Chestorul Cătălin Ioniță, șeful Direcției Anticorupție din MAI, a plagiat toată teza de doctorat – Press One

2.108 vizualizări
“Chestorul principal de poliție Cătălin Alexandru Ioniță, director al Direcției Generale Anticorupție (DGA) din Ministerul Afacerilor Interne (MAI), a plagiat întreaga sa teză de doctorat, de la prima până la ultima pagină”, scrie Pressone.ro. Potrivit News.ro, Ioniţă a declarat că a făcut totul cu bună-credinţă, urmând recomandările făcute de coordonatorul lucrării lui.

Cătălin Alexandru Ioniță, directorul Direcției Generale Anticorupție din MAI, și-a obținut în 2012 titlul de doctor în Ordine Publică și Siguranță Națională, la Academia de Poliție “Alexandru Ioan Cuza”, cu o teză de 196 de pagini cu titlul “Criminogeneza infracțiunilor cibernetice”, relatează Pressone.ro.

Suma pe care o primesc pentru titlul de doctor nu cred că va acoperi vreodată munca și absența mea din familie“, a declarat chestorul, care a susținut că a scris-o singur, potrivit sursei citate.

Profesoara Ștefania Georgeta Ungureanu a fost coordonatoarea sa de doctorat, care în 2016 a fost condamnată, pe fond, la închisoare cu suspendare, pentru că înșelase Academia de Poliție, precum și nouă doctoranzi ai acestei instituții, mai scrie Pressone.ro.

Amintim că în perioada ianuarie – iunie 2018, Cătălin Alexandru Ioniță a fost șeful Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR), împuternicit de către ministrul de Interne Carmen Dan. Ioniță a demisionat de la șefia IGPR cu o zi înainte ca DNA să îl pună sub acuzare pentru trafic de influență și fals în declarații.

Citește analiza integrală a plagiatului pe Pressone.ro

Foto: www.mai-dga.ro

Citește și:

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Modele de subiecte BAC 2025 la Limba română pentru minoritatea maghiară, publicate de Ministerul Educației. Elevii susțin proba în premieră cu subiecte diferențiate, inclusiv pentru tehnologic: itemi lacunari, eseuri pe texte la prima vedere – printre cerințe

Modele de subiecte pentru proba de limba română cu subiecte diferite în premieră pentru candidații de etnie maghiară, de la examenul de Bacalaureat 2025, au fost publicate de Ministerul Educației…
Vezi articolul

Toate testele de la clasă, evaluările și examenele naționale, inclusiv cel suplimentar de admitere la liceu, ar urma să fie standardizate și susținute în format digital, din toamna anului 2027 – legea educației pentru învățământul preuniversitar

Toate evaluările și examenele naționale vor fi standardizate integral și susținute în format digital în toată țara începând cu anul școlar 2027-2028, potrivit noii legi a Învățământului Preuniversitar. Pe 9…
Vezi articolul

Anchetă disciplinară la o școală, după ce o învățătoare l-a făcut „handicapat” pe un elev cu autism pe grupul de părinți: “Nu pot răspunde de toți handicapații, eu pot răspunde doar de copiii ok care se integrează” / Directoarea școlii indică drept vinovat elevul care ar fi fost agresiv cu colegii într-o pauză

Două sesizări au ajuns la Inspectoratul Școlar Bacău privind atitudinea unei învățătoare de la clasa a III-a, de la o școală din comuna Răchitoasa, la adresa unui elev cu autism.…
Vezi articolul