ChatGPT, investigat în Statele Unite pentru răspândirea de informaţii false şi gestionarea defectuoasă a datelor

228 de vizualizări
Foto: Unsplash.com
Comisia Federală pentru Comerţ (FTC) a Statelor Unite a deschis o investigaţie care vizează ChatGPT, chatbot-ul dezvoltat de OpenAI şi cel care a dat startul avalanşei de investiţii şi produse de inteligenţa artificială, relatează News.ro, preluat de G4Media.ro.

FTC are în vedere două chestiuni distincte în cadrul investigaţiei. Prima urmăreşte să vadă în ce mod au fost afectaţi oamenii de informaţiile false furnizate de ChatGPT.

Este deja un lucru de notorietate faptul că chatboţii în general, nu doar ChatGPT, „halucinează”, preferând să inventeze informaţii pentru a răspunde la o întrebare în loc să spună că nu cunosc răspunsul.

Există deja cel puţin un proces pe această temă, în care un DJ american a dat OpenAI în judecată după ce ChatGPT a spus că ar fi deturnat fondurile unei organizaţii non-profit.

Citește articolul complet pe G4Media.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ați fost singurul ministru care a ignorat aproape toate mesajele profesorilor – încă un apel la dialog al cadrelor didactice pentru Ligia Deca / Cele 6 întrebări pentru noul calendar al mobilității personalului în învățământ

Grupul profesorilor suplinitori calificați „din România Educată” lansează un apel către ministra Educației Ligia Deca, pentru „un dialog constructiv și soluții reale în beneficiul sistemului educațional”, potrivit unei scrisori deschise…
Vezi articolul

Ministrul Educației, despre faptul că profesorii încă nu au fost plătiți pentru orele remediale: Întârzierile au fost nepermis de mari, garantez că absolut toate sumele vor fi plătite

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat, sâmbătă, că întârzierile la plata orelor remediale sunt „nepermis de mari”, adăugând că garantează achitarea acestora în integralitate, relatează Agerpres, preluat de G4Media.ro. „În…
Vezi articolul

Șeful Consiliului de Etică demisionează după „spălarea” de plagiat a ministrului Bode, în cazul cărții bazate pe o lucrare demonstrat plagiată. Dacian Dragoș invocă o incompatibilitate iremediabilă a principiilor sale cu decizia forului, decizie la care el nu a participat

Dacian Dragoș, președintele Consiliului Național de Etică în cercetare (CNECSDTI), demisionează de la conducerea acestui for, după decizia de săptămâna aceasta cum că Lucian Bode nu a plagiat în cartea…
Vezi articolul