Ceremoniile de deschidere a anului școlar vor fi permise în spații exterioare, cu durată limitată și cu masca obligatorie – ministrul Cîmpeanu

14.060 de vizualizări
Foto: © German Vagner | Dreamstime.com
Organizarea ceremoniilor de deschidere a anului școlar, pe 13 septembrie, va fi permisă, dar cu îndeplinirea mai multor condiții, a anunțat, vineri, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. El a spus că astfel de evenimente pot avea loc în spații exterioare, cu o durată limitată la maxim o oră și jumătate și cu obligativitatea purtării măștii.

El a precizat că masca va fi obligatorie, la ceremoniile de deschidere, chiar dacă acestea au loc în exterior. Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a anunțat tot în conferința de presă de vineri că masca rămâne obligatorie în școli, dar nu în spațiile deschise. Miniștrii au anunțat că, pe lângă regula generală a măștii obligatorii în interior, au “agreat inoportunitatea obligativității măștii la orele de educație fizică, până la pragul de 2 la mie. Și în învățământul special se renunță la obligativitatea purtării măștii. Peste acest prag de 2 la mie, vor fi ore de educație fizică doar daca vor fi organizate afară, tot fără mască”.

Sorin Cîmpeanu, în conferința de presă în care au fost anunțate condițiile de desfășurare a școlii în noul an, agreate până acum în guvern, despre ceremoniile de deschidere a anului școlar:

  • “Pentru că școala începe pe 13 septembrie, avem în vedere posibilitatea organizării ceremoniilor de deschidere a anului școlar în spații exterioare, cu mască de protecție și cu durată limitată la o oră – o oră și jumătate. Este vorba de aglomerări, să le putem permite, dar pentru a proteja elevii și personalul din învățământ, să fie în spațiu exterior și cu mască. Chiar dacă nu avem în vedere obligativitatea purtării măștii de protecție în incinta școlilor (n. red.: în spațiile deschise, conform altor declarații ale miniștrilor, potrivit cărora masca rămâne obligatorie în interior) odată cu deschiderea anului școlar. Dar este un moment special, în care se creează aglomerări, sunt și elevii de vârstă mică în număr mare, părinți. Și în această situație vă spunem încă de pe acum că se va putea face, dar cu aceste două condiții – mască de protecție și durată limitată de timp.”

Foto: 77296557 / Children Crowd © German Vagner | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


2 comments
  1. Nuiaua! Fiind vremuri noi tre’ ca ,,educatia” sa se faca la un alt nivel. ,,Masca pe figura” a devenit ,,bau baul” zilelor noastre chiar daca pana si cel mai nepregatit analfabet functional a reusit sa priceapa intr-un an ,,mascat” ca n-avem treaba cu protejarea de una alta ci scopu-i instructia. Chiar daca virusii circula intr-o veselie prin si pe langa masti ele sunt utile mai ales cand vine vorba de ,,educatie”. Este jenant sa te plimbi printre ,,mascati” si sa-i observi. Cu cat se simt mai vinovati (de una, alta) cu atat si-o trag pana pe urechi. A deveni un paravan in spatele caruia ,,se intampla lucruri”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Lista profesorilor înscriși la Definitivat 2025, publicată de Inspectoratul Școlar Județean Dolj – document / Prima inspecție de specialitate are loc până la 7 februarie

Inspectoratul Școlar Județean Dolj a publicat lista profesorilor înscriși la examenul de Definitivat 2025. Amintim că profesorii s-au putut înscrie la examenul de definitivat 2025 până pe 10 octombrie, potrivit calendarului publicat în…
Vezi articolul
Cum se calculează vechimea pentru înscrierea la gradele didactice II și I

Toate școlile vor înființa Comisia pentru prevenirea și eliminarea violenței și discriminării și un grup de acțiune, care va include și un polițist, în prima săptămâna de cursuri a anului școlar 2024-2025

În prima săptămâna de cursuri a anului școlar 2024-2025, toate unitățile de învățământ vor stabili componența Comisiei pentru prevenirea şi combaterea violenţei, a faptelor de corupţie şi discriminării în mediul…
Vezi articolul

Cum a găsit Guvernul încă 700 de milioane de lei pentru salariile din Educație, după al treilea miting major de protest, în București, deși premierul și toți miniștrii implicați în negocieri mințeau public populația și profesorii spunând că nu sunt bani / Declarațiile integrale de la briefingul de presă cu Ligia Deca

Guvernul a mai găsit circa 700 de milioane de lei pentru a crește salariile cadrelor didactice și cadrelor didactice auxiliare, de la 1 iunie, cu câteva procente, conform declarațiilor făcute…
Vezi articolul

Ministerul Educației: Matematică este percepută, în general, de elevi ca aridă, neprietenoasă și fără utilitate practică – recunoaște instituția pentru prima dată într-un document oficial

Matematica este percepută, în general, de elevi ca fiind aridă, neprietenoasă și fără utilitate publică, potrivit unui document al Ministerului Educației publicat în Monitorul Oficial. Informația apare în nota de…
Vezi articolul