanu.
Ministrul a adăugat că nu există o problemă cu stocurile de măşti în şcoli.
„Urmărim în permanenţă stocurile de măşti disponibile. Au fost achiziţionate prin intermediul inspectoratelor şcolare. Am plecat cu un stoc de 37 de milioane de măşti, s-au adăugat la acest stoc măştile achiziţionate de către autorităţile locale. Ministerul Educaţiei recent a semnat un protocol de parteneriat prin care au fost donate 500.000 de măşti către şcolile din România, către judeţele care au avut o diminuare a stocurilor, dar în niciun judeţ nu există o epuizare a stocurilor de măşti. Deci, măşti există”, a susţinut Cîmpeanu.
Sursă foto: Pixabay
4 comments
O imensa greșeală făcută de dl ministru.A demonstrat că dumnealui gândește și acționează pripit. Așa cum se menționa și anterior elevii au fost cei mai mari distribuitori de virus atâta timp cât dl ministru nu a inventat metoda teleportarii. Dansul gândea că virusul are o rată mica de transmitere in școală ,dar nu se gândea că aceștia trebuie sa și vina și să plece de la școală.Oricum ne- a amenințat cu demisia în cazul în care școală se va dovedi un factor important de transmitere și cred că era evident acest lucru de la început.Asa că așteptăm!
Campeanu zicea ca scoala e sigură și ca-si da demisia daca apar cazuri de infectare in scoli.
Dacă aveți înregistrarea, postați pe canale de socializare, etc.
Cel mai important ar fi sa știți cati elevi asimptomatici contribuie la îmbolnăvirea colegilor lor, a cadrelor didactice, a membrilor familiilor elevilor și deci direct dar și indirect la forța valului trei al pandemiei în Romania.
Trebuia sa lăsați anul acesta scoala online, nu sa stresati elevi, părinți, profesori cu o mulțime de incropeli;ziua și ordinul.