China amână examenul de bacalaureat o lună, din cauza epidemiei COVID-19

2.546 de vizualizări
Foto: captură BBC – CCTV
China a anunţat marţi că examenul de bacalaureat va avea loc la începutul lunii iulie, și nu în luna iunie în care este susținut de regulă, informează AFP, preluată de Agerpres. Decizia autorităților vine la capătul unor luni de incertitudine, din cauza epidemiei de COVID-19.

Cu aproximativ 10 milioane de elevi înscrişi în medie în fiecare an, „Gaokao” este considerat cel mai mare examen din lume. Rezultatele obținute de elevi la acest examen sunt hotărâtoare pentru admiterea la facultate.

Examenele de bacalaureat au fost fixate definitiv, în China, pentru datele 7 şi 8 iulie, a anunțat Ministerul chinez al Educaţiei, într-un comunicat publicat pe site-ul său. Școlile şi universităţile au fost închise în China de la izbucnirea epidemiei în luna ianuarie.

Provincia centrală Hubei, în care noul coronavirus a apărut la sfârşitul anului 2019, precum şi capitala Beijing, pot însă prevedea date diferite de examinare „în funcţie de situaţia epidemică locală„, potrivit ministerului.

Până în prezent, noul coronavirus a contaminat peste 81.500 de persoane în China şi a provocat 3.305 de decese.

Majoritatea cazurilor au fost înregistrate în provincia Hubei. Chiar dacă numărul de noi contaminări locale este acum aproape nul, zeci de cazuri importate sunt încă înregistrate în fiecare zi, în special în capitala Beijing, scrie Agerpres.

Citește și:

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

„Am primit sfaturi de la mulți profesori din facultate, dacă totuși vrem să intrăm în învățământ, să o facem în afară, ceea ce mi se pare lipsit de speranță” – mesajul unei studente care vrea să fie profesoară, prezentă la protest

„Eu vreau să fiu profesoară și situația profesorilor este absolut jenantă. Suntem din ce în ce mai puțini tocmai pentru că suntem descurajați de condițiile din învățământ. Am primit chiar…
Vezi articolul

Distanțarea și izolarea socială a copiilor provocate de pandemie pot avea consecințe negative pe termen lung. Părinții nu sunt suficient de informați în legătură cu aceste riscuri – studiu în două școli din București

Distanţarea şi izolarea socială a copiilor provocate de pandemie pot avea consecinţe negative pe termen lung, deoarece le afectează starea de bine şi dezvoltarea, atât în plan fizic, fiziologic, cât…
Vezi articolul

Planuri-cadru 2025. Eu aș fi lăsat matematica obligatorie, în clasele a XI-a și a XII-a, pentru elevii de la liceele pedagogice, spune Cătălin Gherghe, decan al Facultății de Matematică din București

Cătălin Gherghe, decan al Facultății de Matematică și Informatică din cadrul Universității din București, a declarat, la emisiunea InfoEdu de la TVR Info, că ar fi lăsat matematica obligatorie pentru elevii…
Vezi articolul