Chestorul Cătălin Ioniță, șeful Direcției Anticorupție din MAI, a plagiat toată teza de doctorat – Press One

2.114 vizualizări
“Chestorul principal de poliție Cătălin Alexandru Ioniță, director al Direcției Generale Anticorupție (DGA) din Ministerul Afacerilor Interne (MAI), a plagiat întreaga sa teză de doctorat, de la prima până la ultima pagină”, scrie Pressone.ro. Potrivit News.ro, Ioniţă a declarat că a făcut totul cu bună-credinţă, urmând recomandările făcute de coordonatorul lucrării lui.

Cătălin Alexandru Ioniță, directorul Direcției Generale Anticorupție din MAI, și-a obținut în 2012 titlul de doctor în Ordine Publică și Siguranță Națională, la Academia de Poliție “Alexandru Ioan Cuza”, cu o teză de 196 de pagini cu titlul “Criminogeneza infracțiunilor cibernetice”, relatează Pressone.ro.

Suma pe care o primesc pentru titlul de doctor nu cred că va acoperi vreodată munca și absența mea din familie“, a declarat chestorul, care a susținut că a scris-o singur, potrivit sursei citate.

Profesoara Ștefania Georgeta Ungureanu a fost coordonatoarea sa de doctorat, care în 2016 a fost condamnată, pe fond, la închisoare cu suspendare, pentru că înșelase Academia de Poliție, precum și nouă doctoranzi ai acestei instituții, mai scrie Pressone.ro.

Amintim că în perioada ianuarie – iunie 2018, Cătălin Alexandru Ioniță a fost șeful Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR), împuternicit de către ministrul de Interne Carmen Dan. Ioniță a demisionat de la șefia IGPR cu o zi înainte ca DNA să îl pună sub acuzare pentru trafic de influență și fals în declarații.

Citește analiza integrală a plagiatului pe Pressone.ro

Foto: www.mai-dga.ro

Citește și:

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Rectorul Universității „Dunărea de Jos” din Galați, Marian Barbu, îi face deschis propagandă în presa locală candidatului PSD la prezidențiale Marcel Ciolacu

Rectorul Universității „Dunărea de Jos” din Galați, Marian Barbu, și-a exprimat public susținerea politică pentru Marcel Ciolacu în cursa prezidențială, printr-un mesaj trimis de acesta publicației locale Viața Liberă. În…
Vezi articolul

DOCUMENT Din toamnă elevii de clasele a VII-a și a VIII-a pot studia o nouă disciplină „Educație privind schimbările climatice” – programa a fost publicată în Monitorul Oficial / Vor învăța să monitorizeze activitățile de zi cu zi care contribuie la poluare și să promoveze interculturalitatea și justiția climatică

Programa școlară pentru disciplina de tip opțional integrat „Educație privind schimbările climatice”, nivel gimnazial, clasele a VII-a și a VIII-a, a fost publicată în Monitorul Oficial. Programa se aplică începând…
Vezi articolul