Chimie prin experimente, negocieri, curs de prim ajutor cu Micul Erou și biologie interactivă la Reptiland (P)

2.112 vizualizări

Ultimele ateliere LearnGate înainte de vacanța de iarnă!

Pasiunea pentru științe se dezvoltă în practică, comunicarea se rafinează exersând, competențele se acumulează prin experiențe.

Pe baza acestui principiu, LearnGate aduce copiilor curioși o serie de ateliere, în special orientate spre știință și comunicare, coordonate de profesori și experți de top în domeniile lor de activitate.

Astfel, copiii au ocazia să poată exersa competențe pe care teoria nu poate să le transmită, legate de domenii de interes în trendurile globale. La fel cum condusul unei mașini nu se poate învăța din cărți, practica este esențială în toate domeniile.

Uneori este suficientă o interacțiune cu un profesor pasionat de ceea ce predă ca scânteia să se transmită mai departe, pentru că mințile tinere sunt modelate nu doar de informație, ci și de atitudine.

Contribuiți în mod activ la dezvoltarea copilului dumneavoastră și rezervați locul la ultimele ateliere LearnGate din acest an.

Atelier de chimie experimentală „Molecule colorate” – sâmbătă, 25 noiembrie, de la ora 10.00

Copiii vor înțelege de ce este chimia fascinantă și vor avea ocazia să experimenteze precum cercetătorii adevărați. Vor extrage și observa substanțe organice colorate din diverse plante. De asemenea, vor extrage clorofila din frunze de spanac și vor investiga separarea acesteia prin cromatografie în strat subțire. În partea a doua a atelierului, vor experimenta cu substanțe anorganice.

Vârsta recomandată 12-16 ani.

Negocierea învățată cu ajutorul jocurilor în limba engleză, cu Georgiana Surdu – duminică, 26 noiembrie, de la ora 10.00

Copilul învață tehnici de negociere și comunicare pentru a putea naviga într-o lume în care câștigă cei care știu să-și promoveze ideile și propria persoană. Atelierul va fi un prilej de a exersa inclusiv comunicarea în limba engleză.

Vârsta recomandată: 12-16 ani.

Georgiana Surdu este lector dr. în cadrul Universității Româno-Americane din București și director executiv al Asociației Companiilor Chimice din România ROMCHIMICA.

Atelier gratuit de prim ajutor cu Micul Erou, oferit de DN1 Value Centre din Balotești – duminică, 26 noiembrie, la ora 11.00

Un curs de prim ajutor le poate salva copiilor viața.

Doriți să vă învățați copilul să se descurce într-o situație de urgență? Să știe cum se face resuscitarea, ce să facă în cazul riscului de înec, cum se procedează când are o arsură sau când îi curge sânge din nas?

Acum este o ocazie foarte bună pentru că poate participa gratuit la cursul organizat de LearnGate în parteneriat cu Micul Erou și oferit de DN1 Value Centre Balotești.

Intrarea este liberă.

Atelier „Totul despre șerpi” la Reptiland în București – sâmbătă, 9 decembrie

Reptiland București și LearnGate aduc copiilor atelierul unic susținut de îndrăgitul biolog Bogdan Matei, care ghidează o interacțiune captivantă și educativă cu o serie de specii de șerpi exotici nepericuloși: pitonul tigru (birmanez), boa constrictor, boa de nisip, șarpele de porumb și pitonul regal.

Biletul include o incursiune de o oră în muzeul de științe modern Reptiland.

Vârsta recomandată: 6-15 ani

„Viața secretă a tarantulelor, viermilor și insectelor” – sâmbătă, 16 decembrie

A afla secrete despre viața tarantulelor, viermilor și insectelor este un punct bun de plecare pentru a deschide pasiunea pentru biologie. Atelierul este organizat de LearnGate și Reptiland.

Îndrăgitul biolog Bogdan Matei va aduce cu el specii despre care poate nici nu ați auzit: Brachypelma smithi (tarantula mexicană cu genunchii roșii), Gromphadorhina portentosa (gândacul șuierător de Madagascar), Blaberus craniifer (gândacul cu capul de mort), Blaptica dubia (gândacul potocaliu pătat), Zophobas morio („superviermele”), Tenebrio molitor („viermele de făină”). Copiii vor afla o serie de informații și curiozități despre comportamentul lor.

Biletul include o incursiune de o oră în muzeul de științe modern Reptiland.

Vârsta recomandată: 6-15 ani


You May Also Like

Dragoș Pîslaru, europarlamentar: Remarc interesul extraordinar care vine dinspre sectorul privat pentru subiecte ca cel al micro-certificărilor / În România există încă o inerție importantă, o „reactivitate” care cumva ar trebui compensată prin măsuri de modernizare a sistemului educațional

“Remarc interesul extraordinar care vine dinspre sectorul privat pentru subiecte ca cel al micro-certificărilor”, a declarat Dragoș Pîslaru europarlamentar în grupul Renew Europe, membru în Comisia pentru ocuparea forței de…
Vezi articolul

Concurs pentru școli, lansat de Asociația de Literație: formare gratuită a profesorilor, cu strategii de predare astfel încât elevii să înțeleagă ce citesc și sarcinile pe care le primesc

Asociația Română de Literație a lansat competiția “Citesc pentru a învăța”, prin care 10 școli gimnaziale care se înscriu în concurs pot să câștige formarea gratuită a profesorilor de toate…
Vezi articolul

Ministerul Educaţiei clarifică declaraţiile ministrului Andronescu: nu se intenționează organizarea unor clase separate, ci creșterea numărului profesorilor de sprijin și al consilierilor școlari

Ministerul Educaţiei a trimis Edupedu.ro câteva precizări în cazul declaraţiilor făcute de ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, din care se înţelegea că ar vrea organizarea elevilor cu cerinţe speciale din şcolile…
Vezi articolul