Chimia din Noaptea Cercetătorilor Europeni 2018: experimente pentru copii

449 de vizualizări
Foto: Noaptea Cercetătorilor Europeni
Ce înseamnă să fii cercetător chimist? Copiii au aruncat o privire ca pe gaura cheii în meseria de chimist, la Noaptea Cercetătorilor Europeni 2018. Facultatea de Chimie a Universității din București a trimis Edupedu.ro fotografii de la evenimentul din Piața Universității, unde a arătat publicului o mică parte din munca de cercetare în domeniul chimiei.

Noaptea Cercetătorilor Europeni s-a desfășurat pe 28 și 29 septembrie 2018, iar Facultatea de Chimie le-a arătat copiilor și tinerilor care le-au vizitat standul experimente demonstrative, “au pus și dat răspunsul la sute de întrebări despre și pentru chimie”.

Copiii au participat la concursuri de cunoștințe chimice generale, unde au primit piese de sticlărie, tabele periodice, semne de carte, baloane cu aer sau “baloane care se umflă singure” – umplute cu zăpadă carbonică.

Facultatea de Chimie a avut ca parteneri, în fața copiilor, Asociația Studenților Chimiști (ASC-UB), Societatea Regală de Chimie din Marea Britanie (Royal Society of Chemistry, UK), Laboratorium Life Sciences și SC Gko Cryosonics SRL.

Noaptea Cercetătorilor Europeni face parte din seria de evenimente finanțate de Comisia Europeană prin Programul Cadru de Cercetare și Inovare HORIZON 2020, acțiunile Marie Sklodowska-Curie. Acest proiect a fost inițiat în 2005 și se organizează simultan în toate ţările membre şi afiliate Uniunii Europene. Activitățile se concentrează pe publicul larg, adresându-se și atrăgând oameni, indiferent de nivelul lor științific, cu un accent deosebit pe elevi și studenți.

Foto credit: Traian Păsătoiu


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Domnica Petrovai

Psihologul Domnica Petrovai, despre provocările emoționale ale Crăciunului: Antidotul stresului este bunătatea față de noi și ceilalți / Copiii învață prin ce facem noi că această sărbătoare înseamnă recunoștință, nu consum

„Crăciunul în tradiția culturii noastre semnifică generozitatea. Când suntem generoși, ne simțim în siguranță. Simțim că aparținem, că nu suntem singuri. Copiii învață acum prin ceea ce facem noi că…
Vezi articolul

Iohannis: ”Încurajez părinții să-şi trimită copiii la şcoală dacă sunt sănătoşi. Dacă nu sunt sănătoşi, să-i ţină acasă. Atât de simplu este” / Pentru sindicate: “Nu cred că se va boicota începerea anului şcolar”

Președintele Klaus Iohannis a spus miercuri într-o conferință de presă la Cotroceni că îi încurajează pe toți părinții să își trimită copiii la școală dacă aceștia sunt sănătoși, iar dacă…
Vezi articolul

Orientare școlară la sfârșitul clasei a VIII-a, obligatorie pentru școală și opțională pentru elevi, vrea ministrul Educației / Opinia consilierului școlar în alegerea unui liceu, ultima pe care au luat-o în considerare elevii – raport CMBRAE

La conferința de presă în care s-au anunțat rezultatele finale de la Evaluarea Națională 2022, Sorin Cîmpeanu a vorbit din nou, în principiu, despre consilierea școlară de la sfârșitul clasei…
Vezi articolul

„La nivel de sistem, foarte puțină valoare adăugată este produsă de școlile private”, iar școlile publice au rezultate mai bune în ansamblu – Andreas Schleicher, expert OCDE, pe baza rezultatelor testării internaționale PISA 2022

Școlile private produc „foarte puțină valoare adăugată” la nivel de sistem educațional, iar dacă sunt eliminate elementele socio-economice școlile publice au rezultate finale mai bune, a apreciat, în dezbaterea „PISA…
Vezi articolul