Chestionar pentru studenții cu dizabilități, realizat de reprezentanții ANOSR. „În cele mai multe cazuri, universitățile nu reușesc să răspundă la cerințele educaționale speciale ale acestora”, potrivit ANOSR

248 de vizualizări
Foto: Captură – chestionar ANOSR
Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) desfășoară campania „Vizibilitate pentru dizabilitate” și a realizat un chestionar care se adresează exclusiv persoanelor cu dizabilități din următoarele categorii: studenți, absolvenți, persoane care și-au întrerupt studiile superioare sau care își doresc să își înceapă parcursul în învățământul superior, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro.

Persoanele cu dizabilități sunt subreprezentate în învățământul terțiar, iar, în cele mai multe cazuri, universitățile nu reușesc să răspundă la cerințele educaționale speciale ale acestora. Fie că este vorba de lipsă de conștientizare, resurse insuficiente, ignoranță, disconfort sau chiar discriminare, un lucru este cert: nevoile studenților cu dizabilități nu sunt întotdeauna satisfăcute, iar mecanismele de sprijin nu sunt adaptate acestora, ceea ce îi poate priva de dreptul fundamental la educație”, se arată în comunicat.

Chestionarul poate fi completat aici

Redăm comunicatul integral:

ANOSR lansează o consultare privind accesibilitatea învățământului superior pentru persoanele cu dizabilități

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) desfășoară campania „Vizibilitate pentru dizabilitate”, care se axează pe conștientizarea și atragerea atenției asupra problemelor cu care se confruntă studenții cu dizabilități și cerințe educaționale speciale (CES) în România, precum și pe soluțiile pe care federația le propune pentru rezolvarea celor mai stringente dificultăți ale acestei categorii de studenți.

În cadrul acestei campanii, ANOSR lansează o consultare privind accesibilitatea învățământului superior pentru persoanele cu dizabilități, prin intermediul unui chestionar care se adresează exclusiv persoanelor cu dizabilități din următoarele categorii: studenți, absolvenți, persoane care și-au întrerupt studiile superioare sau care își doresc să își înceapă parcursul în învățământul superior.

Chestionarul poate fi completat accesând acest link: https://form.jotform.com/223172373551351

Persoanele cu dizabilități sunt subreprezentate în învățământul terțiar, iar, în cele mai multe cazuri, universitățile nu reușesc să răspundă la cerințele educaționale speciale ale acestora. Fie că este vorba de lipsă de conștientizare, resurse insuficiente, ignoranță, disconfort sau chiar discriminare, un lucru este cert: nevoile studenților cu dizabilități nu sunt întotdeauna satisfăcute, iar mecanismele de sprijin nu sunt adaptate acestora, ceea ce îi poate priva de dreptul fundamental la educație.

Scopul final al campaniei „Vizibilitate pentru dizabilitate” este de a determina adoptarea unei metodologii-cadru la nivel național și de a îmbunătăți condițiile de susținere a colegilor noștri cu dizabilități și CES.

*Chestionarul este adaptat pentru softuri de tip screen reader.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

România în PISA – rezultatele la cele 6 testări, din 2006 până în 2022, arată ca o pâlnie inversată care conservă mediocritatea într-o zonă a analfabetismului funcțional

România stagnează față de precedenta sesiune, în privința rezultatelor la testarea standardizată internațională PISA, potrivit datelor publicate marți de Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică pentru ediția din 2022 a…
Vezi articolul

Studenții și cercetătorii care pregătesc elevi olimpici internațional vor putea primi și ei premii în bani, în funcție de medaliile câștigate – proiect de Hotărâre de Guvern / În prezent primesc stimulente doar profesorii, pentru cea mai mare din distincțiile obținute

Cercetătorii și studenții, dar și „alte categorii de personal” vor putea primi premii în bani pentru medaliile obținute de elevii pe care îi pregătesc la competițiile internaționale, prevede un proiect…
Vezi articolul

SURSE Percheziții la Universitatea București legate de contractele de deratizare. UPDATE Poliția: Firma „nu ar presta sau prestează parțial serviciile de dezinsecție, dezinfecție și deratizare contractate” / UB: „Colaborăm cu autoritățile în toate aspectele anchetei”

O serie de percheziții a avut loc în această dimineață la Universitatea din București, potrivit surselor Edupedu.ro. Perchezițiile ar viza suspiciuni privind contractele de deratizare încheiate de universitate cu un…
Vezi articolul